ΑΡΧΙΚΗ  |   BODYBUILDING FORUM |   
   
   

Κατηγορίες Άρθρων

  Γενικά
  Διατροφή
  Συμπληρώματα Διατροφής
  Προετοιμασία Αγώνων
  Απώλεια Λίπους
  Προπονήσεις
  Αγώνες Bodybuilding
  Φωτογραφίες Αγώνων
  Ασκήσεις Bodybuilding
  Γυναικείο Fitness
  Για Αρχάριους
  Επιστήμη & Έρευνα
  Συνεντεύξεις
  Videos
  Bodybuilding News

Bodybuilding Forum
  Αρχική Σελίδα Forum
  Φόρμα Εγγραφής
  Επικοινωνία

Γνώμες Μελών
  Πατήστε εδώ για να
δείτε τι λένε τα μέλη
μας για την ιστοσελίδα
και το forum μας!


 


 
Συνέντευξη Με Τον Δημήτρη Τριπολιτσιώτη - Μέρος 2ο
Συνέντευξη Με Τον Δημήτρη Τριπολιτσιώτη - Μέρος 2ο
By Kostas Marangopoulos,
M.Sc., CPT.
17 Ιουλίου, 2013


Δημήτρης Τριπολιτσιώτης

Συνέχεια της συνέντευξης μας με τον Δημήτρη Τριπολιτσιώτη. Πατήστε εδώ για να διαβάσετε το 1ο μέρος.

ΚΜ: Για να αλλάξουμε λίγο θέμα, όταν δεν κάνεις προπόνηση, και είσαι εκτός γυμναστηρίου, με τι ασχολείσαι;


Δημήτρης: Η αλήθεια είναι ότι παρατηρώντας τον εαυτό μου, μπορώ να πω ότι το περισσότερο μέρος της ημέρας μου κινείται γύρω από το γυμναστήριο, την προετοιμασία μου, και τη διατροφή μου. Δεν μπορώ να πω ότι είμαι εγκλωβισμένος εκεί. Ναι μεν έχω και τις δραστηριότητές μου τις καθημερινές όπως είναι το να ασχολούμαι ερασιτεχνικά με πολεμικές τέχνες. Αυτό ελάχιστες φορές την εβδομάδα, γιατί είναι και λίγο ανταγωνιστικά αυτά τα δύο μαζί, δεν μπορείς να τα συνδυάσεις.

ΚΜ: Επαγγελματικά με τι ασχολείσαι, κάνεις personal training;

Δημήτρης: Ναι, κάνω κάποια personal και προωθώ κάποια συμπληρώματα διατροφής μέσα από το χορηγό μου. Προσπαθώ επίσης να στήσω κάτι που να έχει να κάνει με το συμβουλευτικό σκοπό που θα απευθύνεται σε συνομηλίκους ή σε μικρότερους σε ηλικία. Πιστεύω ότι γενικότερα πρέπει να βοηθάμε τα νέα παιδιά που ασχολούνται με αυτό το πράγμα πιο εξειδικευμένα.

ΚΜ: Όταν είσαι εκτός αγώνων, ποια είναι η στρατηγική σου, πάνω στη διατροφή και στην προπόνηση; Είπες ότι είχε φτάσει τα 131 κιλά. Βάζεις όσο πιο πολύ όγκο μπορείς με άλλα λόγια;

Δημήτρης: Όπως σου ανέφερα και πριν είμαι της λογικής ότι μέχρι κάποια ηλικία πρέπει να εκμεταλλευτώ τις δυνατότητες του μεταβολισμού μου και τις δυνατότητες που μου δίνει η ηλικία μου στο να μπορέσω να αναπτυχθώ παραπάνω. Καλώς ή κακώς μετά τα 30 επέρχεται ένας κορεσμός όπως είναι φυσιολογικό, σιγά σιγά, πάνω σε αυτό το άθλημ, οπότε δεν ζορίζω τον εαυτό μου με στερητικές δίαιτες όλο τον χρόνο.

Εννοείται ότι δεν είναι η διατροφή μου ελεύθερη με το να καταναλώνω παχυντικά φαγητά μέσα στη μέρα, αλλά δεν στερούμαι. Έχω ποσότητα φαγητού, ξεφεύγω στον όγκο η αλήθεια είναι και προτιμώ να βάζω μάζα από το να κρατιέμαι ποιοτικός όλο το χρόνο, γιατί είναι αρκετά κοστοβόρο το όλο θέμα.

Θεωρώ ότι πρέπει να χαλαρώνεις. Δηλαδή όπως βλέπουμε και στο εξωτερικό τους περισσότερους αθλητές, στην πλειονότητά τους, όχι όλους, ακόμη και εκείνοι δηλαδή όπως ο Phil Heath στον όγκο είναι εντελώς διαφορετικός. Αν εξαιρέσουμε τον Μιχάλη ο οποίος είναι κομμένος και σκληρός και ποιοτικός όλο το χρόνο, που αυτό είναι φαινόμενο. Δεν μπορώ να καταλάβω πως συμβαίνει αυτό δηλαδή.

