ΑΡΧΙΚΗ  |   BODYBUILDING FORUM |   
   
   

Κατηγορίες Άρθρων

  Γενικά
  Διατροφή
  Συμπληρώματα Διατροφής
  Προετοιμασία Αγώνων
  Απώλεια Λίπους
  Προπονήσεις
  Αγώνες Bodybuilding
  Φωτογραφίες Αγώνων
  Ασκήσεις Bodybuilding
  Γυναικείο Fitness
  Για Αρχάριους
  Επιστήμη & Έρευνα
  Συνεντεύξεις
  Videos
  Bodybuilding News

Bodybuilding Forum
  Αρχική Σελίδα Forum
  Φόρμα Εγγραφής
  Επικοινωνία

Γνώμες Μελών
  Πατήστε εδώ για να
δείτε τι λένε τα μέλη
μας για την ιστοσελίδα
και το forum μας!


 


 
Συνέντευξη Με Τον Δημήτρη Τριπολιτσιώτη - Μέρος 1ο
Συνέντευξη Με Τον Δημήτρη Τριπολιτσιώτη - Μέρος 1ο:
«Στόχος Μου Να'Μαι ο 2ος Έλληνας Με Συμμετοχή Στο Olympia
»
By Kostas Marangopoulos,
M.Sc., CPT.
11 Ιουλίου, 2013

Δημήτρης Τριπολιτσιώτης
Photo by Manos Petridis

Νοέμβριος 2010 - Novotel Αθηνών. Ο νεαρός τότε Δημήτρης Τριπολιτσιώτης ανεβαίνει στη σκηνή για τον πρώτο του αγώνα, στα μόλις 20 του χρόνια, και εκπλήσσει κριτές και κοινό. Λίγη ώρα αργότερα κερδίζει την κατηγορία junior και βγαίνει 5ος στον γενικό τίτλο. Στον απόηχο του αγώνα, οι πάντες μιλούσαν στην ιστοσελίδα μας για τον junior που στάθηκε ισάξια με αθλητές που είχαν τα διπλάσια του χρόνια. Με μόλις 2 χρόνια προετοιμασίας στην πλάτη του κατάφερε να κάνει το Πανελλήνιο bodybuilding να μιλάει γι'αυτόν, την εξαιρετική του ποιότητα επί σκηνής και το μέλλον του ως ένα από τα καλύτερα ταλέντα που έχουν βγει από τη χώρα μας.

Μόλις δυόμισι χρόνια αργότερα και με βελτίωση που έδειξε το αληθινό του χάρισμα, ο Δημήτρης επέστρεψε σε έναν από τους μεγαλύτερους αγώνες της IFBB των τελαυταίων ετών στην Ελλάδα και για μια ακόμη φορά άφησε τους πάντες να μιλούν γι'αυτον. Κατέκτησε τη 2η θέση στον γενικό τίτλο του 26ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος, πίσω από τον βετεράνο Μανώλη Καραμανλάκη και μαζί πήρε την πρόκριση για το Arnold Classic Amateur 2013 της Ισπανίας.

Είναι τιμή μου λοιπόν, να σας παρουσιάσω έναν αθλητή με εξαιρετικό μέλλον, στην πρώτη του συνέντευξη σε ιστοσελίδα για bodybuilding. Εύχομαι στον Δημήτρη να έχει πάντα ανάλογες επιτυχίες και στο εξωτερικό.

-----------

KM: Γεια σου Δημήτρη. Θα ήθελα να σε καλωσορίσω στην συνέντευξη και να σε συγχαρώ για την επιτυχία σου στο Πανελλήνιο της IFBB. Είναι μια συνέντευξη που έπρεπε να είχε γίνει, την είχαμε κανονίσει πριν καιρό, αλλά μετά όπως ξέρεις, το αφήσαμε.


Δημήτρης: Να είσαι καλά κι εγώ σε ευχαριστώ κιόλας για τη συνέντευξη. Ήταν οι συγκυρίες τέτοιες που δεν επέτρεψαν να γίνει, αλλά εντάξει κάλλιο αργά παρά ποτέ που λένε.

ΚΜ: Πιστεύω ήρθε στην κατάλληλη στιγμή.

Δημήτρης: Σίγουρα. Εντάξει είναι ότι ολοκληρώνεται ουσιαστικά. Τότε που είχαμε συζητήσει για συνέντευξη, έκανα καθαρά ένα πρώτο βήμα πάνω σε αυτό που θέλω να κάνω, οπότε πιστεύω ότι τώρα ήταν η στιγμή το να μπω σε μία τέτοια διαδικασία. Δεν πιστεύω ότι τότε άξιζα να μπω σε τέτοια διαδικασία.

ΚΜ: Έχουν περάσει και δυόμισι χρόνια από τότε;

Δημήτρης: Έχουν περάσει κοντά στα τρία χρόνια σύνολο.

ΚΜ: Και τώρα βέβαια επαληθεύτηκαν αυτά που σου είχα πει τότε και βγήκες σε σκηνή στην IFBB και μείναμε όλοι με το στόμα ανοιχτό.

