Κατηγορίες Άρθρων

  Γενικά
  Διατροφή
  Συμπληρώματα Διατροφής
  Προετοιμασία Αγώνων
  Απώλεια Λίπους
  Προπονήσεις
  Αγώνες Bodybuilding
  Φωτογραφίες Αγώνων
  Ασκήσεις Bodybuilding
  Γυναικείο Fitness
  Για Αρχάριους
  Επιστήμη & Έρευνα
  Συνεντεύξεις
  Videos
  Bodybuilding News

Bodybuilding Forum
  Αρχική Σελίδα Forum
  Φόρμα Εγγραφής
  Επικοινωνία

Γνώμες Μελών
  Πατήστε εδώ για να
δείτε τι λένε τα μέλη
μας για την ιστοσελίδα
και το forum μας!


 


 
Συνέντευξη Με Τον Μεγάλο Δάσκαλο - Δαυίδ Μπαλάσα!
Συνέντευξη Με Τον Μεγάλο Δάσκαλο Του Ελληνικού Bodybuilding.
By Kostas Marangopoulos, M.Sc., CPT.
27
Νοεμβρίου 201
2




Είναι πολύ σπάνιο στις μέρες μας, και ειδικά για τα ελληνικά δεδομένα να συναντάμε κάποιον ο οποίος έχει καταφέρει τόσα πολλά στο άθλημα του bodybuilding. Ο γνωστός σε όλους μας Δαυίδ Μπαλάσας, έχει μια λαμπρή πορεία στον Ελληνικό χώρο με χρόνια πείρας και αγωνιστικών επιτυχιών στο εξωτερικό. Από την Αμερικάνικη NPC μέχρι και το παγκόσμιο της Wabba, ο Δάυίδ Μπαλάσας τα κατέκτησε όλα. Γνωστός για πολλά χρόνια ως ένας από τους καλύτερους προπονητές, ίσως ο καλύτερος, στην Ελλάδα, έχει καταφέρει να εδραιώσει ένα όνομα που είναι ισόνομο με πορείες πολλών αθλητών στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η πορεία του όμως έφτασε στα επίπεδα ονείρων όταν το 2009, ο Δαυίδ κατάφερε να πραγματοποιήσει το όνειρο ζωής και να φτάσει έναν από τους καλύτερους, στο top του αθλήματος. Η Ιστορία του έχει πλέον χαραχτεί με χρυσά γράμματα ως ο top προπονητής στην Ελλάδα και ένας από τους κορυφαίους στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο πλέον. Παρόλες τις επιτυχίες και τη λαμπρή αυτή πορεία, ο "Βάκης", όπως είναι γνωστός στους φίλους του, έχει παραμείνει αυτός που είναι, πάντα ταπεινός και με χρυσή καρδιά.

Η συνέντευξη που ακολουθεί ειναί μια μεγάλη τιμή για εμένα προσωπικά που γνωρίζω τον Βάκη εδώ και 4 χρόνια. Είναι από τις λίγες συνεντεύξεις που έχει δώσει, και έγινε προς τιμήν του και όλων αυτών που έχει προσφέρει στο ελληνικό bodybuilding. Καλή σας ανάγνωση.

------

ΚΜ:
Καλησπέρα Βάκη, θα ήθελα να ξεκινήσω πρώτα απ'ολα και να μου πείς πως ξεκίνησε το ταξίδι ο Δαυίδ Μπαλάσας και έφτασε μέχρι εδώ;


David: Λοιπόν, η επαφή μου με τα βάρη ξεκίνησε από μικρή ηλικία λόγω του πατέρα μου. Ο πατέρας μου είχε μία καλή σωματική διάπλαση, δεν γυμναζόταν, απλά δούλευε σκληρές δουλειές και ήταν σκληραγωγημένο άτομο, και μου άρεσε η εικόνα. Έβλεπα τα μπράτσα του και κάποια στιγμή όπως όλα τα παιδιά λένε όταν μεγαλώσω θα γίνω σαν τον μπαμπά μου. Εγώ τελικά τον ξεπέρασα. Και μ’ άρεσε η προπόνηση με τα βάρη, κάποια στιγμή το 1990, 1991 μου μπήκε η ιδέα να ξεκινήσω να κάνω αγωνιστικό bodybuilding και στους πρώτους μου αγώνες πήγα πάρα πολύ καλά.

KM: Δηλαδή βάρη ξεκίνησες σε τι ηλικία περίπου;

David: Σε ηλικία 16 χρονών ξεκίνησα και έπαιξα σε έναν "παιδικό" αγώνα μετά από τέσσερις μήνες προπόνηση, και είδα ότι μου άρεσε να ασχοληθώ με αυτό. Κανονικούς αγώνες τους ξεκίνησα μετά τα 25 μου. Όλα αυτά τα χρόνια, γυμναζόμουν σκληρά, είχα υποδομή καλή, και στον πρώτο μου αγώνα που έπαιξα, κέρδισα και μετέπειτα ανέβαινα κατηγορίες. Εντάξει, πήγαινα πολύ καλά, αγωνιστικά στις κατηγορίες αυτές, μέχρι που κάποια στιγμή έπαιξα στην WABBA και κέρδισα δεύτερη θέση στην ελαφριά κατηγορία και τρίτη στα ζευγάρια. Το 1995 έπαιξα στο NPC στο Λος Άντζελες που κέρδισα την κατηγορία, Heavy Light Weights, και το overall. Και ήταν το πρώτο βήμα για να μπορέσεις να παίξεις στο USA's, το αμερικάνικο.

ΚΜ: Εκτός από τον πατέρα σου, είχες κάποιον άλλο δάσκαλο αρχικά;

David: Λόγω του νησιού ήταν δύσκολο να έχω κάποιον άλλο δάσκαλο, ότι έβλεπα από περιοδικά και αυτά γενικά.

ΚΜ: Ήσουν πάντα στην Κω;

David: Ναι πάντα στην Κω ήταν η βάση μου, αλλά ταξίδευα και ήμουν και Αυστραλία κάποις στιγμή.

ΚΜ: Είχες ασχοληθεί με κάποιο άλλο σπορ όταν ήσουν στο σχολείο ή όταν ήσουν πιο μικρός;

David: Το ποδόσφαιρο μου άρεσε, και κάποια στιγμή παρεμφερή με τα βάρη έκανα και πολεμικές τέχνες.

ΚΜ: Τώρα θα γυρίσω λίγο πίσω σε αυτό που έλεγες για την Αμερική. Θα σε ρωτήσω, πως αποφάσισες να φύγεις για το εξωτερικό γιατί ξέρω ότι έμεινες εκεί λίγο καιρό και πιο συγκεκριμένα για Αμερική, τι ήταν αυτό που σε ώθησε να πας εκεί και αν θες πες μας την όλη ιστορία.


Wabba Παγκόσμιο 2005 - 1ος Στην Κατηγoρία Masters.

David: Η πρώτη επαφή με την Αμερική ήταν καθαρά για αγώνες. Ήταν το 1995 που γινόταν ο αγώνας για το NPC στο Λος Άντζελες. Ήταν level 5 που σημαίνει ότι αν πάρεις γενικό τίτλο, προκρίνεσαι για να παίξεις στο εθνικό της Αμερικής.

ΚΜ: Ναι, το USA Championships.

David: Αν κερδίσεις το γενικό ή τη βαριά κατηγορία, παίρνεις pro-card, επαγγελματική κάρτα. Αυτό ήταν το πρώτο μου βήμα. Στο Λος Άντζελες, γυμναζόμουν στο Gold's Gym, συγκεκριμένα μου είχαν προτείνει, με είχαν δει και τους άρεσα πάρα πολύ και ήθελαν να παίξω με το όνομα του Gold’s Gym γιατί γυμναζόμουν εκεί. Συμφώνησα, κέρδισα τον αγώνα και τον γενικό τίτλο. Από κει και πέρα ήταν δύσκολο να ξαναεπιστρέψω πίσω Αμερική γιατί λείπανε κάποια πράγματα.

ΚΜ: Πόσο καιρό έμεινες στην Αμερική;

David: Τον πρώτο καιρό έμεινα ένα μήνα για τους αγώνες και μετά την επιστροφή μου στην Ελλάδα, γιατί διατηρούσα και το γυμναστήριο στην Κω, ήταν η βάση μου, ξαναέφυγα από το ’96 μέχρι και το 2000, έμενα εξάμηνα, κατέβαινα στη Φλόριντα.

ΚΜ: Προφανώς η νοοτροπία της Αμερικής σε επηρέασε πιστεύω, και στον τρόπο που προπονείσαι και στον τρόπο που προετοιμάζεις αθλητές.

David: Είδα τα πράγματα από κοντά, γυμνάστηκα μέσα στο Gold’s, στο PowerHouse gym και σε άλλα γυμναστήρια, τους είδα από κοντά αυτούς που αποκαλούμε άπιαστους και κατάλαβα ότι τελικά τίποτα δεν είναι άπιαστο. Μπορούμε κι εμείς να γίνουμε. Και ο στόχος μου ήταν κάποια στιγμή, αν δεν τα κατάφερνα εγώ, θα ήθελα να προπονώ άτομα και με τις γνώσεις που απέκτησα με τα χρόνια, να μπορώ να φτάσω άτομα να παίζουνε Olympia. Αυτό βέβαια ακουγότανε, κάπως υπερβολικό για τα ελληνικά δεδομένα, αλλά εγώ το πίστευα μέσα μου.

Και αυτό ήταν βασικό. Μακάρι να υπήρχε κάποιος δίπλα μου κι εμένα στα πρώτα μου ξεκινήματα να μου έλεγε ακριβώς τι να κάνω και να μην πειραματίζομαι. Γιατί μου έφαγε αρκετό χρόνο. Δεν μετανιώνω βέβαια γι’ αυτό γιατί ο πειραματισμός επάνω μου, στον τρόπο προπόνησης, σκέψης, τακτικής, διατροφής, όλα αυτά, μου έδωσαν άλλες γνώσεις και παρ’ όλα αυτά κρατιέμαι σε φόρμα ακόμα και αν αγωνίστηκα πριν καιρό. Το έβγαλα από τον εαυτό μου άλλη μια φορά και πιστεύω πως πήγα καλά.

Αλλά το πιο βασικό μου "θέλω" ήταν να ετοιμάσω κάποιον ο οποίος θα αγωνίζεται με τους πρώτους των πρώτων ακόμη ακόμα και στο Olympia και πιστεύω πως το έχω καταφέρει.