ΚΜ: Ο Μιχάλης βάζει ελάχιστα κιλά και φροντίζει να κρατιέται πάντα σε σωστή φόρμα.

Δημήτρης: Ελάχιστα κιλά εννοείται. Και αυτά που βάζει είναι νερά τα οποία είναι τεσσάρων εβδομάδων υπόθεση να εξαφανιστούνε και μέχρι εκεί. Και αυτό σου δίνει τη δυνατότητα να μη ζορίζεσαι ιδιαίτερα στην προετοιμασία και κατά την περίοδο της δίαιτας. Άλλά δεν ξέρω κατά πόσο σε κρατάει πίσω στο να μπορέσεις να αναπτυχθείς μυϊκά.

ΚΜ: Οπότε πήγες από τα 131 κιλά στα…Πόσα ήσουν στον αγώνα;

Δημήτρης: Στον αγώνα ήμουνα στη ζύγιση το πρωί ήμουν 107 μισό και το βράδυ ήμουν 108.3.


Comparison Με Τον Μανώλη Καραμανλάκη

ΚΜ: Μάλιστα, οπότε η προετοιμασία σου κράτησε τέσσερις μήνες ουσιαστικά;

Δημήτρης: Ήταν τέσσερις μήνες, ναι.

ΚΜ: Μυϊκά σε ποια σημεία πιστεύεις ότι έχεις ανάγκη να βελτιωθείς ακόμα περισσότερο έτσι ώστε να είσαι πιο ολοκληρωμένος σαν αθλητής;

Δημήτρης: Δε θα σου μιλήσω σαν Δημήτρης αλλά θα μιλήσω σύμφωνα με αυτά που λαμβάνω από τον κόσμο και σύμφωνα με τα σχόλια που δέχομαι. Θεωρώ καλό σημείο τα πόδια μου και τα χέρια μου πιστεύω ότι είναι αρκετά πλήρη και αρκετά ανταγωνιστικά. Τώρα σίγουρα υστερώ στο στήθος, είναι ένα σημείο το οποίο το δουλεύω όσο μπορώ τα τελευταία δύο χρόνια αλλά δεν ανταποκρίνεται όπως θα ήθελα να ανταποκριθεί. Δεν θεωρώ ότι είναι μικρό - θεωρώ ότι είναι μικρό συγκριτικά με τα υπόλοιπα.

Οι ώμοι μου θεωρώ ότι χρειάζονται ακόμη δουλειά ειδικά στις μπροστινές ριλάξ. Υστερούν σε μπαλάρισμα και σε μάζα ο μέσος δελτοειδής. Επίσης ίσως χαμηλά η πλάτη μου. Αλλά επειδή έχω μία γενετική ας πούμε δυσμορφία, ξεκινάει η πλάτη μου πολύ ψηλά οπότε έχω και σχετικά μεγάλη μέση. Οπότε δεν ξέρω κατά πόσο θα μπορέσω να βελτιώσω πάρα πολύ την πλάτη μου ή αν θα μπορέσω να την γεμίσω πολύ. Τώρα δεν ξέρω κατά πόσο θα μπορέσω να την κάνω να ξεκινήσει από χαμηλά που έχω εγώ στο μυαλό μου.

ΚΜ: Όταν θέλεις να βελτιώσεις μία μυϊκή ομάδα, τι στρατηγική ακολουθείς; Δηλαδή, κάνεις κάποιες συγκεκριμένες τεχνικές; Την προπονείς δύο φορές την εβδομάδα; Πως το καταφέρνεις;

Δημήτρης: Βασικά οι προπονήσεις μου δεν είναι ποτέ ίδιες. Θεωρώ ότι το βασικό είναι αυτό, το να μην είναι ο μυς σε ετοιμότητα και να περιμένει το τι ακριβώς θα του προσφέρεις και τι καταπόνηση θα του δώσεις. Οπότε γενικότερα στην προπόνηση σε όλα τα σημεία, και ειδικότερα στο στήθος, προσπαθώ να σοκάρω τον μυ συνέχεια ώστε να τον ταλαιπωρώ παραπάνω, να τον φθείρω παραπάνω, για να μπει στη διαδικασία να κατασκευάσει αυτά τα οποία του δημιούργησα.

Οπότε κατά βάση, σε κάθε προπόνηση, κάνω κάτι το διαφορετικό. Είτε αυτό είναι σε παραλλαγές κινήσεων, είτε είναι σε διαφορά των σετ ή τον αριθμό των επαναλήψεων. Σίγουρα η προπόνησή μου και το μυστικό είναι να υπάρχει πάντα ένταση, δεν το συζητάμε αυτό, και συνεχόμενη αιμάτωση στον μυ παράλληλα με συνεχόμενη κίνηση χωρίς μεγάλα διαλείμματα ανάμεσα στα σετ.