Δημήτρης: Απλώς θέλω να σου εξηγήσω ότι αυτό που κάνω με το bodybuilding, δεν ασχολούμαι ξέρεις ερασιτεχνικά, θα ήθελα να το κάνω επαγγελματικά. Οπότε και δεν θεωρώ ότι τα βήματα που έχω κάνει ακόμα επαρκούν στο να μπω ξέρεις στη διαδικασία να συζητάω ή να συζητάνε οι άλλοι για μένα. Θεωρ'ω ότι αυτό που συνέβη, όλος ο ντόρος αυτός που έγινε, ίσως είναι και πολύ κιόλας. Δεν θεωρώ ότι αξίζω όλο αυτό το πράγμα ακόμη τουλάχιστον.

ΚΜ: Σε καταλαβαίνω απόλυτα αλλά μερικές φορές είναι κάποιοι αθλητές που μας δημιουργούν εντυπώσεις και ως φαν ας πούμε του αθλήματος θέλουμε να μάθουμε περισσότερα γι’ αυτούς.

Δημήτρης: Προφανώς εννοείται ότι θα ‘θελα να με μάθει και περισσότερος κόσμος, να υπάρχει και παραπάνω υποστήριξη κιόλας σε όλο άθλημα. Και αν μπορώ να βοηθήσω και σε αυτό κάπως σαν αθλητής εννοείται ότι το θέλω.

ΚΜ: Βεβαίως, γιατί ξέρεις τι γίνεται; Θα σε δουν κάποια παιδιά που είναι 15, 16, 17 χρονών και θα δουν ότι είσαι 23 και θα μπορούν να ταυτιστούν καλύτερα μαζί σου λόγω της μικρής διαφοράς ηλικίας. Αλλιώς θα ταυτιστεί κάποιος μαζί σου που είσαι 23, και αλλιώς θα ταυτιστεί με κάποιον μεγαλύτερης ηλικίας αθλητή.


Δημήτρης: Φυσικά εννοείται, είμαι πιο κοντά και είμαι ένα πιο βατό πρότυπο, ας πούμε.

ΚΜ: Έτσι ακριβώς. Και βλέπουμε κι'όλας τώρα τελευταία στην Ελλάδα μία μεγάλη ανάπτυξη του αθλήματος με τα νέα παιδιά. Υπάρχει μία πρόοδος πάρα πολύ καλή.

Δημήτρης: Είναι ευχάριστο και ελπιδοφόρο για το μέλλον αυτό το πράγμα. Το ότι τα παιδιά έχουν γυρίσει προς τη γυμναστική, προς τα γυμναστήρια, γενικά προς τα αθλήματα, όχι μόνο στο bodybuilding. Και αυτό είναι γενικότερα ευχάριστο και ειδικότερα για το bodybuilding γιατί υπάρχουν πολλές συμμετοχές. Άρα ανεβαίνει ο ανταγωνισμός, άρα ανεβαίνει το επίπεδο.

Και από την πλευρά του υγιούς όλης αυτής της υπόθεσης, ας πούμε, της άθλησης γενικότερα. Τα παιδιά δηλαδή αρχίζουν λίγο και αποστασιοποιούνται από το σπίτι, από μία τηλεόραση, από ένα ηλεκτρονικό παιχνίδι και δραστηριοποιούνται έστω στο γυμναστήριο.

ΚΜ: Ναι, πολύ σωστό αυτό και πολύ θετικό. Εσύ πότε ξεκίνησες, πότε ασχολήθηκες πρώτη φορά με τα βάρη;

Δημήτρης: Με τα βάρη, γενικά εγώ με τον αθλητισμό ασχολούμουν χρόνια, δηλαδή από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου έκανα διάφορα αθλήματα. Ξεκίνησα βάρη πρώτη φορά 18 χρονών στο γυμναστήριο του Δημήτρη Ασημομύτη. Εκεί ξεκίνησα καθαρά δηλαδή από κόμπλεξ. Δεν είναι ότι ξεκίνησα επειδή έβλεπα κάτι στην τηλεόραση ή ότι είχα κάποια πρότυπα συγκεκριμένα, γιατί μέχρι τότε ήταν άγνωστο σε μένα γενικά το όλο θέμα του bodybuilding.

Ήμουν πάρα πολύ αδύνατος μια ζωή και στόχος μου ήταν αυτός, δηλαδή να ξεκινήσω γυμναστήριο με τη λάθος νοοτροπία όπως έχουν οι περισσότεροι ότι «θα κάνω γυμναστική, θα μεγαλώσω και θα αναπτυχθώ» με υπερπροπονήσεις και υπερβολές. Ήμουν φαντάσου στο 1.77 που είναι το ύψος μου, 60 κιλά όταν ξεκίνησα, πριν περίπου πέντε χρόνια.


Στα Πρώτα Του Αγωνιστικά Βήματα Το 2010

ΚΜ: Μάλιστα. Οπότε ήσουν ελλειποβαρής ουσιαστικά.