ΚΜ: Και το "θέλω" αυτό έγινε πραγματικότητα, όπως έχει γραφτεί άλλωστε στην ιστορία του ελληνικού bodybuilding, μετά από κάποια χρόνια, το 2009. Πότε ακριβώς γνωρίστηκες με τον Μιχάλη;

David: Με τον Μιχάλη τον Κεφαλιανό γνωρίστηκα πριν 14 χρόνια, το 1998. Και πριν τον ήξερα απλά δεν είχαμε τόση στενή σχέση. Ο Μιχάλης έλειπε ένα διάστημα Αυστραλία, είχε παντρευτεί την Ελένη, και με την επιστροφή του στην Ελλάδα, κάποια στιγμή πέρασε από τον δικό μου χώρο, το γυμναστήριο, και μου άρεσε. Μου άρεσε το πώς ήταν και επένδυσα πάνω του.

Δαυίδ Μπαλάσας - Μιχάλης Κεφαλιανός
Mr. Olympia 2009 - Πριν Τον Αγώνα.

ΚΜ: Πως εξελίχθηκε η σχέση σας με τον καιρό; Ξέρω ότι γυμναζόταν χαλαρά στην αρχή για καλύτερη φυσική κατάσταση μόνο. Πως έγινε να κατέβει σε αγώνες και να τον ετοιμάζεις εσύ;

David: Ο Μιχάλης ήταν ένα παιδί το οποίο άκουγε πάρα πολύ και τον είδα ότι μου είχε τυφλή εμπιστοσύνη και μπορούσα να δουλέψω πάνω του. Αυτό είναι πολύ βασικό για έναν προπονητή, δίνει περισσότερη ευθύνη και περισσότερη φαντασία να δουλέψει πάνω σ'έναν αθλητή. Αν ο αθλητής έχει ενδοιασμούς ή ρωτάει περισσότερα από αυτά που πρέπει, κάποια στιγμή ο προπονητής χάνει την αυτοπεποίθησή του. Αυτό το λέω γενικά για όλους όσους βρουν κάποιον να τους προετοιμάσει, θα πρέπει να είναι σίγουροι και να το αφήσουν πάνω του. Έτσι είναι ο Μιχάλης. Είναι ένα παιδί το οποίο δεν με ρώταγε πολλά, έβλεπε τα αποτελέσματα και κάποια στιγμή φύγαμε, απογειωθήκαμε.

ΚΜ: Τι ήταν αυτό το χαρακτηριστικό στο Μιχάλη που είδες πάνω του, εκτός από αυτό, το ότι σε άκουγε και σου είχε εμπιστοσύνη; Τι ήταν αυτό που είδες ότι έχει μέλλον να φτάσει εκεί που έφτασε;

David: Σαν σωματοδομή ο Μιχάλης μπορώ να πω ότι είχε πολύ καλή. Τα πόδια του ήταν λίγο μεγαλύτερα από τον κορμό και υστερούσαμε σε κάποια σημεία. Αναπτυχθήκε όμως εκεί που έπρεπε, όπως είναι τα χέρια του, η πλάτη του που ήταν λίγο στενή, η οποία αυτή τη στιγμή πιστεύω ότι είναι το καλύτερο σημείο επάνω του. Είδα ότι είχε από μέσα ‘φαγητό’ ας πούμε. Είδα ότι θα μπορούσα να τον φέρω σε συμμετρία και να παίξουμε εκεί που πρέπει.

ΚΜ: Λέμε πολλές φορές στο bodybuilding ότι παίζουν ρόλο τα genetics, έτσι; Πιστεύω ένα από τα κυριότερα χαρακτηριστικά. Δεν έχουν όλοι την ίδια ανταπόκριση στην προπόνηση, και στη διατροφή. Ο Μιχάλης έχει αυτό που λέμε τα genetics για Olympia;

David: Αν και έχει καταρριφθεί αυτός ο μύθος, ένα απλό παράδειγμα είναι ο Dorian Yates που έχει κερδίσει πόσες φορές Olympia και δεν ήταν γενετικά ο καλύτερος. Αλλά ο Μιχάλης πιστεύω ότι είχε μεγάλο ποσοστό genetics επάνω του πολύ καλό.

ΚΜ: Τα genetics που λέμε πιστεύεις ότι επηρεάζουν τον τρόπο που μπορείς να προετοιμάσεις κάποιον για έναν αγώνα; Δηλαδή το δέρμα, το conditioning, το πόσο στρογγυλοί είναι οι μυς, όλα αυτά πιστεύεις είναι θέμα γενετικών χαρακτηριστικών και μόνο;

David: Τα genetics είναι ένα συν. Επηρεάζουν φυσικά, αλλά υπάρχουν τόσοι άλλοι τρόποι που μπορείς να το "σπάσεις" το DNA του. Μπορώ να το κάνω.

ΚΜ: Δηλαδή εννοείς κάποιον που δεν είναι τόσο καλός, να τον φέρεις σε καλύτερα επίπεδα.

David: Ναι μάλιστα, να ‘ρθει σε ισορροπία.

ΚΜ: Μάλιστα, κατάλαβα.

David: Σε αρμονία, και να φαίνεται γενετικά ότι είναι συμμετρικός.

ΚΜ: Όταν λέμε ότι κάποιος έχει genetics, ποιος πιστεύεις εσύ από τους παλαιότερους ή τους τωρινούς αθλητές ότι έχει τα genetics, την τέλεια γενετική για bodybuilding. Να λέμε δηλαδή ότι αυτός ο άνθρωπος γεννήθηκε για το άθλημα.

David: Θα μπορούσα να πω ότι μου άρεσε πολύ ο Flex Wheeler. Και ένα από τα καλύτερα relax που έβλεπα σε αγώνες ήταν του Shawn Ray. Οι οποίοι ήταν της περασμένης δεκαετίας. Φοβεροί αθλητές, ποτέ βέβαια δεν κατακτήσανε τον πρώτο τίτλο του Olympia, αλλά ήτανε άτομα τα οποία έχουν αφήσει το στίγμα τους στο χάρτη. Αυτά τα άτομα αφήσανε την δική τους ιστορία.

ΚΜ: Από τους τωρινούς αθλητές που αγωνίζονται με τον Μιχάλη;

David: Από τους τωρινούς, εμένα πάντα μου άρεσε ο Phil Heath λόγω της σφριγηλότητας και της ωραίας γενετικής διάπλασής του. Πιστεύω ότι θέλει περισσότερη σκληράδα και να μην χαλαρώνει, γιατί αν χαλαρώσει ο τίτλος είναι αμφίρροπος, παίζεται.

ΚΜ: Ναι διότι υπάρχουν δυό-τρεις αθλητές που μπορούν να τον κατακτήσουν.

David: Υπάρχουν κάποιοι οι οποίοι είναι έτοιμοι να του τον πάρουνε. Εντάξει, θέλουν αρκετή δουλειά για να φτάσουν σε αυτό το σημείο αλλά δεν είναι μακριά. Ένας από αυτούς μπορούμε να πούμε ότι είναι ο Kai Greene, γενετικά δεν είναι και ο καλύτερος για μένα, έχει πολύ καλά χαρακτηριστικά αλλά αν βγει κατάσκληρος όπως τον θυμάμαι σε ένα Arnold Classic, το προτελευταίο που είχε κερδίσει, ήταν σε φοβερή κατάσταση.

ΚΜ: Μιας και πιάσαμε τώρα τους «τεράστιους», να σε ρωτήσω πως είδες το φετινό Olympia.

David: Το φετινό Olympia…

KM: Εσύ δηλαδή με τα μάτια σου ως προπονητής και ως κριτής πως το είδες;

David: Δεν ξέρω γιατί έχουν αλλάξει κάποια πράγματα, και ζητάνε άτομα που δεν βγάζουν βασικές γραμμές και λεπτομέρεια. Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω στο τελευταίο Olympia την κατάταξη. Μετά την 8η θέση μέχρι την 15η, δεν πιστεύω ότι κάποιος ήταν τόσο καλός ή τόσο ψαγμένος ας πούμε όσο ο Μιχάλης ο Κεφαλιανός.

Ο Μιχάλης έπρεπε να είναι σε μία από αυτές τις θέσεις τουλάχιστον, πιστεύω για μένα. Η 16η θέση που του δώσανε είναι πολύ μακριά, είναι πάρα πολύ μακριά για το πώς ήτανε. Δεν ξέρω τι να πω, δεν θέλω να λέω κακίες, αλλά θα πρέπει να το δουν πιο αντικειμενικά, και όχι το ποιος είναι από πίσω από κάθε αθλητή, ποια εταιρεία, ποια συμφέροντα, και ποιος ξέρει ποιον. Γιατί όλοι χύνουν ιδρώτα για να φτάσουν εκεί.



ΚΜ: Την πρώτη τριάδα πως την είδες; Ειδικά με τον Phil Heath και τον Kai Greene παίχτηκε μεγάλη μάχη και είπαν όταν ήμουν εκεί ότι ήταν στον πόντο ουσιαστικά ο αγώνας.

David: Εγώ όπως σου είπα είμαι φαν του Phil Heath. Ο Phil Heath για μένα φέτος ήταν στάσιμος. Πέρισυ εντυπωσιάστηκα, ήταν σε πιο καλή κατάσταση. 'Οπότε ευτυχώς που ο Kai Greene δεν ήταν τόσο σκληρός. Όσο για την τρίτη θέση του Rhoden, ο Rhoden ωραίο καλούπι, ωραίος αθλητής, εντάξει θέλει δουλειά. Προπάντων, πίσω. Μπροστά μ’ αρέσει πάρα πολύ, πίσω θέλει λίγη δουλειά.

ΚΜ: Θα γυρίσω λίγο πιο πίσω πάλι, που λέγαμε για την Αμερική. Όσο καιρό ήσουν εκεί ποια ήταν αυτά τα πράγματα που έμαθες, που ήταν διαφορετικά από την Ευρώπη, από την Ελλάδα, σε θέματα προπόνησης και νοοτροπίας πιό πολύ.

David: Ναι, κάποια διαφορετικά πράγματα. Ήταν ο τρόπος προπόνησης. Όταν ξεκινάμε να κάνουμε μία προπόνηση πρέπει να είμαστε focus, πρέπει να είμαστε εκεί στην προπόνηση. Δηλαδή, θα σου πάρει μία ώρα, μία ώρα και δέκα λεπτά, σαράντα λεπτά, όσο είναι αυτό, πρέπει να πας high intensity, δηλαδή να τα δώσεις όλα, να φτάσεις στα κόκκινα, να προσδιορίσεις την αιμάτωση στο συγκεκριμένο σημείο.