Προσπαθώ να μην εμπλέκω άλλες μυϊκές ομάδες εφόσον επικεντρώνομαι, γιατί γενικότερα οι προπονήσεις που κάνω είναι απομονώνω τον κάθε μυ ξεχωριστά. Οπότε προσπαθώ να μην εμπλέκω άλλους μυς, και οι κινήσεις να είναι συνεχόμενες και να έχουν ως έμφαση το πρήξιμο. Αυτά κατά βάση.

ΚΜ: Από το 2010, που σε είδαμε τελευταία φορά επί σκηνής το Νοέμβριο, μέχρι και φέτος, έκανες ένα τεράστιο άλμα. Και σε όγκο, και σε ποιότητα, και σε κοψίματα. Ήσουν ένας από τους πιο βελτιωμένους αθλητές στην Ελλάδα. Υπήρχε βέβαια μία μεγάλη διάρκεια χρόνου εκεί, δυόμισι χρόνια, και όπως είπες και πριν η στρατηγική σου είναι να μην κατεβαίνεις τόσο συχνά σε αγώνες. Διατροφικά και προπονητικά δηλαδή τι έκανες; Ήταν η όλη προετοιμασία σε στάδια; Ποια ήταν η στρατηγική σου ακριβώς;

Δημήτρης: Προσπαθούσα βασικά να ακούω το σώμα μου την εκάστοτε περίοδο. Έδωσα βάση πολύ στη διατροφή και στις πολλές θερμίδες στη διατροφή μου γιατί γενικότερα ο μεταβολισμός μου λειτουργεί υψηλά παραδόξως για το βάρος μου. Αν για κάποιο λόγο έχανα κάποιο γεύμα μέσα στη μέρα, αυτόματα ήμουν ενάμιση με δύο κιλά κάτω στην ζυγαριά την επόμενη. Οπότε προσπαθούσα να έχω συνέχεια επάρκεια θερμίδων μέσα στην ημέρα και να μπορέσω να ακούω το σώμα μου μέχρι να δω που δεν λιπώνω ουσιαστικά. Οι προπονήσεις ήταν πάντοτε μέχρι εξάντλησης για να μπορέσει πάλι το σώμα μου να αφομοιώσει όσο το δυνατόν περισσότερη ποσότητα θρεπτικών συστατικών.

Εννοείται ότι είχα και περιόδους χαλάρωσης και παύσης και ηρεμίας και ελεύθερων γευμάτων. Γενικά αυτός ήταν ο στόχος μου, να καταφέρω να κρατήσω, να μπω στη διαδικασία να ανεβάσω μυικότητα, να βελτιωθεί ο όγκος, γιατί ξέρω και βλέπω ότι το καλούπι το δικό μου δίνει για ψηλά. Δηλαδή έχω μεγάλες αρθρώσεις, έχω μεγάλη μέση, οπότε το σώμα μου ζητάει κιλά για να αναδειχθεί.

ΚΜ: Τι στυλ προπόνησης χρησιμοποιείς; Κάνεις πολλά σετ; Κάνεις λίγα σετ;

Δημήτρης: Είναι αυτό που σου έλεγα και πριν, δεν έκανα στάνταρ. Μπορεί το έναν μήνα να έπαιζα λίγα σετ, πολλές επαναλήψεις, μετά μπορεί να επικεντρωνόμουν σε βασικές ασκήσεις. Όπως π.χ. να έπαιζα σετ στον πάγκο, με πυραμίδα, να ξεκινήσω δηλαδή 15, 12, 10, 8, 6, 4, 3, 2. Μπορεί μετά να άφηνα λίγο τις βαριές ασκήσεις και να έπαιζα πιο συγκεντρωμένα με ίδια σετ δωδεκάρια ας πούμε βαριά πάλι αλλά πάντα σφιγμένα και πάντα με ένταση χωρίς υπερβολές. Υπήρχαν και οι υπερβολές όπως είναι λογικό λόγω ηλικίας. Λίγο παραπάπω ενθουσιασμός πάνω στην προπόνηση σε βάζει σε διαδικασία να υπερβάλλεις. Επειδή όμως είχα την ατυχία παλαιότερα να έχω αρκετούς τραυματισμούς από υπερβολές και υπερπροπονήσεις, προσπαθώ να είμαι πιο συγκεντρωμένος και να αποβάλλω από το κεφάλι μου το μεγάλο βάρος στην προπόνηση.


Overall Συγκρίσεις - 26ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα IFBB

ΚΜ: Σε ποιό σύλλογο/γυμναστήριο γυμνάζεσαι;


Δημήτρης: Αυτή την περίοδο γυμνάζομαι στην Αθήνα, στο σύλλογο που είμαι και γραμμένος και κατεβαίνω ως αθλητής του Συλλόγου «Νους και Δύναμη».