Δημήτρης: Ήμουνα πραγματικά πάρα πολύ αδύνατος. Βέβαια είχα αθλητικό σώμα λόγω του στίβου, αλλά η μυικότητά μου ήταν ελάχιστη. Υπήρχε μία βάση αλλά καμία σχέση με το πώς εξελίχθηκε.

ΚΜ: Η βάση που είχες με το στίβο, σε βοήθησε στο bodybuilding;

Δημήτρης: Τον στίβο τον συνέχιζα παράλληλα περίπου για το πρώτο χρόνο. Η αλήθεια είναι όμως ότι μου έδωσε βάσεις γενικότερα στο να αναπτυχθούνε κάποια σημεία επάνω μου, όπως είναι τα πόδια μου. Επίσης ήταν και η αντοχή, το πώς το σώμα αντιλαμβάνεται την τροφή γενικότερα, γιατί είχα συνηθίσει μια ζωή να έχω υψηλά τον μεταβολισμό μου. Οπότε σαν παιδί μπορούσα να καίω παραπάνω θερμίδες από ότι τα υπόλοιπα παιδιά, και να είμαι σε μία κατάσταση όχι μόνο κανονική, ίσως ακόμα και υπερβολικά αδύνατος συγκριτικά.

Οπότε πιστεύω ότι με βοήθησε και στον μεταβολισμό μου, αλλά και σε κάποια σημεία όπως είναι τα πόδια μου, γιατί έκανα πρωταθλητισμό στο άλμα εις μήκος.

ΚΜ: Όταν ξεκίνησες τα βάρη όπως είπες, ήθελες απλά να βάλεις κιλά, σωστά;

Δημήτρης: Ναι, όταν ξεκίνησα. Λίγοι είναι αυτοί που το αναφέρουν αυτό. Αυτό που με κίνησε ήταν το κόμπλεξ που ένιωθα συγκριτικά με το πώς ήμουνα και πως ήθελα να είμαι.

ΚΜ: Πες μας λίγο την πρόοδό σου, πως εξελίχθηκες δηλαδή όταν ξεκίνησες τα βάρη.

Δημήτρης:
Θυμάμαι ότι ξεκίνησα γυμναστήριο και στην αρχή μπορεί να γυμναζόμουν και τέσσερις ώρες συνεχόμενα. Με έπιασε μία μέρα ο Δημήτρης ο Ασημομύτης και μου λέει «Δημήτρη, αυτό που κάνεις δεν είναι σωστό, είναι λάθος, υπερπροπονείσαι». Εντάξει, και τον άκουσα και δεν τον άκουσα η αλήθεια είναι.

Με ρώτησε τι ήθελα να κάνω για τον εαυτό μου, του είπα ότι ήθελα να αυξήσω το σωματικό μου βάρος και εκείνος με ξεκίνησε και με έβαλε σε όλη τη διαδικασία της διατροφής. Οπότε με ξεκίνησε εκείνος με πολλά γεύματα μέσα στη μέρα, θυμάμαι χαρακτηριστικά ότι σε τέσσερις μήνες είχα πάει από 60 κιλά γύρω στα 79 κιλά.

ΚΜ: Μάλιστα, μεγάλη βελτίωση σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα.

Δημήτρης: Τους πρώτους τέσσερις μήνες μου έκανε τρομακτική εντύπωση αυτό το πράγμα. Επίπονο πολύ φυσικά και έκανα υπερβολές ακόμη και στο φαγητό, έτρωγα επτά γεύματα τη μέρα, έτρωγα τεράστιες ποσότητες φαγητού με το ζόρι για να μπορέσω να καταφέρω αυτό που ήθελα να κάνω. Και κατάφερα μέσα στο τέλος της πρώτης χρονιάς να είμαι γύρω στα 83 με 85 κιλά.

Από 'κει και πέρα, εκεί στο τέλος του 2009-2010 πάλι έβαλα κάποια κιλά παραπάνω, έγινα γύρω στα 94-95 κιλά πάλι με τον ίδιο ρυθμό, με τον ίδιο στόχο, πολύ προσεκτικά, με το να στερηθώ πράγματα για την ηλικία μου. Γιατί όπως είναι φυσιολογικό μπορεί να πήγαινα σε μία καφετέρια σε ένα πάρτι, σε κάτι, και είχα πάντα μαζί μου τα γεύματα μου σε τάπερ. Υπάρχει και αυτό το λίγο περίεργο για τους συνομηλίκους το να βλέπουν κάποιον να είναι στην καφετέρια και να βγάζει το τάπερ για να μην χάσει το γεύμα του.

ΚΜ: Ναι, το ξέρω, είναι λίγο κοινωνικά δύσκολο.


Δημήτρης: Δεν είναι τόσο αποδεκτό. Αν και αυτό είναι και λίγο το καλό της υπόθεσης, γιατί αργότερα με το που με βλέπανε ότι άλλαζε το σώμα μου, έβλεπα ολοένα και κάποιον να με ρωτάει ή να έχει κι εκείνος τα τάπερ ή στο σχολείο ή στη δουλειά.