Δεν είναι πλέον ο μόνος τρόπος τα βαριά κιλά, ο καλύτερος τρόπος πιστεύω είναι τα σωστά κιλά, εννοώ στα βάρη. Τώρα το πως δείχνει ο καθένας, θα πρέπει να προσέξει όλες τις λεπτομέρειες. Βλέπουμε ότι οι καινούργιοι αθλητές πλέον έχουν πολύ λεπτομέρεια πίσω, πλάτη, γλουτούς, τα πάντα προσέχουνε και θα πρέπει οι ασκήσεις να είναι με περισσότερες γωνίες. Αυτό είδα από την Αμερική. Είδα το πώς τρώνε, εδώ τρώγαμε αν και πιο υγιεινά τα φαγητά, κάποια φαγητά δεν ανταποκρίνονται σε αυτό το άθλημα.

Δηλαδή πίναμε ένα λίτρο γάλα για να κάνουμε προπόνηση. Δεν γίνεται έτσι. Λέω ένα παράδειγμα τώρα, οκ; Ή τρώγαμε υπερβολικές ποσότητες υδατάνθρακα. Ο υδατάνθρακας θα σου δώσει ενέργεια, τι θα σου δώσει παραπάνω; Αν δεν την καταναλώσεις, θα γίνει λίπος. Το θέμα είναι τι ποσοστά πρωτεΐνης παίρνεις, είτε από φυσική είτε σκόνη. Εκεί πρέπει να ξέρεις τις ποσότητες που παίρνεις για να μπορέσεις να αναπτυχθείς μυικά. Είναι πολύ απλά τα πράγματα, και το λίπος σου να είναι χαμηλό. Το λίπος αυτό που παίρνεις από τις τροφές, εννοώ. Χρειάζεται βέβαια, και τα τρία στοιχεία χρειάζονται, πρωτεΐνη, λίπος, υδατάνθρακας, είναι απαραίτητα.
 
Δεν βγάζουμε τίποτα απ’ έξω. Απλά θέλουν μία ισορροπία. Αυτό είδα, αυτό κατάλαβα. Και τα συμπληρώματα που είναι must. Όταν γυμνάζεσαι πρέπει να παίρνεις και την πρωτεΐνη σου που είναι η βάση, και τα αμινοξέα για περισσότερη αποκατάσταση μυική, δύναμη, τα πάντα και μετά πάμε κρεατίνες, νιτρικά κτλ. όταν κάνεις αγωνιστικό bodybuilding είναι must για μένα.

ΚΜ: Όσο ήσουν στην Αμερική σίγουρα θα γνώρισες κάποια άτομα που σε επηρέασαν στον τρόπο που γυμναζόσουν και που έτρωγες. Θες να μας πεις μερικά ονόματα με τα οποία είχες επαφή και σε επηρέασαν στον τρόπο σκέψης σχετικά με το Bodybuilding;

David: Λοιπόν, η πρώτη μου εμπειρία όταν έπαιξα στο Λος Άντζελες, γνώρισα τον Mr. Olympia, Samir Bannout, ο οποίος μένει Λος Άντζελες, κατάγεται από το Λίβανο, και συγκεκριμένα τον έλεγαν και το «Λιοντάρι του Λιβάνου», και αφού γνωριστήκαμε πάνω στον αγώνα, μου έδωσε συγχαρητήρια και μου είπε οτι του άρεσα πάρα πολύ.

Να σημειώσω δε ότι κάτω στην επιτροπή ήταν αρκετοί οι οποίοι ήταν επαγγελματίες όπως ο Milos Sarcev και κάποιοι άλλοι, με κρίνανε εμένα δηλαδή πάνω στην σκηνή. Και έκανε εντύπωση η γράμμωσή μου, η λεπτομέρεια, δεν είχα το απόλυτο καλούπι αλλά έβγαζα πάρα πολύ καλές γραμμές. Και έτσι γνωρίστηκα με τον Samir που έμεινα σπίτι του έναν μήνα. Πηγαίναμε για προπονήσεις μαζί, πήγαμε σε άλλα γυμναστήρια όπως το Barbarians στο Λος Άντζελες και γνωρίσα πάρα πολλούς αθλητές επαγγελματίες και σε ένα μαγαζί που λέγεται Fire House, που πάνε όλοι οι επαγγελματίες εκεί, που ήταν κοντά στο Gold’s Gym. Τους έβλεπα όλους μέσα στο Gold’s γιατί εκεί γυμναζόμουν, τον Lee Priest , τον Lou Ferrigno, όλοι αυτοί ήταν εκεί κάθε μέρα μέσα, τον Aaron Baker. Όλοι αυτοί ήταν κάθε μέρα εκεί μέσα.

Μετά στην Φλόριντα, εντάξει, δεν είχε πάρα πολλούς γνωστούς τον Darrem Charles κάποια στιγμή είχα δει και τον Roger Stewart ο οποίος ήταν φίλος με τον Bob Paris, ο οποίος είναι παλιός αθλητής και είχε το απόλυτο καλούπι για μένα. Αυτούς βασικά, και επίσης τον Ronnie Coleman γνώρισα στο Μαϊάμι σε μία επίδειξη.


Με Τον Ronnie Coleman Στη Florida.

ΚΜ: Ήθελα τώρα να σε ρωτήσω κάτι άλλο για τον Μιχάλη που άφησα πριν. Ποιο είναι πιστεύεις το χαρακτηριστικό του Μιχάλη ή της συνεργασίας σας, που τον έχει κάνει και έχει φτάσει ως εδώ με τόσο μεγάλη επιτυχία και έχει αυτή τη σταθερή πορεία. Που κακά τα ψέματα δεν έχουν πολλοί αθλητές, δηλαδή μέσα σε τρία χρόνια που είναι επαγγελματίας να έχει καταφέρει τόσα πολλά.

David: Το χαρακτηριστικό μπορώ να το πω με μία λέξη, αλλά μία λέξη δεν μπορεί να μας καλύψει. Είναι η ισορροπία και είναι η καλή χημεία που έχουμε οι δυο μας στο θέμα προπόνησης γιατί προπονούμαστε πάντα μαζί, εντάξει;

Και το σώμα του αποδίδει. Βλέπω ότι κάθε φορά, και σε κάθε αγώνα, μπορούμε να βγάλουμε και κάτι διαφορετικό και βγαίνει καλύτερος. Πολύ σπάνια έχουμε πιάσει κάποιες φόρμες οι οποίες δεν ήταν στο 100%, είτε λόγω κούρασης είτε λόγω τραυματισμού αλλά πάλι ήμασταν σε παραδεκτή κατάσταση. Όχι όπως από τους 8 μέχρι τους 15 όπως είπα στο Olympia, καμία σχέση, δεν έχουμε πιάσει ποτέ τέτοια φόρμα. Είναι κακία βέβαια αυτό που λέω αλλά εντάξει, κάποια στιγμή θα πρέπει να είναι αντικειμενικοί όλοι μαζί.

Ο Μιχάλης δηλαδή και τραυματισμό να έχει και οτιδήποτε, δεν καταθέτει τα όπλα. Και αυτό με κάνει να μπορώ να δουλέψω πάνω του περισσότερο. Βέβαια δουλεύω και με άλλους αθλητές εδώ στην Ελλάδα, θα μπορούσα να αναφέρω κάποιους αν θέλεις, όπως αυτή τη στιγμή είναι ο Φώτης ο Πλευρίτης, ο οποίος ήρθε 4ος στο Arnold Classic Amateur Europe.

Έχω αναλάβει και την Έλενα την Καββά με την οποία ετοιμαζόμαστε μελλοντικά για κάποιον αγώνα, τον Θανάση τον Υφαντόπουλο, ο οποίος έχει κερδίσει κι αυτός πανελλήνιο, έχω και ένα παιδί από Κύπρο τον Nick Anthony τον οποίο ετοιμάζω για το επόμενο Arnold Classic. Αυτό που θα πω τώρα μπορεί να ακουστεί λίγο υπερβολικό, αλλά πιστεύω ότι αυτός ο αθλητής έχει αρκετές δυνατότητες και κάποια στιγμή θα αγωνίζεται για το Olympia 212, το πιστεύω. Είναι πολύ καλός, έχει τις δυνατότητες αυτές, η σωματοδομή του είναι πολύ καλή, άνευ απροόπτου βέβαια. Αλλά πιστεύω να πάμε πολύ καλά.

ΚΜ: Ποιά πιστεύεις ότι είναι η καλύτερή αγωνιστική φόρμα που έχει πιάσει ο Μιχάλης από τότε που έγινε επαγγελματίας;


David: Από τις καλύτερες φόρμες;

ΚΜ: Η top για σένα κατά τη γνώμη σου, που τον είδες επί σκηνής.

David: Λοιπόν, εγώ πιστεύω το 2009 στο Mr. Olympia ήταν από τις πιο γεμάτες και τις πιο καλές που μπόρεσα να είμαι και μαζί του. Πιστεύω ότι εκεί τώρα έβγαζε την απόλυτη ισορροπία, αρμονικότητα και γράμμωση. Βέβαια, λόγω του ότι ήταν καινούργιος ήταν δύσκολο να μπει μέσα στην πρώτη 15άδα, αλλά πιστεύω ότι ήταν η καλύτερή του χρονιά.


Practice What You Preach. Πάντα Στην Καλύτερη Φόρμα ο Δάσκαλος.

ΚΜ: Πιστεύεις ότι παίζει ρόλο όταν είσαι μαζί του στους αγώνες ή όχι;

David: Καλά θα ήταν να είμαι μαζί του αλλά είναι και δύσκολο για μένα λόγω των επαγγελματικών μου υποχρεώσεων, είναι λίγο δύσκολο. Αλλά ξέρεις τώρα, αν είμαι μαζί του, του εμπνέω περισσότερη εμπιστοσύνη και θα μπορούσα να βάλω και την τελευταία πινελιά για ένα συν.

ΚΜ: Σίγουρα ναι. Βέβαια ο Μιχάλης έχει μία πορεία τριών χρόνων τώρα στην επαγγελματική σκηνή, που ξεκίνησε με το Arnold τον Μάρτιο του 2009, πήγε μετά στην Αυστραλία πήρε την πρώτη πρόκριση, πήγε στο Olympia, και έχει κάνει τόσες επιτυχίες, έχει παίξει σε αγώνες, εντάξει δεν είναι ανάγκη να τα λέμε, τα ξέρουμε όλοι ότι είναι συνέχεια στην κορυφή.