ΚΜ: Από τους συναθλητές σου με τους οποίους αγωνίστηκες και γενικά από όλους τους αγώνες, ποιοι σου έκαναν εντύπωση;

Δημήτρης: Η αλήθεια είναι ότι μου έκανε θετική εντύπωση όσον αφορά με την προηγούμενη εμφάνισή του, ο Γιώργος ο Ρετσίνας, για να πω την αλήθεια μου. Δηλαδή, ήταν εντυπωσιακή η διαφορά. Τώρα γενικά ήταν ανεβασμένος ο πήχης γενικότερα και ειδικότερα στον συγκεκριμένο αγώνα του 26ου Πανελληνίου.

Να μην ξεχνάμε ότι ήταν 110 συμμετοχές, αν δεν κάνω λάθος. Πάνω από τους μισούς ήταν ίσως σε απίστευτη κατάσταση ατομικά αν δούμε τον καθένα. Δεν είχαμε τα τραγελαφικά κάποιων προηγούμενων ετών που κάποιοι ήταν τελείως ανέτοιμοι και ανέβαιναν στην σκηνή. Δηλαδή μπορώ να πω ότι υπήρχαν πολλοί αξιόλογοι αθλητές σε όλες τις κατηγορίες και ειδικότερα στην -90 θεωρώ ότι ήταν ανεβασμένο το επίπεδο. Στην -100 επίσης, και ο Δουκίδης ήταν σε πάρα πολύ καλή κατάσταση. Γενικά πάντως ήταν ανεβασμένο το επίπεδο και αυτό ήταν πολύ ευχάριστο.

ΚΜ: Μάλιστα. Από άλλους αγώνες;

Δημήτρης: Ο Σταυρουλάκης ήταν σε αρκετά καλή κατάσταση, θεωρώ ότι θα μπορούσε να είναι σε καλύτερη, δεν ξέρω γιατί δεν του πήγαν όπως τα ήθελε. Ο Τσάφος ήταν σε πολύ καλή κατάσταση στην WABBA και δεν έχει ξαναγίνει να κερδίσει ένας body fitness τον γενικό τίτλο, κι εκεί είναι και τα παράδοξά δηλαδή, δεν μπορώ να δεχθώ κάποια πράγματα τα οποία αναφέρει τελοσπάντων γενικότερα, αλλά αυτό δεν είναι του παρόντος. Επίσης και ο Adam Taylor που κέρδισε στην Κρήτη. Ήταν πολύ καλός κι αυτός, σε πολύ καλή κατάσταση.

ΚΜ: Τι μήνυμα θέλεις να δώσεις στα νέα παιδιά που είναι π.χ. 14-15 χρονών, και ίσως αρχίζουν να ασχολούνται με τον αθλητισμό και θέλουν να αυξήσουν την μυικότητα για τον οποιοδήποτε λόγο. Σε αυτά τα παιδιά που ασχολούνται πιο σοβαρά τι συμβουλή θα ήθελες να τους πεις εσύ ως νέος που είσαι πιο κοντά σε αυτή την ηλικία.

Δημήτρης: Το βασικό είναι αυτό που κάνουν, να το κάνουν καθαρά για τον εαυτό τους. Δηλαδή με αυτό με το οποίο ασχολούνται, αυτό που θέλουν να πετύχουν, αυτό που γουστάρουν, που αγαπάνε, που θέλουν, να το κάνουν γι’ αυτούς και όχι για να αποκομίσουν τον θαυμασμό από κάποιον άλλον.

Θα μου πεις, κι αυτό είναι μέσα στο κομμάτι, αλλά κατά βάση πρέπει να ικανοποιήσεις τον εαυτό σου, το εγώ σου, γιατί εσένα βάζεις πάνω στη σκηνή, εσύ εκτίθεσαι γενικότερα. Να είναι προσεκτικοί εννοείται στην προπόνησή τους, στη διατροφή τους, να είναι συνεπείς, να επιμένουν γιατί αυτό το πράγμα θέλει υπομονή, δεν είναι κάτι που πετυχαίνεται από τη μία στιγμή στην άλλη. Επίσης ότι κάποια στιγμή μπορεί να πέσεις, να μην έχεις πετύχει το στόχο που έχεις θέσει, αλλά να μην το βάζεις κάτω, να συνεχίζεις. Σίγουρα θα υπάρχουν δυσκολίες, σίγουρα θα κατακριθείς, σίγουρα θα παρεξηγηθείς, γιατί και το άθλημα αυτό το έχουν ενοχοποιήσει πάρα πολύ γενικότερα και το κυνηγάει μία κακή φήμη γενικότερα, οπότε γενικά πρέπει να μην μένουν στην ημιμάθεια.

