ΑΡΧΙΚΗ  |   BODYBUILDING FORUM |   
   
   

Κατηγορίες Άρθρων

  Γενικά
  Διατροφή
  Συμπληρώματα Διατροφής
  Προετοιμασία Αγώνων
  Απώλεια Λίπους
  Προπονήσεις
  Αγώνες Bodybuilding
  Φωτογραφίες Αγώνων
  Ασκήσεις Bodybuilding
  Γυναικείο Fitness
  Για Αρχάριους
  Επιστήμη & Έρευνα
  Συνεντεύξεις
  Videos
  Bodybuilding News

Bodybuilding Forum
  Αρχική Σελίδα Forum
  Φόρμα Εγγραφής
  Επικοινωνία

Γνώμες Μελών
  Πατήστε εδώ για να
δείτε τι λένε τα μέλη
μας για την ιστοσελίδα
και το forum μας!


 


 
Ηλίας Κατσαρός - Συνέντευξη Bodybuilders.gr
Ηλίας Κατσαρός - Συνέντευξη Bodybuilders.gr
By Kostas Marangopoulos,
M.Sc., CPT.
7
Ιουνίου, 2012


Ηλίας Κατσαρός - Συνέντευξη Bodybuilders.gr

KM: Καλησπέρα Ηλία, θα ήθελα πρώτα από όλα να σε ρωτήσω πως ξεκίνησες με τα βάρη και ποια είναι η εμπειρία σου. Ασχολούσουν και πιο παλιά στο σχολείο;

Ηλίας: Καλησπέρα και σ'εσένα Κώστα και ευχαριστώ για αυτήν την ευκαιρία της συνέντευξης. Έχω γεννηθεί και μεγαλώσει στο Σχηματάρι, κι εκεί ξεκίνησα να γυμνάζομαι πρώτη φορά στα δεκαέξι μου. Τότε ήταν η πρώτη επαφή με το γυμναστήριο, και σιγά σιγά αυτό εξελίχθηκε σε πάθος, γιατί μου άρεσε πάρα πολύ. Δεν μου άρεσαν τα άλλα αθλήματα, όπως ποδόσφαιρο και λοιπά, ενώ αυτό ποτέ δεν το παράτησα. Με τα χρόνια συνέχισα, και όταν μου δόθηκε η ευκαιρία και κατέβηκα πριν τέσσερα χρόνια στην Κω, μπήκα και στο αγωνιστικό κομμάτι που με ενδιέφερε και πιο πολύ απ’ όλα, και πάλεψα πάνω στα βάρη. Και πιο πολύ ξέρεις ψαχνόμουν και από τα περιοδικά που διάβαζα, μου άρεσε αυτό που έβλεπα, και σιγά σιγά έτσι εξελίχθηκε.

ΚΜ: Μάλιστα. Οπότε δεν ασχολήθηκες με κάποιο άλλο άθλημα στο Λύκειο, όπως το μπάσκετ;


Ηλίας: Όχι, δεν ασχολήθηκα με κανένα άθλημα, μόνο με τα βάρη, μόνο με τη γυμναστική, και με το γυμναστήριο.

ΚΜ: Τώρα πόσο χρονών είσαι;

Ηλίας: Τώρα είμαι 33.

ΚΜ: Ωραία, πότε ξεκίνησες αγωνιστικά και τι ήταν αυτό που σε έκανε να κατέβεις στον πρώτο σου αγώνα;


Ηλίας: Τον πρώτο μου αγώνα τον έπαιξα τον Νοέμβριο του 2009, και ήταν το Κύπελλο Οδύσσεια εδώ στην Αθήνα. Ο κύριος λόγος ήταν ότι στο γυμναστήριο που πήγαινα κάτω στην Κω, έβλεπα όλο αυτό το ωραίο κλίμα που υπήρχε, όλους τους αθλητές, και πάνω απ’ όλα, τον Μιχάλη Κεφαλιανό. Ήταν στόχος μου βέβαια, και έψαχνα μία αφορμή και μια αιτία για να δώσω κάποιον αγώνα, να προετοιμαστώ για κάτι, και αυτό ήταν το έναυσμά μου.

ΚΜ: Στην Κω έμενες μόνιμα;

Ηλίας: Έμενα για τέσσερα χρόνια. Πήρα μετάθεσή το 2009 με τη δουλειά μου για την Κω, και κάθισα τέσσερα χρόνια.