David: Μπορούμε να πούμε ότι έχουμε φέρει πολύ καλά αποτελέσματα, σε αυτά χρόνια που παίζει επαγγελματίας, είμαστε στις πρώτες θέσεις, δηλαδή στους καλύτερους από τους συμμετέχοντες.

ΚΜ: Θέλω να καταλήξω, ότι τον Απρίλιο που μας πέρασε είχαμε την πρώτη νίκη του Μιχάλη σε επαγγελματικό αγώνα. Θέλω να μου πεις τα συναισθήματά σου, πώς αισθάνθηκες διότι μετά από τόσο καιρό και τόσο κόπο και τόση προσπάθεια, πιστεύω ήταν κάτι τεράστιο.

David: Εντάξει, αυτή η νίκη ήταν μεγάλη για όλους μας και για τον Μιχάλη προσωπικά για να μπορέσει να καταξιωθεί γιατί πέρασε κάποιες χρονιές χωρίς ‘να βάλει το νερό στο αυλάκι’. Δηλαδή, όπως το 2010 που δεν προκρίθηκε για το Olympia, η φόρμα που έφερε σε όλους τους αγώνες ήταν φοβερή. Ήταν σε πάρα πολύ κατάσταση και ήταν πάντα ή πέμπτος ή τέταρτος και δεν μπορέσαμε να προκριθούμε. Ήτανε πραγματικά ένα μεγάλο γεγονός. Αλλά πίστευα ότι από κει και πέρα λόγω της θέσης, θα είχαμε καλύτερη μεταχείριση. Τώρα μέχρι στιγμής δεν το βλέπω. Μετά το Olympia, βλέπω ότι υπάρχουν πάλι τα συμφέροντα από πίσω.

ΚΜ: Τόσα χρόνια γιατί πιστεύεις ότι δεν έχει βγει κάποιος άλλος Κεφαλιανός;

David: Πιστεύω ότι υπάρχουν αρκετοί αθλητές. Τώρα το θέμα είναι ότι δεν τους δόθηκαν τα απαραίτητα κίνητρα για να πάνε σε κάποιους αγώνες για να καταξιωθούνε. Μπορώ να πω ένα δυο παραδείγματα επαγγελματιών οι οποίοι τελικά δεν μπόρεσαν να κάνουν κάτι όπως είναι ο Μανώλης ο Τζινίδης, πολύ καλό παιδί και φίλος, όπως είναι ο Καραμανλάκης ο οποίος ήταν πάρα πολύ καλός. Απλά αυτά τα παιδιά δεν μπορούσαν να προχωρήσουν παραπάνω. Τώρα ποια ήταν η πραγματική αιτία η οποία δεν τους προωθούσαν αυτό το ξέρουν αυτοί που τους διευθύνουν και τους πατρονάρουν ας το πούμε.

ΚΜ: Εντάξει, το άθλημά μας είναι και ακριβό. Είναι και τα οικονομικά θέματα στη μέση. Γιατί μπορεί κάποιος να έχει ένα σούπερ ταλέντο αλλά άμα δεν υπάρχουν και οι οικονομικές δυνατότητες είναι δύσκολο να κάνεις ας πούμε κάποιους αγώνες για να προχωρήσεις.

David: Σίγουρα. Απλά θέλει μεγάλη θέληση. Ο Μιχάλης δεν είναι κανένα παιδί που έχει λεφτά. Αν δεν είχε τη θέληση, δεν θα έκανε τίποτα.

ΚΜ: Πιστεύω ότι αν υπάρχει αυτή η δυνατή θέληση όπως λες και εσύ, όλα κάπως βρίσκουν έναν τρόπο να γίνονται.

David: Δυνατή θέληση, και κάποιος από το εξωτερικό να σε βοηθήσει. Γιατί πιστεύω κάποιοι παράγοντες εδώ στην Ελλάδα, δεν ξέρω, αλλά προφανώς δεν θέλουν να προχωρήσουν παραπάνω σε μεγαλύτερους αγώνες και να καμαρώνουνε για κάποιον Έλληνα ο οποίος παίζει στο Olympia. Εγώ προσωπικά αν ήμουν ανάμεσά τους και έβλεπα κάποιον που έχει τη δυνατότητα να φτάσει εκεί που είναι να φτάσει, θα ήμουν πολύ υπερήφανος και θα τον πρόσεχα πάρα πολύ. Και όχι να τον αποτρέψω.

ΚΜ: Δηλαδή η βοήθεια μέσω της Ομοσπονδίας είναι ίσως ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία.

David: Ε βέβαια. Αν δεν σε βοηθήσει η Ομοσπονδία, τότε απελπίζεσαι και δεν ασχολείσαι μαζί τους. Αυτό είναι το μεγαλύτερο κίνητρο. Όπως εμείς εδώ στην Ομοσπονδία στην Ελλάδα ας πούμε, μπορώ να αναφερθώ στη WABBA. Γιατί είμαστε εκτελεστικό ας πούμε της WABBA μαζί με τον Νίκο τον Τσουνάκη που είναι πρόεδρος, στους αγώνες που κάνουμε προσέχουμε πάρα πολύ τους αθλητές, είμαστε αντικειμενικότατοι, δεν θέλουμε να υπάρχει αδικία σε κανέναν. Πάντα βέβαια υπάρχουν και κάποιες ανησυχίες, οτιδήποτε, αυτά πάντα γίνονται αλλά προσπαθούμε να είμαστε αντικειμενικότατοι, γι’ αυτό και όταν υπάρχει κάποια ένσταση, κάτι, το βλέπουμε σοβαρά, δεν το περνάμε, και καλοδεχόμαστε όλους τους αθλητές, άσχετα στο ποια ομοσπονδία παίζουν ή όχι.

ΚΜ: Τι βήματα νομίζεις πρέπει να ακολουθηθούν για να έχουμε άλλους δυο, τρεις, δέκα που να μπορούν να παίξουν στο Olympia και να εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στο μέλλον;

David:
Το μεγαλύτερο κίνητρο είναι τα λεφτά, έτσι; Να βρεθεί κάποιος και να μπορέσει να τους σιγοντάρει στα λεφτά και να μην σκέφτονται το οικονομικό. Εμείς ευτυχώς αυτό το έχουμε λύσει από τότε, έχει ξεκινήσει, ακόμα πριν γίνει επαγγελματίας ο Μιχάλης, με έναν άνθρωπο. Θα ήθελα να πω το όνομά του γιατί αν δεν ήταν αυτός ο άνθρωπος, εμείς πιστεύω ότι δεν θα είχαμε φτάσει τόσο ψηλά με τίποτα. Αυτός ο άνθρωπος είναι ο Αλέκος ο Σιατραβάνης που έχει την εταιρεία «Healthy2Day», ο οποίος για μένα πολλές φορές τον συμβουλεύομαι, είναι παλιός αθλητής, μοιραζόμαστε τις γνώσεις και εξαιτίας αυτού του ανθρώπου, είμαστε εκεί που είμαστε. Και θα ήθελα από δική μου μεριά να τον ευχαριστήσω, όχι μία φορά, πάρα πολλές φορές που δεν φτάνουνε. Γιατί εγώ εκτιμώ το τι κάνει ο καθένας, δεν ξεχνάω ποτέ.


Με Τον Μιχάλη Κεφαλιανό Και Τον Αλέκο Σιατραβάνη.

ΚΜ: Θέλεις να μας πεις κάποια ονόματα που πιστεύεις ότι ίσως έχουν τη δυνατότητα να τα καταφέρουν σε αυτό το επαγγελματικό επίπεδο, είτε γυναίκες είτε άντρες από την Ελλάδα;

David: Από την Ελλάδα ε; Από την Ελλάδα είναι λίγο δύσκολο να πω τώρα. Δεν θέλω να είμαι τόσο ούτε κακός αλλά δεν βλέπω. Είναι κάποιοι αθλητές οι οποίοι θα ήθελα να τους δώσω μία συμβουλή. Όσο ωραίο καλούπι έχουνε, όσο καλά κι αν τα πήγανε σε κάποιον αγώνα, όσο καλά λόγια τους λένε οι διάφοροι τριγύρω τους, θα πρέπει να βλέπουν και την πραγματικότητα και να μην παίρνουν τα μυαλά τους αέρα.

Μην νομίζουνε ότι επειδή κέρδισαν ένα Μρ. Ελλάς, ένα γενικό Ελλάς ή έστω ένα παγκόσμιο να νομίζουν ότι είναι άτρωτοι, και ότι είναι οι καλύτεροι. Πάντα υπάρχει κάποιος καλύτερος. Να είναι σεμνότυφοι, και να ξέρουν τι γίνεται. Να προσπαθούν για το καλύτερο, να ανέβουνε μυϊκά και αυτό θα το δείξει η σκηνή, το πόσο καλός είσαι. Εγώ γι’ αυτό ασχολούμαι με λίγα άτομα, παρ’ όλο που έχω πολλές προτάσεις να ετοιμάσω κάποιους καλούς αθλητές. Απλά προσέχω και μου αρέσουν τα άτομα τα οποία είμαι σίγουρος ότι δεν θα με εκθέσουν και που ο χαρακτήρας τους είναι ακέραιος.

ΚΜ: Αν θέλει κάποιος αθλητής να τον ετοιμάσεις εσύ προσωπικά, να έρθει και σου πει, Βάκη θέλω να με αναλάβεις, ποια είναι τα χαρακτηριστικά που εσύ θες να έχει αυτός ο αθλητής για να τον αναλάβεις, γιατί προφανώς δεν τους αναλαμβάνεις όλους.

David: Όχι, μου αρέσει να επιλέγω, γιατί δεν θέλω να κοροϊδεύω κανέναν. Ανάλογα τι προσδοκίες έχει και αν μου πει ότι θέλω να παίξω κάποια στιγμή έναν επαγγελματικό αγώνα και δω ότι οι δυνατότητές του είναι μέχρι ένα Hellas μέχρι ένα ερασιτεχνικό αγώνα, οφείλω να του το πω. Εντάξει, τώρα υπάρχουν κάποιοι αθλητές που όπως είπα και πριν, έχουνε πάρει τα μυαλά τους λίγο αέρα και νομίζουν ότι μπορούν να φτάσουν στο φεγγάρι. Μπορούν να φτάσουν αλλά όχι μόνοι τους. Με κάποιο μέσο.