Να κάθονται να ψάχνουν και μόνοι τους, να ασχολούνται, να ενημερώνονται, να έχουν ανοιχτό μυαλό να μπορέσουν να μαθαίνουν από το οτιδήποτε και να κρίνουν οι ίδιοι αργότερα αν τους πηγαίνει, αν τους ταιριάζει, αν το θεωρούν σωστό ή όχι. Γιατί κανένας δεν ξέρει τίποτα και ο καθένας ξέρει τα πάντα, αυτή είναι η λογική η δικιά μου. Και σίγουρα μπορείς να μάθεις το οτιδήποτε από τον οποιοδήποτε, οπότε το βασικό είναι αυτό που λέω γενικότερα και έχω καταντήσει γραφικός είναι να υπάρχει υπομονή, επιμονή και συνέπεια. Αυτό πιστεύω είναι το τρίπτυχο της επιτυχίας αν θέλεις να ασχοληθείς με τον πρωταθλητισμό. Πρέπει να έχεις υπομονή, πρέπει να επιμένεις για να πετύχεις τους στόχους σου και πρέπει να είσαι συνεπής. Κάτι από τα τρία να μην έχεις, σίγουρα πηγαίνεις αναλογικά πίσω.

ΚΜ: Σχετικά με το Arnold Classic, πως αισθάνεσαι που θα αντιπροσωπεύσεις την Ελλάδα στο εξωτερικό;

Δημήτρης: Εντάξει, όπως και να το κάνεις, είναι πολύ βαρύ. Είναι τιμητικό πολύ αλλά σου δίνει και μία μεγάλη ευθύνη. Δεν πας πλέον να συναγωνιστείς αθλητές στη χώρα σου, πας να συναγωνιστείς παγκόσμια με πολλούς αθλητές επιπέδου, που κάθε χώρα διαθέτει την ελίτ των αθλητών της σε ερασιτεχνικό επίπεδο, οπότε εκπροσωπείς πλέον ένα έθνος. Σου δίνει μία άλλη βαρύτητα η οποιαδήποτε θέση που θα πετύχεις εκεί και θα είναι θετικό το αποτέλεσμα είτε είναι αρνητικό. Σου δίνει και το κίνητρο για να προσπαθήσεις και να επιμείνεις, εκεί που πας να λυγίσεις, να πεις ότι δεν το βάζεις κάτω, ότι συνεχίζεις με αμείωτο ρυθμό γιατί δεν εκπροσωπείς μόνο τον εαυτό σου αλλά και μία εικόνα της χώρας σου.

ΚΜ: Ναι σίγουρα. Σου εύχομαι ότι το καλύτερο πραγματικά από την καρδιά μου να μας κάνεις όλους υπερήφανους και να πετύχεις τους στόχους σου. Εύχομαι τα καλύτερα, Δημήτρη.

Δημήτρης: Να είσαι καλά Κώστα. Μακάρι κι εγώ αυτό εύχομαι, να μπορέσω να πάνε όλα όπως πρέπει. Το πρόγραμμά μου έχει βγει, τα έχουμε μετρήσει, τα έχουμε βάλει κάτω, τα έχουμε συζητήσει με τον προπονητή μου και πιστεύω ότι τα πράγματα θα πάνε αρκετά καλά αν δεν στραβώσει το οτιδήποτε στο τέλος. Σίγουρα πάνω απ'όλα η υγεία, σίγουρα πάνω από όλα να μπορούμε να ανταπεξερχόμαστε στις ανάγκες που κατά βάση είναι οικονομικές γύρω από αυτό το άθλημα. Δεν μπορώ να πω ότι δεν υπάρχει ενδιαφέρον χορηγών. Απλά επειδή γενικότερα οι βλέψεις που έχω σαν άνθρωπος είναι το να μπορέσω να φτάσω όσο πιο ψηλά γίνεται πάνω σε αυτό που ασχολούμαι, πιστεύω ότι τώρα ξεκινάνε όλα με το πρώτο βήμα που προσπαθώ να κάνω στο εξωτερικό, όποιο κι αν είναι αυτό και όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα.


Κατηγορία +100kg - 2η Θέση Μετά Τον Μανώλη Καραμανλάκη

ΚΜ: Κλείνοντας, ποιους ανθρώπους θα ήθελες να ευχαριστήσεις μέσα από αυτή τη συνέντευξη;

Δημήτρης: Εννοείται ότι θα θελα να ευχαριστήσω τον προπονητή μου τον Λευτέρη τον Φυντικάκη, ο οποίος με πλησίασε σε μία φάση - πραγματικά εκτίμησα δηλαδή το γεγονός αυτό- που ήταν και χορηγός μου μέχρι τώρα και με έχει βοηθήσει και με έχει στηρίξει πάρα πολύ. Επίσης, θα ήθελα να ευχαριστήσω την Ελληνική Ομοσπονδία Σωματικής Διάπλασης για την εξαιρετική διοργάνωση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος και την ευκαιρία που μου δίνουν να κατέβω στο Arnold Amateur για να εκπροσωπήσω τη χώρα μου.

Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που θα μπορούσα να ευχαριστήσω τον καθένα ξεχωριστά. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Διονύση τον Σάμιο που με βοηθούσε είτε με συμβουλές είτε με διάφορα συμπληρώματα διατροφής που μπορεί να χρειαζόμουν. Έχει την αλυσίδα των «Bodies» με τον Βασίλη τον Μπάλη όπου κι αυτός ήτανε δίπλα μου και ότι χρειαζόμουν σε οποιοδήποτε τομέα σε οποιοδήποτε επίπεδο, είτε ήταν οικονομικό, μέχρι ηθικό, μέχρι ψυχολογικό.