Στην αρχή αυτό το περίεργο και το παράδοξο, δεν μπορούσε να καταλάβει, αλλά όταν έβλεπε τα αποτελέσματα, λειτουργούσε διαφορετικά και για αυτόν, σα να τον παρακινούσε κι αυτόν αυτόματα να το κάνει.

ΚΜ: Πότε έγινε η αλλαγή στο μυαλό σου και αποφάσισες να ασχοληθείς με το αγωνιστικό κομμάτι του bodybuilding;

Δημήτρης: Βρισκόμουν στην Κέρκυρα, δούλευα στην Κέρκυρα, πήγαινα στο γυμναστήριο του Φρειδερίκου του Τάντη ήταν παλιός αθλητής, κατέβαινε δεκαετία του ’90 στο Μίστερ Βόρειος Ελλάς κατά βάση. Εκεί είχα εκφράσει την επιθυμία μου, γιατί εγώ έβλεπα τις φωτογραφίες, να κατέβω σε κάποιον αγώνα.

Η αλήθεια είναι ότι στην αρχή δεν ήταν και πολύ θετικός, γιατί μου έλεγε ότι έχεις δυνατότητες αλλά στην Ελλάδα δεν ξέρω κατά πόσο μπορείς να επιτύχεις σε αυτά που θέλεις να κάνεις, οπότε δεν ήξερα αν πρέπει να ασχοληθώ ή όχι. Εντάξει, με τη δική μου πίεση κατά βάση, ήταν ο αγώνας θυμάμαι τον Νοέμβριο του 2010, ξεκίνησα προετοιμασία τον Αύγουστο. Όπου δηλαδή το ζήταγα πολύ και η επιμονή μου ήταν καθημερινής εντάσεως ας πούμε.

ΚΜ: Δηλαδή ξεκίνησες τον Αύγουστο και το Νοέμβριο κατέβηκες στο Mr. Οδύσσεια; Όποτε έχεις κάνει μόνο δύο αγώνες.

Δημήτρης: Έχω μόνο δύο αγώνες, ναι. Και το επεδίωξα να έχω μόνο δύο αγώνες. Ναι μεν υπήρχαν και κάποιες συγκυρίες που δεν με αφήσανε στο να κατέβω, γιατί ήθελα να κατέβω και πέρυσι. Αλλά δε θεωρώ ότι γενικότερα είναι καλό να κατεβαίνεις στην ηλικία τη δικιά μου κάθε χρόνο σε κάποιον αγώνα.

Θεωρώ ότι είναι καλό να μπορέσεις να εκμεταλλευτείς την ηλικία σου στο να βάλεις ποιοτική μάζα, γιατί μία διαδικασία όγκου και γράμμωσης, ειδικά γράμμωσης είναι λίγο επίπονη για το σώμα. Θεωρώ ότι η ηλικία είναι ένας παράγοντας που είναι σύμμαχος στο να αναπτύξεις μάζα, ποιοτική μάζα, αν προσέξεις φυσικά.


Με Τον Θανάση Αττιλάκο Και Τον Μανώλη Καραμανλάκη Στο 26ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Της IFBB

ΚΜ: Με όλο αυτό που γίνεται τώρα και αυτή την τελευταία επιτυχία ειδικά στην IFBB, πως αισθάνεσαι; Ακούγεσαι πολύ ταπεινό παιδί, αλλά μέσα σου πως αισθάνεσαι; Σου έχει δώσει δύναμη για να βελτιωθείς ακόμα περισσότερο;

Δημήτρης: Κατ'αρχήν ένιωσα μία δικαίωση η αλήθεια είναι. Γιατί κατά καιρούς, επειδή ο χώρος αυτός είναι και λίγος σκληρός, επειδή είχα αναφέρει αρκετές φορές ότι θα κατέβαινα και τα λοιπά και δεν είχα κατέβει, υπήρχαν πολλοί ας πούμε εξέφραζαν αρνητικά σχόλια εναντίον μου. Ότι δε θα μπορούσα να κατέβω, ότι κατέβηκα σε έναν αγώνα μόνο, ότι ίσως αυτό ήταν και τελείωσε, όπως έχει γίνει στο παρελθόν με άλλους αθλητές.

Γενικά αισθάνθηκα μία δικαίωση που μπόρεσα να κατέβω και μπορούσα να είμαι σχεδόν ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα που έβγαλα. Τώρα, γενικά ναι ισχύει ότι ο κόσμος με πλησίασε πολύ, με γνώρισαν άνθρωποι που δεν με ξέρανε, ένιωσα καλά δηλαδή.

Μου έδωσε κίνητρο στο να συνεχίσω αυτό το πράγμα, και πραγματικά μου άρεσε η εμφάνισή μου, ήταν αρκετά ικανοποιητική για την εικόνα που έχω εγώ μέσα στο κεφάλι μου για ότι θέλω να καταφέρω και να θέλω να πετύχω. Ήταν ένα καλό δεύτερο βήμα.