ΚΜ: Ναι όμως τα χαρακτηριστικά που θέλεις να έχει αυτό το άτομο; Θέλεις πρώτα απ’ όλα να σε ακούει, κοιτάς κάποια άλλα χαρακτηριστικά συγκεκριμένα;

David: Θέλω να μπορώ να συνεννοηθώ μαζί του, θέλω να μου έχει πλήρη εμπιστοσύνη και να μην ρωτάει αριστερά δεξιά γιατί έτσι μπερδεύεται. Δεν λέω ότι είμαι ο γκουρού ή "Ο" προπονητής, απλά έχω μία φόρμουλα η οποία δουλεύει. Εντάξει κακήν καλώς δουλεύει σε πολλά άτομα. Δεν έχω τίποτα να αποδείξω, φαίνεται από τους αθλητές που προετοιμάζω. Ελπίζω να βρεθούν κάποιοι να μπορέσω να ετοιμάσω όπως ο Nick Antony που λέω τώρα. Αυτός ο αθλητής έχει μέλλον, απλά πρέπει να δούμε η πορεία πως θα το δείξει. Θα έχει διάρκεια ή θα είναι όπως κάποιοι που σβήνουν γρήγορα;

ΚΜ: Πόσο καιρό ετοιμάζεις αθλητές για αγώνες;

David: Αρκετό καιρό ετοιμάζω, βέβαια πιο πολύ εδώ στο νησί, όπως έχω βγάλει αρκετούς αθλητές με πανελλήνια νίκη όπως είναι ο Σεβαστός ο Γεροβασίλης, ο Γιάννης ο Ιγκιρλής, και αυτός είναι πολύ καλός αθλητής πήγε πολύ καλά, ο Χρήστος ο Χειμώνας ο οποίος έχει κερδίσει και αυτός πολλές φορές το Masters. Η Κασκάνη η Κωνσταντίνα η οποία είναι από τις καλύτερες γυναίκες bodybuilder που έχουν βγει στην Ελλάδα. Είναι και ποιοι άλλοι; Δεν θέλω να ξεχάσω κάποιους αλλά έχω αρκετούς αθλητές.

Ετοιμάζω επίσης κάποια άτομα όπως ο Φώτης ο Πλευρίτης ο οποίος αυτή τη στιγμή είναι σε top φόρμα. Στα Body Fitness ετοιμάζω τον Γιάννη τον Χασούρα, ο οποίος είναι και αυτός πάρα πολύ καλός και βέβαια ο Χρήστος ο Χειμώνας πάλι στα Masters.

Ο Ηλίας επίσης ο Κατσαρός ήρθε δεύτερος στο πανελλήνιο και πήγε έξω στη Γερμανία και έφερε πρώτη θέση στο Universe. Είχα και μία κοπέλα η οποία πρώτη φορά έπαιξε σε αγώνα, η Τούλα η Κώστογλου, η οποία στην Ελλάδα ήρθε πρώτη βέβαια στα Fitness και επειδή έχει αμερικάνικο στυλ την είδαν κάπως και την έβαλαν στα bodybuilding και μου ‘ρθε τρίτη. Αλλά εντάξει, ευχαριστημένη και αυτή, για πρώτη φορά πήγε πολύ καλά.


Σε Έναν Από Τους Τελευταίους Του Αγώνες.

ΚΜ: Σημαντικά ονόματα με πολλές επιτυχίες στο ενεργήτικο τους. Είπες επίσης και πριν για την Έλενα την Kαββά.

David: Με την Έλενα προσπαθούμε τώρα, ξεκινήσαμε προετοιμασία για κάποιον επαγγελματικό αγώνα. Βέβαια, θα δούμε πως θα εξελιχθεί. Το δουλεύουμε. Θέλω να βγει καλή.

ΚΜ: Υπάρχει περίπτωση η Έλενα να παίξει και σε physique;

David: Αυτό θα το δείξει η πορεία. Σε τι μυικότητα είμαστε. Που μας συμφέρει να παίξουμε; Δεν μπορώ να πω ακόμα.

ΚΜ: Θεωρείς την Έλενα ένα ταλέντο, τη βλέπεις πως έχει ας μέλλον;

David: Ναι βλέπω ότι έχει αλλιώς δεν θα ασχολούμουν μαζί της. Δεν θα μπορούσα να ασχοληθώ μαζί της. Γιατί είναι σε άλλο level έχει και την επαγγελματική κάρτα και από κει και πέρα πρέπει να δουλέψουμε διαφορετικά.

ΚΜ: Θα αναλάμβανες ποτέ κάποιον άλλο ξένο αθλητή, ταλέντο, για προετοιμασία για επαγγελματικό αγώνα;

David: Είμαι ανοιχτός. Δεν αποκλείω κάτι.

ΚΜ: Δηλαδή θα σε ενδιέφερε να αναλάμβανες κάποιον, λέω εγώ τώρα παράδειγμα, Lionel Beyeke , το πετάω έτσι το όνομα..

David: Αυτός θέλει εμένα όντως, γιατί κατεβαίνει λίγο χοντρούλης. Η σωματοδομή του είναι φοβερή, έχει φοβερή μυικότητα, απλά πρέπει να μάθει να πεινάσει. Δηλαδή αυτό που έχει ο Μιχάλης ο Κεφαλιανός. Αν το καταφέρει, πιστεύω ότι είναι πρώτη εξάδα στο Olympia.

ΚΜ: Πιστεύω ότι αν αναλάμβανες κάποιον αθλητή σαν κι αυτόν θα σε ενθουσίαζε σαν project, σωστά;


David: Εντάξει, ναι. Και ποιος δεν θέλει.

ΚΜ: Πιο συγκεκριμένα τώρα για τα νέα παιδιά που θα διαβάσουν και θα θέλουν, ή ήδη θέλουν να ασχοληθούν αγωνιστικά συγκεκριμένα. Είτε είναι σε Junior, ξέρεις, πρώτη φορά θέλουν να ασχοληθούν αγωνιστικά με το body building. Εσύ, ποια πιστεύεις ότι είναι η σωστή διαδικασία που προτείνεις, που πρέπει να ακολουθήσουν για να φτάσουν σε ένα άλφα καλό αγωνιστικό επίπεδο.

David: Πρώτα απ’ όλα θα πρέπει να βρουν κάποιον να τους κατευθύνει. Τώρα αυτόν τον κάποιον θα πρέπει να τον βρούνε είτε στο χώρο που γυμνάζονται ή μπορούν να μπουν στο bodybuilders.gr και να δουν τι γίνεται μέσα εκεί. Υπάρχουν κάποια άτομα που έχουνε γνώσεις. Γιατί αλλιώς θα χάσουν τον χρόνο τους και δεν θα βγουν καλοί όπως πρέπει. Η πρώτη εμφάνιση είναι και η πρώτη εντύπωση η καλή που θα κάνεις. Μην σπαταλήσεις τον χρόνο σου. Και δούλεψε! Αν δεν δουλέψεις σωστά, αν δεν φας σωστά, δεν κάνεις τίποτα. Δεν υπάρχει κάτι μαγικό που θα σε αλλάξει, θα σε κάνει θηρίο, ή οτιδήποτε σου λένε. Αυτό είναι σίγουρο.

ΚΜ: Πιστεύεις ότι πρέπει να έχουμε πρώτα κάποια υποδομή, να γυμνάζονται 4,5,6,7 ή 10 χρόνια, οτιδήποτε, και μετά να κατέβουν;

David: Αυτό σίγουρα. Τουλάχιστον τρία με τέσσερα χρόνια θα πρέπει να έχουνε δουλέψει αλλιώς μυϊκά θα είναι πολύ ελάχιστοι και θα είναι επιφανειακοί. Και οι επιφανειακοί αθλητές χάνονται και γρήγορα.

ΚΜ: Θα αναλάμβανες εσύ κάποιον νεαρό που είναι π.χ. 18 χρονών και τον βλέπεις ότι έχει κάποιο ταλέντο στα Junior;

David: Εάν είχε τα στοιχεία που θέλω εγώ, δηλαδή να με εμπιστευθεί με κλειστά μάτια και να είναι σοβαρός και low profile, ναι. Δεν μου αρέσουν αυτοί που πετάνε στα σύννεφα. Συγκεκριμένα οι Junior οι οποίοι αν κερδίσουν κάποιο αγώνα, νομίζουν πως έχουνε κερδίσει τα πάντα. Είναι η αρχή.


Προπόνηση Με Μιχάλη Κεφαλιανό Και Nick Anthony.

ΚΜ: Με τον Μιχάλη τι στυλ προπόνησης ακολουθείς εσύ; Διότι, γυμνάζεστε μαζί από ότι είπες. Είναι μιξ; Eίναι βαρύ πρόγραμμα; Eίναι ελαφρύ; Κάνετε για ένα καιρό βαριά, μετά ελαφριά, μετά αιμάτωση; Ποιός είναι ι τρόπος προπόνησης που ακολουθείς;

David: Όταν έχουμε μακριά αγώνες, μιλάμε τώρα για τέσσερεις-πέντε μήνες, προσπαθούμε να παίξουμε κάποια στιγμή λίγο βαριά. Όχι υπερβολικά όμως για να αποφύγουμε τραυματισμούς και μέχρι τώρα είμαστε πάρα πολύ καλά. Πάντα βέβαια προσπαθούμε να πιάσουμε αιμάτωση. Όταν φτάνει η περίοδος των αγώνων προσπαθούμε να παίξουμε αρκετές γωνίες. Δηλαδή θώρακα, αρκετές εκτάσεις, από χαμηλά, από ψηλά, πεταλούδα, πολύ επικλινή να δουλέψουμε επάνω το θώρακα, γενικά πολλές γωνίες. Όχι φόρτωμα στον πάγκο με την κλασσική περίπτωση που κάνουν οι περισσότεροι, με δέκα σετ και πήγαινουν και για μονή επανάληψη. Όχι. Αυτά είναι καμικάζι τα οποία περιμένεις πότε θα σου βγει ο τραυματισμός και θα μείνεις εκτός.

ΚΜ: Όπως είπες και πριν δηλαδή, ισορροπία σε όλα.

David:
Ισορροπία, ναι. Έχουμε ισορροπία. Σου είπα τα υπερβολικά κιλά δεν είναι αυτό που πρέπει. Τα σωστά κιλά είναι αυτό που πρέπει. Πλέον! Έχουν αλλάξει τα δεδομένα στο bodybuilding.