Γενικά εκτιμώ τους ανθρώπους που ήταν δίπλα μου πριν γίνει όλο αυτό που έγινε. Γιατί όταν τα καταφέρνεις πολλοί θα έρθουνε δίπλα σου, αλλά το θέμα είναι ποιοι θα είναι δίπλα σου όταν είσαι στη σκιά, όταν είσαι πίσω από τα φώτα. Γι’ αυτό το λόγο εκτιμώ τα λόγια που ακούω από σένα γιατί σε θυμάμαι κι από τότε από τον πρώτο αγώνα τον τρόπο που με πλησίασες. Και αυτός είναι και ο λόγος που επέλεξα να γίνει η πρώτη συνέντευξη μαζί σου.

ΚΜ: Σε ευχαριστώ πολύ. Γιατί όντως έτσι είναι, έτσι ακριβώς.

Δημήτρης: Γιατί όπως είναι λογικό, ξέρουμε, πολλοί μπορούν να πουν άλλα μπροστά, άλλα πίσω σου. Γενικότερα, δεν ταιριάζουμε με όλους τους ανθρώπους ακόμη και στο άθλημα αυτό. Σε κάποια παιδιά μπορεί να είμαι πρότυπο, σε κάποιους άλλους μπορεί να είμαι πρότυπο προς αποφυγή ίσως. Γενικά κόντρες και τα λοιπά υπάρχουν σε όλα τα αθλήματα και σε όλες τις σχέσεις των ανθρώπων. Μακάρι να μη γινόταν αυτό το πράγμα, αλλά εντάξει είναι αναγκαίο κακό και ίσως δεν είναι και τόσο κακό γιατί σε βάζει σε μία διαδικασία ανταγωνισμού θεμιτού ή αθέμιτου, αλλά στόχος και από την μία κι από την άλλη πλευρά είναι η πρόοδος.

ΚΜ: Έχεις κάποια εταιρία συμπληρωμάτων που σε σπονσοράρει στην Ελλάδα;

Δημήτρης: Αυτή τη στιγμή με σπονσοράρουνε τα «Bodies» μαζί με το χορηγό μου και τον προπονητή μου που έχει την «Perfect Nutrition». Δηλαδή, είναι οι άνθρωποι αυτοί που είχα από την αρχή. Με προσεγγίσανε χορηγοί αυτή την περίοδο γενικότερα, αλλά επειδή εκτίμησα το γεγονός ότι οι άνθρωποι αυτοί ήτανε δίπλα μου όταν δεν ήταν αυτοί χορηγοί, προτίμησα να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να είναι και αυτοί κερδισμένοι και εγώ αντίστοιχα.

ΚΜ: Πάντως θέλω να σου δώσω για μια ακόμη φορά τα συγχαρητήρια μου, όχι μόνο για τις επιτυχίες σου αλλά και για το πόσο ταπεινό παιδί είσαι.

Δημήτρης: Πιστεύω ότι πρέπει να είσαι ταπεινός, γιατί μετά αρχίζεις και μπερδεύεσαι και ίσως υπερεκτιμάς τον εαυτό σου και ίσως υποτιμάς τους υπολοίπους. Τη βάση και τη διαφορά την κάνει ένας άνθρωπος ο οποίος στέκεται στα πόδια του και δεν πετάει, δεν φεύγει από τη γη.

Πρέπει να ξέρεις τι είσαι, ποιος είσαι, που πηγαίνεις, που πατάς - γιατί όπως και να ‘χει ο κόσμος το λαμβάνει αυτό το πράγμα.

Κάποια τραγελαφικά που συμβαίνουν σε διάφορους αγώνες, οι υπερβολές, ή η υπερβολική αποθέωση φέρνει αρνητισμό και απομακρύνει τον κόσμο. Εμείς θέλουμε να φέρουμε τον κόσμο στο bodybuilding, να φύγει αυτή η αρνητική εικόνα, αυτός ο αρνητισμός και κάποιοι διαιωνίζουν αυτό το πράγμα. Σίγουρα οι περισσότεροι από εμάς έχουμε αντιπαλότητες, που είμαστε αθλητές και ασχολούμαστε με πρωταθλητισμό, εννοείται, αλλά καλό είναι να μην βγαίνει αυτό στον κόσμο.