Σίγουρα είναι τεράστια επιτυχία και σίγουρα είναι μεγάλη μου τιμή που μπόρεσα να βγω και να συναγωνιστώ τον Μανώλη τον Καραμανλάκη, να παίξουμε μαζί και να βγούμε στον τελικό μαζί. Μόνο και μόνο αυτό το πράγμα δηλαδή σε ανεβάζει. Που μπόρεσα να βγω και να συναγωνιστώ. Εντάξει, εννοείται ότι θα έχανα, δεν το συζητάμε αυτό, αλλά είναι μία εμπειρία που δεν την έχουνε πολλοί συνομήλικοι μου.

ΚΜ: Γιατί, μην το λες ότι θα έχανες, ποτέ δεν ξέρεις.

Δημήτρης: Εντάξει, είναι κάποια πράγματα που ηλικιακά και μόνο είναι δύσκολα να τα πετύχεις. Διότι η ποιότητα που έβγαζε, οι μυς του πόσο καθορισμένοι ήτανε, δεν μπορείς να το πετύχεις.

Ο Μανώλης ο Καραμανλάκης είναι επαγγελματίας, έχει ίσως και 20 χρόνια προπόνησης στην πλάτη του, έχει ίσως και πάνω από 20 αγώνες γενικότερα Ελλάδα και εξωτερικό, οπότε το σώμα με κάθε προετοιμασία γίνεται όλο και πιο σκληρό, όλο και πιο ποιοτικό.

ΚΜ: Ναι, έχει μυϊκή ωριμότητα.

Δημήτρης: Με θεωρώ τυχερό που μπόρεσα στον δεύτερό μου αγώνα να βγω και να συναγωνιστώ με τον Μανώλη Καραμανλάκη.

ΚΜ: Αλίμονο, σίγουρα. Δηλαδή, θα πρέπει να αισθάνθηκες και ένα –ας το πω- δέος που ήσουνα με ένα μεγάλο όνομα, ή με άλλα μεγάλα ονόματα επί σκηνής, σωστά;

Δημήτρης:
Προφανώς. Η αλήθεια είναι ότι δεν πίστευα ότι θα μπορούσα να πάρω τη θέση που πήρα. Η αλήθεια είναι πως είχα βλέψεις ότι θα πήγαινα σίγουρα δηλαδή εκτός τριάδας, να πω την αλήθεια μου. Δεν ξέρω τώρα αν αγωνιζόταν τελικά και ο Γιάννης ο Τσούνος ποια θα ήταν η θέση μου, αλλά σίγουρα δεν πίστευα ότι θα μπορούσα να βγω. Θεωρούσα από πριν ποιος ήταν το φαβορί και ποιος δικαιωματικά θα πάρει τη θέση, αλλά δεν πίστευα ότι εγώ θα είμαι ο δεύτερος.

ΚΜ: Και με τη δεύτερη θέση, ήρθε και η πρόκριση για το Arnold Classic Amateur στην Ισπανία, το οποίο είναι ένα τεράστιο βήμα για την καριέρα σου. Δεν είναι και πολλοί ουσιαστικά που το έχει καταφέρει αυτό. Εντάξει είναι και νέος αγώνας βέβαια το Amateur στην Ισπανία αλλά 23 χρονών από την Ελλάδα, δεν νομίζω πως το έχει καταφέρει κανένας άλλος.

Δημήτρης: Ναι, η αλήθεια είναι ότι δεν γνωρίζω αν έχει καταφέρει κανείς να πάρει πρόκριση για έναν τέτοιο αγώνα, στην ηλικία μου τουλάχιστον. Η αλήθεια είναι ότι με φόβισε η πρόκριση αυτή στην αρχή και με άγχωσε ιδιαίτερα. Γιατί έχω μία νοοτροπία το ότι θέλω σε κάθε μου αγώνα να είμαι τόσο καλύτερος όσο ο άλλος να βγάζει από το κεφάλι του την εικόνα από τον προηγούμενο αγώνα.

Δηλαδή, δεν θέλω να κατέβω σε έναν αγώνα και το κοινό, η κριτική επιτροπή, οι άνθρωποι του χώρου να πουν ότι ωραίος ο Δημήτρης, βγήκε καλός, αλλά πέρυσι ήταν καλύτερος. Ή ήταν πιο σκληρός. Η’ ήταν πιο ποιοτικός ή οτιδήποτε. Αυτόματα ανεβάζω μόνος μου τον πήχη, δεν περιμένω να μπω στη διαδικασία να κριθώ από κάποιον, μόνος μου κρίνω τον εαυτό μου και ήδη είμαι σε δυσκολία.

Δηλαδή θα το σκεφτώ πολύ για να κατέβω στο Arnold. Η αλήθεια είναι ότι αποφάσισα τελικά να κατέβω. Γιατί δεν θα ήθελα να κάνω μία εμφάνιση η οποία πάνω απ’ όλα θα δυσαρεστήσει εμένα αν δεν έχω την ανάλογη πορεία. Μιλάμε για παγκόσμιο επίπεδο τώρα, να πάρω μία αξιοπρεπή θέση. Θεωρώ ότι μία θέση μέσα στη δεκάδα είναι μία πολύ καλή θέση, για την πληθώρα αθλητών που θα υπάρχουν.