ΚΜ: Μάλιστα. Το 2009 κέρδισες την χαμηλή, έτσι;

Ηλίας: Ναι, κέρδισα την χαμηλή κατηγορία, και είχα βγει και τρίτη θέση στο overall. Μετά από αυτό έγινε μία πιο καλή προετοιμασία, γύρω στον έναν - ενάμιση χρόνο, και κατέβηκα το Νοέμβριο του ’11, πάλι στο κύπελλο Οδύσσεια, όπου κέρδισα τη δεύτερη θέση στη χαμηλή κατηγορία. Μετά έπαιξα και έξω στη Γερμανία στο Azley, στο Universe.

ΚΜ: Εκεί τι βγήκες;

Ηλίας: Εκεί πήρα την πρώτη θέση στη χαμηλή κατηγορία, και βγήκα Mr. Universe στη χαμηλή κατηγορία ανδρών στο bodybuilding.

KM: Μάλιστα, το θυμόμουν, συγχαρητήρια.

Ηλίας: Να είσαι καλά, σε ευχαριστώ πάρα πολύ.

ΚΜ: Πως σου φάνηκε η όλη εμπειρία στη Γερμανία και στο Universe;

Ηλίας: Ήταν φανταστικά, απίστευτα, και το απόλαυσα πάρα πολύ. Ήταν τρομερή εμπειρία, όλες αυτές οι συμμετοχές από ξένα κράτη και η ελληνική αποστολή από δω, τι άλλο να πω; Ήταν ο πρώτος μου μεγάλος διαγωνισμός στο εξωτερικό, σαν ερασιτέχνης, και ήμουν κατενθουσιασμένος με όλο το κλίμα.

ΚΜ: Μάλιστα. Και από ό,τι θυμάμαι, όλη η ελληνική ομάδα είχε πάει πάρα πολύ καλά, έτσι;


Ηλίας: Ναι, είχαμε πάει πάρα πολύ καλά σαν ελληνική αποστολή. Στην μεσαία κατηγορία κερδίσαμε το χρυσό μετάλλιο, στα Masters ο Τάσος Κολιγκιώνης πήρε τη δεύτερη θέση, στα Super και πάλι τη δεύτερη θέση. Και στους ψηλούς, εντάξει μπορεί να βγήκε έκτος ο Βασίλης, αλλά ήταν πάρα πολύ καλή συμμετοχή.

ΚΜ: Πες μου Ηλία, η προετοιμασία σου για έναν αγώνα, συνήθως πόσο καιρό κρατάει;

Ηλίας: Κάνουμε προετοιμασία γύρω στους έξι μήνες. Έξι μήνες δηλαδή να μας πάρει ο όγκος, να δουλέψουμε τις μάζες και τους μυς, βάλε και άλλους δύο μήνες τους τελευταίους για τη γράμμωση, να δουλέψουμε τις γωνίες, τα μπαλαρίσματα, τις λεπτομέρειες, μιλάμε για ένα οχτάμηνο. Δηλαδή να αρχίσεις μία προετοιμασία από τον Μάιο και να τελειώσεις τον Νοέμβριο που είναι να παίξεις.

ΚΜ: Μάλιστα, και από ό,τι ξέρω προπονητής σου είναι ο Δαυίδ, έτσι;

Ηλίας: Ναι, ο Δαυίδ είναι κυρίως προπονητής πάνω στο κομμάτι της διατροφής, θα σου γράψει τι ακριβώς πρέπει να φας. Την προπόνηση και τις ασκήσεις τα έχω δουλέψει κυρίως με τη γυναίκα μου. Off the record τώρα, ο Δαυίδ είναι προπονητής που θα σου πει τι θα φας και τι πρέπει να πάρεις. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι πάνω στο προπονητικό κομμάτι στο γυμναστήριο, δουλεύω αποκλειστικά με τη γυναίκα μου. Συνεργάζομαι ακόμη με τον Δαυίδ και τον Μιχάλη, αλλά όπως ξέρεις ο Δαυίδ γυμνάζεται μαζί με τον Μιχάλη, άρα εγώ πρέπει να έχω κάποιον παρτενέρ και κάποιον άνθρωπο που να γνωρίζει. Όχι ότι δεν καθόμαστε με τον Δαυίδ να μιλήσουμε και να δούμε τι θα κάνουμε, αλλά καθαρά σαν καθημερινή προπόνηση, είμαι μαζί με τη γυναίκα μου, τη σύντροφό μου.