Αυτό θεωρώ εγώ τουλάχιστον. Και αναλόγως με την ποιότητα που έχει κάθε αθλητής και πόσο βάρος έχει ένας αθλητής, αναλογικά και αντίστοιχα και πιο πολύ ταπεινός θα πρέπει να είναι. Όπως είναι ο Μιχάλης, που στον πρώτο αγώνα όχι μόνο μου είχε πει τα καλύτερα, με είχε προσεγγίσει κι ο ίδιος και μόνος του με είχε πάρει τηλέφωνο να μου πει να με βοηθήσει αν θέλω σε κάτι. Να μου πει δυο καλά λόγια, να μου πει γενικότερα αν έχω μέλλον, να το συνεχίσω και να μην σταματήσω. Που ο άνθρωπος δεν είχε κάποιο κέρδος να το κάνει αυτό. Αυτό δείχνει ποιότητα και ήθος ανθρώπου και αθλητή πάνω απ’ όλα. Γιατί ένας αθλητής πρέπει να έχει ήθος, πρέπει να είναι ταπεινός.

ΚΜ: Σαφώς. Και πιστεύω ότι αν το συνεχίσεις με πάθος και έχεις αυτή τη διάρκεια χρόνου που λέμε στο bodybuilding, θα φτάσεις δηλαδή όπου θες.

Δημήτρης: Το βασικό θέμα γενικότερα και ειδικότερα με τη δική μου την περίπτωση είναι το οικονομικό. Σαν άθλημα ζητάει πολλά. Είναι ίσως το πιο απαιτητικό άθλημα από πλευράς οικονομικών εξόδων. Γιατί εντάξει εγώ είμαι κι ένας άνθρωπος ο οποίος έχω επιλέξει να μένω μόνος μου, να νοικιάζω μόνος μου σπίτι, να έχω τα έξοδά μου απολύτως μόνος μου και οτιδήποτε κάνω να είναι καθαρά από μένα. Να μην επιβαρύνω δηλαδή την οικογένειά μου για κανέναν λόγο, οπότε είναι ακόμη πιο δύσκολο. Δεν το βάζουμε κάτω, αυτό είναι και το ωραίο της υπόθεσης. Πιστεύω ότι αν τα είχα όλα εύκολα και όλα αβίαστα και άκοπα ας πούμε, ίσως δεν θα προσπαθούσα τόσο.

ΚΜ: Έτσι ακριβώς είναι.

Δημήτρης: Υπάρχουν φορές που μπορεί να παραπονιέμαι γιατί ζορίζομαι, γιατί σκέφτομαι πως θα βγει η προετοιμασία μου ή τα έξοδά μου. Σκέφτομαι ότι ίσως είναι κι αυτός ο λόγος που πάω και τα δίνω όλα στην προπόνηση, που προσπαθώ να είμαι απαιτητικός στη διατροφή μου, που εκτιμάω το οτιδήποτε.

ΚΜ: Μπράβο σου Δημήτρη, σου εύχομαι τα καλύτερα. Καλή επιτυχία με την προετοιμασία σου, να σε έχει ο Θεός δυνατό και γερό και να σε ευχαριστήσω και πάλι για τη συνέντευξη και την τιμή που μας έκανες.

Δημήτρης: Να'στε καλά, ευχαριστώ πάρα πολύ, η τιμή όλη δική μου.

Συζήτηση στο forum μας
:
Δημήτρης Τριπολιτσιώτης

Ελάτε στην παρέα μας στο Facebook και στο !


  
 

Copyright 2013 - Bodybuilders.gr
Bodybuilders.gr - Η Μεγαλύτερη Ελληνική Ιστοσελίδα Για Bodybuilding & Fitness
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τη γραπτή συναίνεση των υπευθύνων της ιστοσελίδας