ΚΜ: Οπότε έχεις ξεκινήσει προετοιμασία, έτσι;

Δημήτρης: Ναι, είμαστε σε φάση προετοιμασίας.

ΚΜ: Μετά το Πανελλήνιο, ξεκουράστηκες, πήγες διακοπές, έκανες τίποτα;

Δημήτρης: Ναι, χρειαζόμουν δύο εβδομάδες ξεκούρασης, αποχής τελείως δηλαδή και από προπόνηση, λίγο πιο ελεύθερη διατροφή, για να μπορέσω να μπω στη διαδικασία να ξαναξεκινήσω μία προετοιμασία. Γιατί όπως ξέρουμε η προετοιμασία είναι γενικά επίπονη και ταλαιπωρεί το σώμα γενικότερα. Οπότε ήταν αναγκαία η ξεκούραση, γιατί είμαι σε φάση προετοιμασίας από το Γενάρη.

ΚΜ: Και θα είναι η πρώτη φορά που κάνεις δύο προετοιμασίες συνεχόμενες.

Δημήτρης: Ναι, είναι η πρώτη φορά.

Dimitris Tripolitsiotis Arnold Classic Amateur 2013
Πρόκριση Στα 23 Του Για Το Arnold Classic Amateur 2013 Στην Ισπανία

ΚΜ: Ουσιαστικά τώρα θα είσαι ακόμη πιο έτοιμος από ότι τον Ιανουάριο που ξεκίνησες.

Δημήτρης: Είμαι τώρα περίπου στη φάση που ήμουν ένα μήνα πριν τον αγώνα, οπότε δεν θα χρειαστεί να ζοριστώ στη δίαιτα όπως ζορίστηκα από το Γενάρη, γιατί το Γενάρη που συνέχισα την προετοιμασία ήμουν 131 κιλά με αρκετά μεγάλο ποσοστό λίπους. Οπότε τώρα θα είναι πιο εύκολο.

ΚΜ: Πόσο ήσουν; Ξαναπές λίγο τον αριθμό.

Δημήτρης: 131. Η αλήθεια είναι ότι υπερέβαλλα λίγο, να πω την αλήθεια μου γενικά. Όπως ανέφερα και πριν ξεκίνησα από κόμπλεξ, κακό είναι αυτό, το ξέρω το γνωρίζω, έχω μία μανία με τη μάζα, να μπορέσω να αναπτυχθώ και να μεγαλώσω ακόμη περισσότερο. Δεν είναι σε σημείο εμμονής αλλά αν μπορέσω να είμαι πιο μεγάλος, πιο κομμένος, πιο σκληρός, πιο ποιοτικός, θα το επιχειρήσω η αλήθεια είναι.

ΚΜ: Μάλιστα. Εντάξει, είσαι νέος ακόμη βέβαια, αλλά σίγουρα έχεις κάποιον συγκεκριμένο στόχο στο μυαλό σου σχετικά με την καριέρα σου στο bodybuilding. Ποιος είναι αυτός;

Δημήτρης: Φυσικά και θα ήθελα να αγωνιστώ με την ελίτ του παγκόσμιου bodybuilding προφανώς, διότι θα ήθελα να μπορέσω να είμαι ο δεύτερος Έλληνας που θα μπορούσε να συμμετάσχει στο Mr Olympia.

Δεν ξέρω αν μπορώ να το καταφέρω, δεν μπορώ να ξέρω ακόμα, αυτό θα το δείξει αν θα έχω μία σταθερή πορεία και αν καταφέρω να κάνω ένα ένα τα βήματα σωστά και μετρημένα, και χωρίς υπερβολές, χωρίς να ξεφύγω ή να υπερεκτιμήσω τον εαυτό μου. Από κει και πέρα, είναι πολλοί παράγοντες. Φυσικά το πώς θα ανταποκριθεί το σώμα μου, φυσικά ένα πολύ μεγάλο θέμα είναι το να υπάρξουν άνθρωποι που να θελήσουν να στηρίξουν και να βοηθήσουν είτε εμένα είτε άλλους αθλητές Έλληνες πάλι ανάλογα. Γιατί όπως έχουμε πει υπάρχει πρόβλημα στην Ελλάδα γενικά με τις χορηγίες και με την προβολή του αθλήματος γενικότερα. Αν και βλέπω γενικά άνθρωποι τώρα ενδιαφέρονται και έχουν διάθεση να στηρίξουν απλά καταλαβαίνουμε ότι είναι άλλα τα επίπεδα τα ελληνικά και άλλα τα επίπεδα τα παγκόσμια και τα ευρωπαϊκά.

ΚΜ: Να σου πω τη γνώμη μου. Έχεις ένα πάρα πολύ σημαντικό στοιχείο που δεν έχουν πάρα πολλοί αθλητές. Εσύ είσαι ταπεινός και προσγειωμένος από αυτά που μου λες και από αυτά που ακούω, και αυτό είναι το κυριότερο. Σίγουρα πολλά παίζουν ρόλο αλλά άμα δεν είσαι ταπεινός, και αν τα μυαλά σου πάρουν αέρα που λέμε, το ‘χεις χαμένο το παιχνίδι εξ'αρχής.