ΚΜ: Χρησιμοποιείς κάποιες ανεπτυγμένες τεχνικές για να φτάνεις τον μυ σε κόπωση; Όπως drop set και τα λοιπά;

David: Ναι κάνουμε και drop set, κάνουμε και 3 σετ των 8 μαζί με κατεβάσματα, προπαντός στα πόδια, και στο στήθος βέβαια, αυτό βέβαια τον τελευταίο καιρό, γύρω στον ένα - ενάμιση μήνα για να σοκάρουμε τους μυς. Βέβαια τον τελευταίο μήνα, τις τελευταίες εβδομάδες που είμαστε σε αρκετή πείνα ας το πούμε, εκεί πέρα δεν κάνουμε πειράματα να μην τραυματιστούμε, προσπαθούμε να πιάσουμε την αιμάτωση μόνο.

Βέβαια φέρνουμε τον μυ σε πλήρη αιμάτωση, όσο μπορούμε, και τον αφήνουμε να αναρρώσει, τρώμε σωστά και ξανά την άλλη μέρα το ίδιο. Έξι φορές την εβδομάδα κάνουμε προπόνηση, αερόβιο όπως χρειάζεται, όχι υπερβολικό. Αν μπορέσεις και πεινάσεις, δεν χρειάζεται υπερβολικό αερόβιο. Και το αερόβιο για μένα, πιστεύω ότι πρέπει να το κάνουνε όταν είναι στην περίοδο όγκου. Εκεί χρειάζεται το αερόβιο για καλύτερη αιμάτωση για να αναπτύξει τις μάζες και όλα. Αν φτάσεις στην περίοδο της γράμμωσης που λένε, από κει και πέρα απλά κάνεις ελάχιστα.

ΚΜ: Η διατροφή που ακολουθείς με τον Μιχάλη ξέρω ότι είναι πολύ συγκεκριμένη. Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες αλλά θέλεις να μας πεις για την μέθοδο διατροφής που κάνετε και από πού πηγάζει γιατί προφανώς δεν την κάνουν και όλοι.

David: Τώρα που λες όλοι, ακούω πολλά σενάρια για το θέμα της διατροφής. Τα πράγματα είναι πολύ απλά. Οι πηγές: πρωτεΐνη, υδατάνθρακας, λίπος, έτσι; Πρωτεΐνη από πού μπορούμε να βρούμε; Είναι απλά τα πράγματα. Να το πω και πιο εύκολα δηλαδή, από κοτόπουλο, ψάρι, μοσχάρι, έστω και χοιρινό, καθαρό βέβαια, αυγά, και συμπληρώνουμε με πρωτεΐνη.

Κάποια καθαρή πρωτεΐνη, ορού γάλακτος, δεν είναι ανάγκη να είναι η πανάκριβη πρωτεΐνη. Εκεί βλέπουμε πόσα κιλά είμαστε, αν θέλουμε να αναπτυχθούμε, ανά κιλό βάζουμε 2 με 3 γραμμάρια πρωτεΐνης, απλά πράγματα είναι. Και τον υδατάνθρακα τον κρατάμε σε ένα επίπεδο, να μην μας γυρνάει σε λίπος. Δηλαδή, όσο χρειάζεται. Θα φάμε το πρωί τα κουάκερ μας, όταν είμαστε στον όγκο, γιατί πολλοί όταν λένε όγκο έχουνε μπερδευτεί. Στον όγκο πρέπει να τρως τα ίδια με της γράμμωσης περίπου, σε μεγαλύτερες ποσότητες. Αυτή είναι η λογική εμένα. Δεν θα φας οτιδήποτε.

ΚΜ: Ναι, γιατί πολλοί κάνουν όγκο και αρχίζουν και τρώνε πάστες, τηγανιτά και ιστορίες.

David: Όγκο πρέπει να είσαι ελάχιστα πιο λιπωμένος απ’ όταν είσαι γραμμωμένος. Για να μην ταλαιπωρηθείς μετά. Αυτό εγώ δουλεύω στους αθλητές μου και φαίνονται τα αποτελέσματα. Και στον όγκο ακόμα, βγάζουνε κάποιες γραμμές. Δεν είναι μία άμορφη μάζα. Υδατάνθρακες για μένα δουλεύουνε πάρα πολύ τα στάνταρ, όπως είναι και τα μακαρόνια και το ρύζι. Το ρυζάκι είναι must. Ελλάδα είμαστε έχουμε καλά τέτοια προϊόντα, δηλαδή γιατί να μην τα φάμε.

ΚΜ: Ανέφερες και το λίπος πριν..


David: Να πω κάτι πάνω σε αυτό. Κάτι φυστικοβούτυρα, κάτι τέτοια, καλά είναι αλλά όχι για κάθε μέρα [γέλιο]. Γιατί πολλοί νομίζουνε ότι θα ανοίξουν τον κουβά με το φυστικοβούτυρο και θα τον φάνε όλο και θα πάρουνε κρέας. Δεν θα πάρεις κρέας, θα πάρεις λίπος γύρω στην κοιλιά.

ΚΜ: Και καλά στην κοιλιά [γέλιο]. Μην πάει πουθενά αλλού. Τώρα μου ήρθε άλλη ερώτηση στο μυαλό που ήθελα να ρωτήσω από καιρό. Είπες για τα κιλά να μην διαφέρουν πολύ από τον όγκο και τη γράμμωση. Πιστεύεις ότι παίζει ρόλο το να κρατιέσαι χαμηλά σε λίπος στην ποιότητα που θα βγάλεις μετά;

David: Ναι παίζει ρόλο. Φαίνονται πιο καθαρά οι μυς σου, δουλεύεις πιο σωστά. Το να λιπώσεις και να φτάσεις σε ένα ποσοστό λίπους πάνω από 20% και μετά να χρειαστεί να πέσεις σε ένα ποσοστό γύρω στο 6 ή 5 για να παίξεις αγώνα, είναι ταλαιπωρία.

ΚΜ: Κουράζεις το σώμα.

David: Ναι, είναι μεγάλες αποκλίσεις και ταλαιπωρείς και το σώμα σου. Ταλαιπωρείς κάποια πράγματα, τους αδένες σου. Δεν χρειάζεται να υπερβαίνεις πολύ στα κιλά. Γι’ αυτό λέω όγκος πρέπει να είναι ποιοτικός και να κάνεις και αερόβιο στον όγκο τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα για να γίνεται καλύτερη αιμάτωση.


Σε Φωτογράφιση Το 2009 Μετά Το Mr. Olympia.

ΚΜ: Πολύ σωστό, ναι. Πιστεύεις ότι παίζει ρόλο η ποιότητα της τροφής; Διότι προφανώς κάποια προϊόντα εκεί στην Κω θα είναι πιο φυσικά, πιο καθαρά. Ας πούμε πιστεύεις ότι παίζει ρόλο και στην ποιότητα που θα βγάλει ο αθλητής στη σκηνή, και στην ποιότητα της προετοιμασίας, στο δέρμα, όλα αυτά;

David: Εντάξει, παίζει ρόλο και αυτό, παίζει ρόλο και η ποιότητα, αλλά παντού μπορείς να βρεις καλή ποιότητα, αν θέλεις.

ΚΜ: Επειδή καμιά φορά ξέρεις λέμε εντάξει, οι τροφές όπως και να το κάνουμε δεν είναι οι ίδιες που ήταν πριν 20-25 χρόνια, έχουν αλλάξει.


David: Σίγουρα, για μένα το γάλα ας πούμε, δεν είναι καλή τροφή. Δεν μου αρέσει το γάλα, δεν πίνω γάλα. Θα συμπληρώσω τα στοιχεία από το γάλα απ’ τον ορό γάλακτος, πρωτεΐνη. Ή από άλλες τροφές. Γιατί δεν είναι πλέον ότι τα ζώα τρώγανε φυσικό χορτάρι ή οτιδήποτε. Παλιά έτρωγε λες από τον κήπο μου ή από το χωράφι μου, τώρα τι τα ταΐζουν; Εκεί είναι το θέμα. Αν κάτσουμε να σκεφτούμε όμως έτσι δεν θα φάμε τίποτα.

ΚΜ: Ναι είναι και αυτό.

David: Οπότε ίσως κάποιες τροφές επεξεργασμένες όπως είναι οι πρωτεΐνες είναι πιο σίγουρες από κάποιες άλλες φυσικές τροφές. Έτσι πιστεύω.

ΚΜ: Γιατί πιστεύεις ότι ο Μιχάλης είναι από τους λίγους αθλητές που έχει τόσο καλό conditioning; Δηλαδή, είναι ένα ειδικό χαρακτηριστικό του Μιχάλη ή το έχετε δουλέψει με τον καιρό; Και αν το έχετε δουλέψει, μπορεί ο οποιοσδήποτε αθλητής να το καταφέρει;

David: Ναι, το έχουμε δουλέψει με τον καιρό. Τον έχω μάθει να μπορέσει να πεινάει. Να πεινάει και να λέει ‘όχι, δεν θα το φάω αυτό’. Ο Μιχάλης πιάνει το conditioning το καλό γιατί προσπαθεί και αποφεύγει τους πειρασμούς. Δηλαδή με έχει πάρει τηλέφωνο από αεροδρόμιο όπου του έχουν χαλάσει τα φαγητά, πήγαινε να παίξει αγώνα και ήταν πεινασμένος ώρες και δεν έτρωγε. Δεν έτρωγε τίποτα. Μου λέει ‘δεν θα φάω τίποτα’. Ώσπου όταν έφτασε στον προορισμό του, βρήκε και πάλι και έφαγε αυτά που έπρεπε. Ενώ θα μπορούσε να πλακωθεί να φάει τα πάντα. Όχι. Πρέπει να πεις ένα όχι. Την απόλαυση θα την έχεις μετά. Εκείνη τη στιγμή μπορεί να απολαύσεις κάποιες τροφές αλλά θα σου κάνουνε τόσο μεγάλο κακό, και μια ζωή θα το σκέφτεσαι ότι υπέκυψες. Δηλαδή, ο Μιχάλης έχει τη δύναμη, την ψυχική δύναμη.

ΚΜ: Το ξέρω, το έχω δει κι από κοντά.

David: Τον έχεις ζήσει από κοντά. Αν μουλαρώσει δηλαδή, λέει «δεν θα το φάω», τέλος. Δεν το τρώει. Κάποια στιγμή μετά τον αγώνα ή να τσιμπήσει κάτι παραπάνω, δεν τρέχει τίποτα. Και ξέρει πότε θα σταματήσει.

ΚΜ: Ναι, αλλά τον είδα σε κάτι φωτογραφίες πρόσφατα πριν το Prague Pro με μία δεκάδα αυγά μπροστά του.