ΚΜ: Ποιο είναι το στυλ προπόνησης που κάνεις; Δηλαδή, όταν κάνεις για όγκο, και όταν κάνεις για γράμμωση, κάνεις κάποια διαφορετικά πράγματα; Ποιο είναι το κύριο στυλ που ακολουθείς;

Ηλίας: Το κύριο στυλ προπονητικής μου στον όγκο είναι ότι κάθε φορά, εκτός του να τα δίνουμε όλα, προσπαθούμε να ανεβάζουμε κιλά. Να μπορούμε κάθε φορά στην προπόνησή μας να εστιάζουμε στους μυς που θέλουμε να δουλέψουμε, βλέποντας σε ποια σημεία υστερούμε, και αυξάνοντας τα κιλά τις πιο πολλές φορές, ή μέσα στην εβδομάδα να παίζουμε δύο φορές μυικές ομάδες, αν δούμε ότι υπάρχουνε κάποιες αδυναμίες. Μετά στη γράμμωση, κάνουμε πιο ελαφριά κιλά, επικεντρωνόμαστε πιο πολύ στις γωνίες και στα μπαλαρίσματα.

ΚΜ: Και από αερόβια;

Ηλίας: Από αερόβιο, στον όγκο κυρίως έχουμε τρεις φορές την εβδομάδα στάνταρ αερόβια άσκηση, διάδρομο, stepper, ποδήλατο, και όσο μας δίνεται η δυνατότητα με το ποδήλατο εξωτερικά, όχι μέσα στο γυμναστήριο. Δηλαδή βγαίνουμε να ποδηλατοδρομούμε μέσα στην πόλη και σε ανώμαλα σημεία, ώστε να μπορούμε να δουλέψουμε καλύτερα τα πόδια μας. Στην γράμμωση είναι πιο εντατική, δηλαδή η πρωινή προπόνηση κάθε μέρα θα είναι στάνταρ αερόβια και το βράδυ παίζουμε μυική ομάδα.

ΚΜ: Η διατροφή σου όταν κάνεις όγκο είναι αυστηρή; Ποια είναι η φιλοσοφία σου, προσέχεις ή το ρίχνεις έξω;

Ηλίας: Όχι. Στον όγκο προσέχουμε πάρα πολύ ώστε να βάλουμε καλά μυικά κιλά, να έχουμε πολύ πρωτεΐνη και υδατάνθρακα και φυσικά τις σαλάτες μας, έχοντας μία μέρα όπως το λέμε εμείς ‘ελεύθερη’, ώστε να μπορούμε να κάνουμε μία μικρή ατασθαλία και να μην μας λείψει η γεύση από κάποια φαγητά. Στον όγκο προσέχουμε πάρα πολύ το αλάτι, τη ζάχαρη και το ψωμί, ώστε να μην βάζουμε λίπος. Δηλαδή, προσπαθούμε να βάζουμε όσο το δυνατόν πιο καλά μυικά κιλά, ώστε αυτά να μας χρησιμεύσουν και να είναι και αγωνιστικά κιλά.

ΚΜ: Όταν δεν κάνεις την προετοιμασία για τον αγώνα, εκτός του 8μήνου που είπαμε πριν, τρως κάτι διαφορετικό ή τρως τα ίδια πράγματα συνήθως όλο το χρόνο;

Ηλίας: Τώρα αυτό έχει γίνει και τρόπος ζωής. Δηλαδή, και όταν είμαστε εκτός αγωνιστικής σεζόν και εκτός προετοιμασίας, όπως καταλαβαίνεις πάντα προσέχουμε, πάντα έχουμε στο μυαλό μας να φάμε σωστά και καλά.

ΚΜ: Όπως μου είπες ασχολείσαι με την εκπαίδευση σκύλων στην πολεμική αεροπορία, έτσι;

Ηλίας: Ναι.

ΚΜ: Πως τα καταφέρνεις με όλα τα γεύματα και τις προπονήσεις; Υπάρχει χρόνος; Ποιες είναι οι δυσκολίες και πώς τα καταφέρνεις;

Ηλίας: Εδώ τώρα πας στο κομμάτι που έχει να κάνει με το πάθος, να είναι αυτό που θέλεις να κάνεις. Άρα όταν θέλεις να κάνεις κάτι και το βάζεις σαν στόχο, βρίσκεις και τις ώρες και προσπαθείς. Και στη δουλειά μου προσπαθώ να ξεκλέψω ένα τέταρτο ή εικοσάλεπτο ώστε να διατηρήσω τα γεύματά μου. Είσαι συγκεντρωμένος σε αυτό που θέλεις να κάνεις. Δηλαδή όταν έχεις θέσει το στόχο, βρίσκεις το χρόνο.