Δημήτρης: Αυτό ισχύει και αυτό είναι που βασικά απεύχομαι να γίνει. Γιατί εκεί είναι που αρχίζεις και χάνεις λίγο τη μπάλα. Αν υπερεκτιμήσεις τον εαυτό σου και τις δυνατότητές σου, δεν θα έχεις καθαρό μυαλό να κάνεις σωστές επιλογές και να ξεχωρίσεις σωστά τα πράγματα που σου έρχονται γενικότερα.

Αυτός είναι και ο λόγος δηλαδή και μετά τον πρώτο αγώνα που δεν έδωσα καμία συνέντευξη που μου ζητήθηκε. Αποτραβήχτηκα και δεν έδωσα καμία συνέντευξη πουθενά. Γιατί δεν θεωρούσα ότι πρέπει να το κάνω αυτό το πράγμα. Θεωρούσα ότι ήταν πολύ για να το κάνω, γιατί ήταν ένας αγώνας μόνο, μπορεί να μην ξανακατέβαινα ποτέ, μπορεί να τα παράταγα. Μπορεί οτιδήποτε. Ίσως είναι υπερβολικό, ίσως δεν είναι πιστευτός ο τρόπος που σκέφτομαι, ειλικρινά αυτή είναι η νοοτροπία η δικιά μου.

ΚΜ: Όχι, το καταλαβαίνω απόλυτα. Oπότε είναι δηλαδή η πρώτη συνέντευξη που δίνεις.

Δημήτρης: Είναι η δεύτερη, η πρώτη ήτανε στο σάιτ ενός φίλου με μορφή βίντεο. Δεν είναι ιδιαίτερα γνωστό απλά ήταν καθαρά εξυπηρέτηση για έναν φίλο που ξεκινούσε μία επιχειρηματική δραστηριότητα. Επίσημη σε ιστοσελίδα bodybuilding, καθαρά πάνω σε αυτό το κομμάτι, είναι η πρώτη συνέντευξη που δίνω.

ΚΜ: Χαίρομαι πολύ γι’ αυτό, όχι μόνο επειδή πιστεύω ότι αξίζεις τη συνέντευξη σε αυτή τη φάση, αλλά επειδή είναι πάρα πολύ σημαντικό να ακούγονται τα ονόματα των νέων παιδιών από μια ιστοσελίδα σαν τη δική μας που έχει παγκόσμια αναγνώριση και εμβέλεια. Κατεβαίνεις σε έναν αγώνα, κάνεις ένα κόπο. Πιστεύω μία ανταμοιβή είναι να έχεις και επαφή με το κοινό και να διαβάζεις και τι σου λένε.

Δημήτρης: Σίγουρα, είναι μία αναγνώριση.

Στο 2ο μέρος της συνέντευξης του Δημήτρη Τριπολιτσιώτη, μαθαίνουμε για τις προπονήσεις και τη διατροφή του, τις σκέψεις του για το Arnold Classic Amateur καθώς και τις συμβουλές του στους έφηβους που ασχολούνται με το άθλημα.

Συζήτηση στο forum μας
:
Τα Νέα Του Δημήτρη Τριπολιτσιώτη

Ελάτε στην παρέα μας στο Facebook και στο !


  
 


Copyright 2013 - Bodybuilders.gr
Bodybuilders.gr - Η Μεγαλύτερη Ελληνική Ιστοσελίδα Για Bodybuilding & Fitness