  Περισσότερες πληροφορίες στην κατηγορία
Συνεντεύξεις Ελλήνων & Ξένων Bodybuilder
  Συνέντευξη Με Μιχάλη Κεφαλιανό & Δαυίδ Μπαλάσα
  Συνέντευξη Μιχάλη Κεφαλιανού - Νέα & Σχέδια 2018
  Συνέντευξη Με Τον Νέο IFBB Pro Χρήστο Πιστόλα
  Μιχάλης Κάββαλος - Νικητής Mr. Κρήτη 2016
  Παρουσίαση Του Αθλητή Μιχάλη Βουτουφιανάκη
  Τα Αγωνιστικά Νέα Του Δημήτρη Στειακάκη!
  Τα Αγωνιστικά Νέα Του Μιχάλη Παπουτσάκη
  Παρουσίαση Της Αθλήτριας Φλορίντα Χούτα
  Τα Αγωνιστικά Νέα Του Παύλου Μπαρμπαδάκη
  Παρουσίαση Του Αθλητή Fitness Γιάννη Καφετζάκη
  Τα Αγωνιστικά Νέα Της Στέλλας Παπαποστόλου
  Παρουσίαση Του Αθλητή Bodybuilding Λευτέρη Πετράκη
  Παρουσίαση Του Αθλητή Στέφανου Κολιακουδάκη
  Συνέντευξη Με Τον Θανάση Αττιλάκο!
  Συνέντευξη Με Τον Αθλητή Physique Γιώργο Βυζανιάρη
  Συνέντευξη Με Τον Μιχάλη Κεφαλιανό, Νοέμβριος 2015
  Παρουσίαση Του Αθλητή Μιχάλη Παπουτσάκη
  Παρουσίαση Του Αθλητή Bodybuilding Μάριου Ζαχαράκη
  Παρουσίαση Του Αθλητή Δημήτρη Στιακάκη
  Παρουσίαση Του Αθλητή Bodybuilding Αχιλλέα Βεσάι
  Παρουσίαση Της Αθλήτριας Στέλλας Παπαποστόλου
  Παρουσίαση Του Αθλητή Γιώργου Σταμπουλή
  Παρουσίαση Του Αθλητή Βαγγέλη Καρουζάκη
  Ο Λευτέρης Σιδηρόπουλος Χαράζει Μια Νέα Πορεία
  Χρήστος Πιστόλας: Ταλέντο & Αγάπη Για Το Άθλημα
  Συνέντευξη Αβράμη Κυριακού: Το Κυνήγι Της Pro Card
  Συνέντευξη Δαυίδ Μπαλάσα & Γιάννη Μάγκου
  Συνέντευξη Παντ. Σταυρουλάκη & Παύλου Μπαρμπαδάκη
  Γιάννης Μάγκος - Έτοιμος Για Την IFBB Pro League
  Συνέντευξη Με Τον Έλληνα Πρωταθλητή Βαλάντη Ντόκο
  Συνέντευξη Πρoέδρου Της IFBB, Dr. Rafael Santonja
  Συνέντευξη Κων/νου Τσάφου - Ben Weider Diamond Cup
  Συνέντευξη Με Τον Παντελή Σταυρουλάκη
  Συνέντευξη Με Τον Δημήτρη Τριπολιτσιώτη - Μέρος 1ο
  Μένιος Σεράνης: Αγάπη & Θέληση Για Το Bodybuilding
  Δημήτρης Παπαντώνης: «Η Ομοσπονδία Είναι Μία»
  Τάσος Μηνίδης Μετά Τη Μεγάλη Επιτυχία Στη Γερμανία
  Συνέντευξη Με Τον Μεγάλο Δάσκαλο - Δαυίδ Μπαλάσα!
  Nick Anthony - Ready For The 2012 Arnold Amateur!
  Ηλίας Κατσαρός - Συνέντευξη Bodybuilders.gr
  Συνέντευξη Κεφαλιανού Μετά Το Mr. Europe Pro 2012
  Κων/νος Δημητρίου Συνέντευξη Πριν Το Flex Pro 2012
  Συνέντευξη Του Αβράμη Κυριακου Στο Bodybuilders.gr
  Συνέντευξη Της Ελένης Πλακίτση Στο Bodybuilders.gr
  Λευτέρης Σιδηρόπουλος - Συνέντευξη Bodybuilders.gr
  Con. Demetriou IFBB Pro Interview - Part 2
  Interview With IFBB Pro Constantinos Demetriou
  Γιάννης Αλιμπέρτης Συνέντευξη Στο Bodybuilders.gr
  Παντελής Σταυρουλάκης - Ένα Νέο Αστέρι Στο Χώρο
  Μανώλης Καραμανλάκης Συνέντευξη Στο Atlantic City
  Mr. Olympia 2009: Συνέντευξη Μπαλάσα - Κεφαλιανού
  Δηλώσεις Κεφαλιανού 7 Ώρες Πριν Το Mr Olympia 2009
  Αποκλειστική Συνέντευξη RONNIE COLEMAN Στην Ελλάδα
  Αποκλειστική Συνέντευξη Bodybuilders.gr Tom Venuto
  Συνέντευξη Bodybuilders.gr Με Τον Μιχάλη Κεφαλιανό
  Συνέντευξη Έλληνα Πρωταθλητή, Μανώλη Καραμανλάκη
   

    
    

 

Έλληνες Πρωταθλητές
Σπύρος Μπουρνάζος - Spyros Bournazos
Μιχάλης Κεφαλιανός - Michael Kefalianos
Μανώλης Καραμανλάκης - Manolis Karamanlakis
Αλέκος Σιατραβάνης
Σταύρος Παπαδόπουλος
Μανώλης Τζινίδης
Δαυίδ Μπαλάσας

Έλατε στην παρέα μας στο Bodybuilders.gr Facebook fan page. Πατήστε εδώ για να δείτε τα πιο πρόσφατα μας video στο YouTube!  

  

 
   
   


ΑΡΧΙΚΗ     |     ΑΡΘΡΑ     |     BODYBUILDING FORUM     |     ΝΕΑ BODYBUILDING      |     ABOUT US      

 Bodybuilding Resources - Αυτόγραφα Bodybuilding 

Προστασία Περιεχομένου Copyscape - Οι Παραβάτες Θα Διωχθούν Νομικά

All Rights Reserved 2004 - 2018 © Bodybuilders.gr  -  Designed by METAFORCE
Ιατρικό Disclaimer - Όροι Χρήσης - Πολιτική Απορρήτου - Cookies