David: (γέλιο) Αυτό ήταν το καινούργιο μας όπλο, ποιος στο είπε;

ΚΜ: Φωτογραφία τον είδα εγώ, με τα αυγά τα βρασμένα.

David: Λοιπόν, κάνουμε κάποια πειράματα ας το πούμε. Δεν είναι για μας τίποτα γιατί τον έχω συνηθίσει για γράμμωση να δουλεύουμε διαφορετικά, είπα ότι θα πλακωθούμε και λίγο στο νάτριο αυτή τη φορά, να βγει λίγο σκασμένος. Τώρα αν λέω κάτι παραπάνω και κάποιοι θεωρούν ότι λέω κάποια μυστικά, ας το δοκιμάσουν και άμα μπορέσουν να γίνουν σαν τον Μιχάλη, με γεια τους με χαρά τους.

ΚΜ: Εντάξει δεν είναι και μυστικό, τη διαχείριση νατρίου την κάνουν αρκετοί πιστεύω.

David: Ξέρεις τι γίνεται όμως; Δεν πάει σε όλους το νάτριο. Εγώ πιστεύω τον Μιχάλη δεν θα τον χαλάσει το νάτριο. Γι’ αυτό και του έβαλα νάτριο. Αν δω βέβαια μία στις χίλιες ότι κάτι προκύψει, εκεί πέρα δεν το ξανακάνουμε. Υπάρχουν κάποια «πειράματα» που είναι φυσικότατα. Δεν υπάρχουν μυστικά, είναι απλά πράγματα.



ΚΜ: Ποιο είναι το άμεσο μέλλον που βλέπεις για τον Μιχάλη;

David: Τώρα ο στόχος μας είναι στο Masters Olympia, εκεί βέβαια θα τα δώσουμε όλα, πρέπει να πάρουμε κάποια θέση. Δηλαδή, αν μπορούμε μέσα στην εξάδα να είμαστε, εκεί. Θα είναι μία μεγάλη καταξίωση για τον Μιχάλη και θα πάρει το αίμα του πίσω δηλαδή γιατί πιστεύω ότι αδικήθηκε ο Μιχάλης αρκετά.

ΚΜ: Σίγουρα. Εκτός από το Masters του Δεκεμβρίου, για το 2013 ποιο είναι το πρόγραμμα, αν υπάρχει;

David: Δεν έχουμε βγάλει ακόμα κάποιο πρόγραμμα. Θα επιστρέψει, θα πάρουμε τη λίστα και θα επιλέξουμε ποιους αγώνες θα ακολουθήσουμε.

ΚΜ: Γιατί στην τελευταία συνέντευξη μετά το Olympia 2012 που είχα κάνει με τον Μιχάλη είπε ότι θα κυνηγάει πιο πολύ Ευρωπαϊκούς αγώνες.

David: Ναι. Εντάξει, θα το δούμε βέβαια στην Ευρώπη τι γίνεται γιατί μετά τον τελευταίο αγώνα ας πούμε στο Arnold έχω κάποιους ενδοιασμούς.

ΚΜ: Έχουν αλλάξει βέβαια και τα δεδομένα με τους πόντους και όλα αυτά που έχουν βγει τον τελευταίο χρόνο.

David: Ναι, βέβαια.

ΚΜ:
Δεν είναι τόσο εύκολο. Θέλει πιο καλή στρατηγική, συμφωνείς;


David: Ναι μα γι’ αυτό, μας λείπει η στρατηγική. Ε βέβαια θα πρέπει να κυνηγήσουμε κάποιους αγώνες, επαγγελματίας είναι, προσπαθεί να βγάλει λεφτά από αυτό.

ΚΜ: Σίγουρα ναι.

David: Ξέρουν ότι παίζει για την Ελλάδα. Και φυσικά και για την Αυστραλία που μας έχει βοηθήσει, να μην είμαστε αχάριστοι καθόλου. Παλεύει για όλους τους Έλληνες. Να το ξέρετε αυτό.

ΚΜ: Θέλω λίγο να μου πεις για το Arnold Europe που έγινε τώρα πριν δυο εβδομάδες. Όχι τόσο πολύ το επαγγελματικό όσο το ερασιτεχνικό. Είδαμε για πρώτη φορά στην IFBB, μία μεγάλη ομάδα αθλητών από την Ελλάδα. Το βλέπεις αυτό εσύ ως δείγμα ανάπτυξης του αθλήματος στην Ελλάδα;

David: Ανάπτυξης… Αυτό ήταν μία δοκιμή από πολλούς αθλητές να δούνε τις δυνατότητές τους. Χωρίς να θέλω να γίνομαι κακός, δυστυχώς φάγανε τα μούτρα τους. Δεν ξέρω αν το είπα ψυχρά τώρα, αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα. Και δεν πιστεύω ότι αδικηθήκανε. Και δικός μου αθλητής έπαιξε έτσι; Ήρθε τέταρτος στο Arnold.

Και το άλλο το παιδί ο Καραγιάννης ήρθε τρίτος. Συγχαρητήρια σε αυτά τα παιδιά και συγχαρητήρια σε όλους που πήγαν αλλά πιστεύω ότι θα μπορούσαν να πάνε καλύτερα με καλύτερη προετοιμασία. Τώρα το να είμαστε και να προλαλούμε και να λέμε διάφορα ότι θα πάμε εκεί, είμαστε μέσα στην εξάδα, ή θα κερδίσουμε και αυτά πριν τον αγώνα, εμένα αυτά δεν μου αρέσουν. Το αποτέλεσμα μετράει. Αν βγεις εκτός 15άδας και συγκρίνεις άλλους αθλητές μαζί με τους πρώτους, αυτό θα πει ότι οι καθρέφτες στο σπίτι σου, κάτι έχουν.

ΚΜ: Το θέμα είναι ότι εγώ είδα ότι κάποιες κατηγορίες είναι πάρα πολύ δύσκολες διότι πάνε κάτι αθλητές από τη Ρωσία οι οποίοι είναι μεγαθήρια.

David: Ναι το ξέρω τους έχω δει.

ΚΜ: Δηλαδή το επίπεδο είναι πολύ υψηλό.

David: Ναι, στο ερασιτεχνικό είναι πάρα πολύ υψηλό, αυτοί δεν πιάνονται. Οι άνθρωποι δουλεύουν έτσι; Και φαίνεται η δουλειά πάνω τους, τι να πω; Ότι γεννηθήκανε έτσι; Κανείς δεν γεννήθηκε έτσι. Αλλά καλύτερα να δουλεύεις από το να μιλάς

ΚΜ: Θα σου πω μερικά ονόματα και θέλω να μου πεις το πρώτο πράγμα που σου έρχεται στο μυαλό, τη γνώμη σου, οτιδήποτε θες. Λοιπόν, Σπύρος Μπουρνάζος.

David: Πολύ καλός για την εποχή του.

ΚΜ: Joe Weider.

David: Ηγέτης. Ναι, γιατί από αυτόν ξεκίνησαν όλα, κακά τα ψέμματα. Και τώρα εφόσον αποχωρήσανε, βλέπω το πλοίο να μπάζει νερά.

ΚΜ: Arnold Schwarzenegger.

David: Ο απόλυτος ήρωας. Αν και κυβερνήτης τα έκανε μούσκεμα, στα υπόλοιπα πέτυχε οπότε αυτό μετράει. Αφού κατάφερε να γίνει και κυβερνήτης, τι να πω τώρα, είναι απόλυτος ήρωας.

ΚΜ: Samir Bannout.

David: Λιοντάρι πραγματικό. Την εποχή του τότε που είδα που κέρδιζε ήταν άψογος. Συγκεκριμένα, είχε και το πρώτο Mr. Olympia το τρόπαιο και με έβγαλε φωτογραφία με το τρόπαιο στο σπίτι του.

ΚΜ: Αλέκος Σιατραβάνης.


David: Τι να πω τώρα…

ΚΜ: Τα είπες πριν αλλά πες τα πάλι.

David: Ο μέντοράς μας.

ΚΜ: Μάλιστα. Πολλοί λένε για τον Αλέκο οτι είναι ο πατέρας του bodybuilding στην Ελλάδα.

David: Πάντα κάτι ξέρει παραπάνω και τον σέβομαι απεριόριστα.

ΚΜ: Μιχάλης Κεφαλιανός.

David: Τι να πω τώρα… Τώρα είναι δύσκολο. Τώρα είναι… Είναι αυτό που ζητούσα από το bodybuilding, δηλαδή η απόλυτη ευχαρίστησή μου.

ΚΜ: Αυτό τα λέει όλα.

David: Αφού κατάφερα να φτιάξω αυτό, δεν θέλω τίποτα άλλα. Είναι τα πάντα.


Number One. Λίγες Μέρες Πριν Την Πρώτη Συμμετοχή Του Μιχάλη Στο Arnold Classic Στο Ohio.

ΚΜ: Τέλος με τα ονόματα. Θέλω να μου πεις κατά τη γνώμη σου, τι πρέπει να έχει κάποιος για να επιτύχει, σωστά βέβαια, την αλλαγή ή την βελτίωση του σώματός του; Πες μας τα πέντε πιο σημαντικά στοιχεία είτε νοητικά είτε προπονητικά, ότι θες εσύ.

David:
Λοιπόν, πέντε στοιχεία. Να το λέει η καρδιά του, ότι μπορεί να το κάνει. Να γυμνάζεται σωστά. Να τρέφεται αρκετά και σωστά όσο πρέπει. Αν δεν μπορεί μόνος του να βρει κάποιον που να μπορεί να τον εμπιστευτεί. Και πέμπτον, καλή σκηνική παρουσία και χαμόγελο.

ΚΜ: Πιστεύεις οτι το bodybuilding ή το fitness γενικά, το άθλημα αυτό που ενασχολείται με τα βάρη και το γυμναστήριο, έχει καλύτερη εφαρμογή στη ζωή μας όταν είναι lifestyle και όχι μιά και έξω; Πως το βλέπεις;

David:
Λένε ότι είναι τρόπος ζωής, είναι lifestyle, το θέμα είναι το lifestyle καμία φορά έρχεται σε αντιπαράθεση με κάποια πράγματα. Οκ, γυμνάζεσαι, είσαι ωραίος, είσαι παιδαράς, προσπάθησε να μην το δείχνεις. Είναι καλύτερα να το βλέπουν οι άλλοι. Αυτό το too much, δεν μου αρέσει. Το να ξυπνάς, να μιλάς για το συγκεκριμένο και τι έφαγες και τι έκανες, όλη την ημέρα, είναι κουραστικό. Κάποια στιγμή θα χάσεις άλλα πράγματα από τη ζωή σου. Καλό είναι να κάνεις και άλλα πράγματα. Και βέβαια αυτό όταν το κάνεις είτε αγωνιστικά είτε σαν χόμπι, προσπάθησε να το κάνεις καλά τουλάχιστον.