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τη γραπτή συναίνεση των υπευθύνων της ιστοσελίδας Περισσότερες πληροφορίες στην κατηγορία
Συνεντεύξεις Ελλήνων & Ξένων Bodybuilder
  Συνέντευξη Με Μιχάλη Κεφαλιανό & Δαυίδ Μπαλάσα
  Συνέντευξη Μιχάλη Κεφαλιανού - Νέα & Σχέδια 2018
  Συνέντευξη Με Τον Νέο IFBB Pro Χρήστο Πιστόλα
  Μιχάλης Κάββαλος - Νικητής Mr. Κρήτη 2016
  Παρουσίαση Του Αθλητή Μιχάλη Βουτουφιανάκη
  Τα Αγωνιστικά Νέα Του Δημήτρη Στειακάκη!
  Τα Αγωνιστικά Νέα Του Μιχάλη Παπουτσάκη
  Παρουσίαση Της Αθλήτριας Φλορίντα Χούτα
  Τα Αγωνιστικά Νέα Του Παύλου Μπαρμπαδάκη
  Παρουσίαση Του Αθλητή Fitness Γιάννη Καφετζάκη
  Τα Αγωνιστικά Νέα Της Στέλλας Παπαποστόλου
  Παρουσίαση Του Αθλητή Bodybuilding Λευτέρη Πετράκη
  Παρουσίαση Του Αθλητή Στέφανου Κολιακουδάκη
  Συνέντευξη Με Τον Θανάση Αττιλάκο!
  Συνέντευξη Με Τον Αθλητή Physique Γιώργο Βυζανιάρη
  Συνέντευξη Με Τον Μιχάλη Κεφαλιανό, Νοέμβριος 2015
  Παρουσίαση Του Αθλητή Μιχάλη Παπουτσάκη
  Παρουσίαση Του Αθλητή Bodybuilding Μάριου Ζαχαράκη
  Παρουσίαση Του Αθλητή Δημήτρη Στιακάκη
  Παρουσίαση Του Αθλητή Bodybuilding Αχιλλέα Βεσάι
  Παρουσίαση Της Αθλήτριας Στέλλας Παπαποστόλου
  Παρουσίαση Του Αθλητή Γιώργου Σταμπουλή
  Παρουσίαση Του Αθλητή Βαγγέλη Καρουζάκη
  Ο Λευτέρης Σιδηρόπουλος Χαράζει Μια Νέα Πορεία
  Χρήστος Πιστόλας: Ταλέντο & Αγάπη Για Το Άθλημα
  Συνέντευξη Αβράμη Κυριακού: Το Κυνήγι Της Pro Card
  Συνέντευξη Δαυίδ Μπαλάσα & Γιάννη Μάγκου
  Συνέντευξη Παντ. Σταυρουλάκη & Παύλου Μπαρμπαδάκη
  Γιάννης Μάγκος - Έτοιμος Για Την IFBB Pro League
  Συνέντευξη Με Τον Έλληνα Πρωταθλητή Βαλάντη Ντόκο
  Συνέντευξη Πρoέδρου Της IFBB, Dr. Rafael Santonja
  Συνέντευξη Κων/νου Τσάφου - Ben Weider Diamond Cup
  Συνέντευξη Με Τον Παντελή Σταυρουλάκη
  Συνέντευξη Με Τον Δημήτρη Τριπολιτσιώτη - Μέρος 2ο
  Μένιος Σεράνης: Αγάπη & Θέληση Για Το Bodybuilding
  Δημήτρης Παπαντώνης: «Η Ομοσπονδία Είναι Μία»
  Τάσος Μηνίδης Μετά Τη Μεγάλη Επιτυχία Στη Γερμανία
  Συνέντευξη Με Τον Μεγάλο Δάσκαλο - Δαυίδ Μπαλάσα!
  Nick Anthony - Ready For The 2012 Arnold Amateur!
  Ηλίας Κατσαρός - Συνέντευξη Bodybuilders.gr
  Συνέντευξη Κεφαλιανού Μετά Το Mr. Europe Pro 2012
  Κων/νος Δημητρίου Συνέντευξη Πριν Το Flex Pro 2012
  Συνέντευξη Του Αβράμη Κυριακου Στο Bodybuilders.gr
  Συνέντευξη Της Ελένης Πλακίτση Στο Bodybuilders.gr
  Λευτέρης Σιδηρόπουλος - Συνέντευξη Bodybuilders.gr
  Con. Demetriou IFBB Pro Interview - Part 2
  Interview With IFBB Pro Constantinos Demetriou
  Γιάννης Αλιμπέρτης Συνέντευξη Στο Bodybuilders.gr
  Παντελής Σταυρουλάκης - Ένα Νέο Αστέρι Στο Χώρο
  Μανώλης Καραμανλάκης Συνέντευξη Στο Atlantic City
  Mr. Olympia 2009: Συνέντευξη Μπαλάσα - Κεφαλιανού
  Δηλώσεις Κεφαλιανού 7 Ώρες Πριν Το Mr Olympia 2009
  Αποκλειστική Συνέντευξη RONNIE COLEMAN Στην Ελλάδα
  Αποκλειστική Συνέντευξη Bodybuilders.gr Tom Venuto
  Συνέντευξη Bodybuilders.gr Με Τον Μιχάλη Κεφαλιανό
  Συνέντευξη Έλληνα Πρωταθλητή, Μανώλη Καραμανλάκη
   

    
    

 

Έλληνες Πρωταθλητές
Σπύρος Μπουρνάζος - Spyros Bournazos
Μιχάλης Κεφαλιανός - Michael Kefalianos
Μανώλης Καραμανλάκης - Manolis Karamanlakis
Αλέκος Σιατραβάνης
Σταύρος Παπαδόπουλος
Μανώλης Τζινίδης
Δαυίδ Μπαλάσας

Έλατε στην παρέα μας στο Bodybuilders.gr Facebook fan page. Πατήστε εδώ για να δείτε τα πιο πρόσφατα μας video στο YouTube!  

  

 
   
   


ΑΡΧΙΚΗ     |     ΑΡΘΡΑ     |     BODYBUILDING FORUM     |     ΝΕΑ BODYBUILDING      |     ABOUT US      

 Bodybuilding Resources - Αυτόγραφα Bodybuilding 

Προστασία Περιεχομένου Copyscape - Οι Παραβάτες Θα Διωχθούν Νομικά

All Rights Reserved 2004 - 2018 © Bodybuilders.gr  -  Designed by METAFORCE
Ιατρικό Disclaimer - Όροι Χρήσης - Πολιτική Απορρήτου - Cookies