ΚΜ: Μάλιστα, πολύ σωστό αυτό που λες. Και ένα τελευταίο μήνυμα θέλω να μας πεις για τους αναγνώστες της ιστοσελίδας μας.

David: Θα ήθελα να τους ευχαριστήσω, για την υποστήριξή τους στον αθλητή μας τον Μιχάλη, και στους υπόλοιπους αθλητές μας αλλά προπάντων στον Μιχάλη. Γιατί ο Μιχάλης είναι αυτός που έχει κάνει όλη την Ελλάδα να καμαρώνει, και να συνεχίσουν να ασχολούνται με το Bodybuilders.gr γιατί θα μάθουν πάρα πολλά πράγματα και θα μπορέσουν να προχωρήσουν πιο ελεύθερα σε αυτό που θέλουν να κάνουν. Είναι το απόλυτο ψάξιμο πιστεύω. Και θα ήθελα να ευχαριστήσω κι εσένα Κώστα που μπόρεσες και έκανες πιο γνωστό το άθλημα αυτό στην Ελλάδα και γενικά σε όλο τον κόσμο δηλαδή ασχολούνται και το βλέπουνε το τι γράφεις και τι κάνεις. Με τη σειρά μου, θα ήθελα να σε ευχαριστήσω.

ΚΜ: Σε ευχαριστώ πολύ Βάκη μου για τα καλά σου λόγια, είναι πραγματικά τιμή μου. Θα ήθελες επίσης να εύχαριστήσεις κάποια κοντινά σου πρόσωπα;

David: Ναι, με τη δική μου τη σειρά θα ήθελα να ευχαριστήσω την οικογένειά μου, την γυναίκα μου Γιούλα που με αντέχει και την αγαπάω πάρα πολύ βέβαια και το ξέρει, τα δυο μου παιδιά, η κόρη μου και ο γιος μου αρχίζουν κάνουν τις πρώτες τους πόζες, δεν ξέρω αν θέλουν να ασχοληθούν βέβαια με αυτό αλλά αν ασχοληθούν εγώ θα είμαι δίπλα τους και θα τους βοηθήσω όπως έκανε και ο δικός μου ο πατέρας.

Και θα θελα να τον ευχαριστήσω όπου κι αν είναι και αν με βλέπει τώρα.

ΚΜ: Θέλω να μου πεις και για το νέο γυμναστήριο. Πόσο καιρό το ετοιμάζεις; Πότε θα είναι έτοιμο; Τι καινούργιο έχει; Πες μας όλες τις λεπτομέρειες.

David: Το νέο γυμναστήριο είναι ένα όνειρο πολλών χρόνων. διατηρώ το τωρινό γυμναστήριο στα 22 χρόνια τώρα, και είναι ώρα να αλλάξω, να πάω στον δικό μου χώρο. Είναι δύο όροφοι, με πολλά όργανα λειτουργικά από την σειρά την παλιά που έχει αναδείξει πάρα πολλούς αθλητές που έχουν γυμναστεί Mr. Olympia. Και έρχονται και άλλα μηχανήματα. Πιστεύω σε ένα, ενάμιση με δύο μήνες θα είμαι έτοιμος να μετακομίσω στον νέο χώρο, ο οποίος θα διαθέτει και άλλες παροχές. Καλά θα πρέπει αυτοί που θέλουν να έρθουν Κω να γυμναστούν με εμάς και με τον Μιχάλη και με μένα, θα είναι ευπρόσδεκτοι να ‘ρθουν να το γνωρίσουν.

KM: Εύχομαι να πάνε όλα καλά και τα δούμε σύντομα τα εγγαίνια. Σε ευχαριστώ και πάλι για το χρόνο σου και θα τα πούμε πάλι σύντομα.

David: Εγώ ευχαριστώ. Καλή συνέχεια.

Συζήτηση της συνέντευξης στο bodybuilding forum μας:
Συνέντευξη με τον δάσκαλο του Ελληνικού bodybuilding, Δαυίδ Μπαλάσα.

 

Copyright 2012 - Bodybuilders.gr
Bodybuilders.gr - Η Μεγαλύτερη Ελληνική Ιστοσελίδα Για Bodybuilding & Fitness
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τη γραπτή συναίνεση των υπευθύνων της ιστοσελίδας

 



 Περισσότερες πληροφορίες στην κατηγορία
Συνεντεύξεις Ελλήνων & Ξένων Bodybuilder
  Συνέντευξη Με Μιχάλη Κεφαλιανό & Δαυίδ Μπαλάσα
  Συνέντευξη Μιχάλη Κεφαλιανού - Νέα & Σχέδια 2018
  Συνέντευξη Με Τον Νέο IFBB Pro Χρήστο Πιστόλα
  Μιχάλης Κάββαλος - Νικητής Mr. Κρήτη 2016
  Παρουσίαση Του Αθλητή Μιχάλη Βουτουφιανάκη
  Τα Αγωνιστικά Νέα Του Δημήτρη Στειακάκη!
  Τα Αγωνιστικά Νέα Του Μιχάλη Παπουτσάκη
  Παρουσίαση Της Αθλήτριας Φλορίντα Χούτα
  Τα Αγωνιστικά Νέα Του Παύλου Μπαρμπαδάκη
  Παρουσίαση Του Αθλητή Fitness Γιάννη Καφετζάκη
  Τα Αγωνιστικά Νέα Της Στέλλας Παπαποστόλου
  Παρουσίαση Του Αθλητή Bodybuilding Λευτέρη Πετράκη
  Παρουσίαση Του Αθλητή Στέφανου Κολιακουδάκη
  Συνέντευξη Με Τον Θανάση Αττιλάκο!
  Συνέντευξη Με Τον Αθλητή Physique Γιώργο Βυζανιάρη
  Συνέντευξη Με Τον Μιχάλη Κεφαλιανό, Νοέμβριος 2015
  Παρουσίαση Του Αθλητή Μιχάλη Παπουτσάκη
  Παρουσίαση Του Αθλητή Bodybuilding Μάριου Ζαχαράκη
  Παρουσίαση Του Αθλητή Δημήτρη Στιακάκη
  Παρουσίαση Του Αθλητή Bodybuilding Αχιλλέα Βεσάι
  Παρουσίαση Της Αθλήτριας Στέλλας Παπαποστόλου
  Παρουσίαση Του Αθλητή Γιώργου Σταμπουλή
  Παρουσίαση Του Αθλητή Βαγγέλη Καρουζάκη
  Ο Λευτέρης Σιδηρόπουλος Χαράζει Μια Νέα Πορεία
  Χρήστος Πιστόλας: Ταλέντο & Αγάπη Για Το Άθλημα
  Συνέντευξη Αβράμη Κυριακού: Το Κυνήγι Της Pro Card
  Συνέντευξη Δαυίδ Μπαλάσα & Γιάννη Μάγκου
  Συνέντευξη Παντ. Σταυρουλάκη & Παύλου Μπαρμπαδάκη
  Γιάννης Μάγκος - Έτοιμος Για Την IFBB Pro League
  Συνέντευξη Με Τον Έλληνα Πρωταθλητή Βαλάντη Ντόκο
  Συνέντευξη Πρoέδρου Της IFBB, Dr. Rafael Santonja
  Συνέντευξη Κων/νου Τσάφου - Ben Weider Diamond Cup
  Συνέντευξη Με Τον Παντελή Σταυρουλάκη
  Συνέντευξη Με Τον Δημήτρη Τριπολιτσιώτη - Μέρος 2ο
  Συνέντευξη Με Τον Δημήτρη Τριπολιτσιώτη - Μέρος 1ο
  Μένιος Σεράνης: Αγάπη & Θέληση Για Το Bodybuilding
  Δημήτρης Παπαντώνης: «Η Ομοσπονδία Είναι Μία»
  Τάσος Μηνίδης Μετά Τη Μεγάλη Επιτυχία Στη Γερμανία
  Nick Anthony - Ready For The 2012 Arnold Amateur!
  Ηλίας Κατσαρός - Συνέντευξη Bodybuilders.gr
  Συνέντευξη Κεφαλιανού Μετά Το Mr. Europe Pro 2012
  Κων/νος Δημητρίου Συνέντευξη Πριν Το Flex Pro 2012
  Συνέντευξη Του Αβράμη Κυριακου Στο Bodybuilders.gr
  Συνέντευξη Της Ελένης Πλακίτση Στο Bodybuilders.gr
  Λευτέρης Σιδηρόπουλος - Συνέντευξη Bodybuilders.gr
  Con. Demetriou IFBB Pro Interview - Part 2
  Interview With IFBB Pro Constantinos Demetriou
  Γιάννης Αλιμπέρτης Συνέντευξη Στο Bodybuilders.gr
  Παντελής Σταυρουλάκης - Ένα Νέο Αστέρι Στο Χώρο
  Μανώλης Καραμανλάκης Συνέντευξη Στο Atlantic City
  Mr. Olympia 2009: Συνέντευξη Μπαλάσα - Κεφαλιανού
  Δηλώσεις Κεφαλιανού 7 Ώρες Πριν Το Mr Olympia 2009
  Αποκλειστική Συνέντευξη RONNIE COLEMAN Στην Ελλάδα
  Αποκλειστική Συνέντευξη Bodybuilders.gr Tom Venuto
  Συνέντευξη Bodybuilders.gr Με Τον Μιχάλη Κεφαλιανό
  Συνέντευξη Έλληνα Πρωταθλητή, Μανώλη Καραμανλάκη
   
 

 
    
    

   
   


ΑΡΧΙΚΗ     |     ΑΡΘΡΑ     |     BODYBUILDING FORUM     |     ΝΕΑ BODYBUILDING      |     ABOUT US      

 Bodybuilding Resources - Αυτόγραφα Bodybuilding 

Προστασία Περιεχομένου Copyscape - Οι Παραβάτες Θα Διωχθούν Νομικά

All Rights Reserved 2004 - 2023 © Bodybuilders.gr  -  Designed by METAFORCE
Ιατρικό Disclaimer - Όροι Χρήσης - Πολιτική Απορρήτου - Cookies