Τώρα, υπάρχουν δυσκολίες στην καθημερινότητα. Μπορεί να ξεφύγεις λιγάκι στην ώρα που πρέπει να φας, δηλαδή μπορεί να πέσεις καμιά ώρα έξω, γιατί ο στρατός είναι δύσκολο κομμάτι, χρειάζεται δράση. Η αλήθεια είναι ότι η δουλειά μου με έχει βοηθήσει στο γυμναστήριο ώστε να είμαι πειθαρχημένος και προσηλωμένος σε αυτό που κάνω. Άρα αυτά τα δύο, το bodybuilding και ο στρατός, για μένα συνδυάζονται στο μεγαλύτερο κομμάτι. Δηλαδή όσο αυστηρός πρέπει να είμαι στη δουλειά μου, πειθαρχημένος και απόλυτος, άλλο τόσο πρέπει να είμαι και στο γυμναστήριό μου, στη διατροφή μου, και στις προπονήσεις μου.

ΚΜ: Πολύ ωραία. Άρα λοιπόν το bodybuilding εκτελείται καλύτερα όταν είναι τρόπος ζωής και όχι κάτι παροδικό.

Ηλίας: Πάντα, αν δεν είναι τρόπος ζωής, και πάνω από όλα κάτι που αγαπάς να κάνεις, δεν θα καταφέρεις τίποτα.

ΚΜ: Είναι αυτονόητο για εμάς, αλλά το λέω διότι κάποια νέα παιδιά που θα διαβάσουν τη συνέντευξη, πρέπει να γνωρίζουν κάποια πράγματα. Πως όταν εφαρμόζεις το bodybuilding ή το fitness σαν τρόπο ζωής, τότε είναι πολύ πιο εύκολο και είναι μέσα σου.

Ηλίας: Ακριβώς αυτό.

ΚΜ: Ωραία. Για πες μου, όταν ήσουν στην Κω, πως ήταν το κλίμα εκεί στο γυμναστήριο; Ακούμε πολλά, εγώ δεν έχω πάει ακόμα αν και θα έπρεπε, αλλά πες μου πως είναι το κλίμα στο γυμναστήριο που είναι ο Μιχάλης, ο Βάκης, και άλλα παιδιά που κατεβαίνουν σε αγώνες και έχουν επιτυχίες.
 
Ηλίας: Όταν βρεθείς σε ένα τέτοιο γυμναστήριο, όπου έχουν βγει πρωταθλητές, ο ιδιοκτήτης είναι πρωταθλητής, όταν έχεις δίπλα σου τον Μιχάλη Κεφαλιανό, παίρνεις το έναυσμα να δώσεις κάτι παραπάνω και από τον εαυτό σου, ώστε να προσπαθήσεις να φτάσεις αυτούς τους ανθρώπους, που τους έχεις δίπλα σου και είναι πρότυπα. Μπαίνεις σε ένα κλίμα πάρα πολύ ωραίο όταν βλέπεις ανθρώπους που έχουν κάνει τόσα πολλά, και εσύ ξεκινάς και βλέπεις ζωντανά παραδείγματα μπροστά σου. Σου δίνουν αυτό το κάτι που σε κάνει να προσπαθείς περισσότερο. Και τους βλέπεις σαν αθλητές, αλλά τους βλέπεις και σαν ανθρώπους.

Δηλαδή, θα καθίσουν να μιλήσουν μαζί σου, θα σε συμβουλεύσουν, θα είναι δίπλα σου, θα σε δουν, θα συζητήσουν πάνω από όλα ακόμη και για τα προβλήματα της καθημερινότητας. Γιατί στο γυμναστήριο δεν θα σε απασχολήσει πάντα η προπόνηση μόνο, είναι και το ανθρώπινο κομμάτι, και η καθημερινότητα. Και όταν βλέπεις αυτούς τους ανθρώπους που είναι δίπλα σου και συζητούν χωρίς να είναι υπερόπτες, αλλά σε βλέπουν και σένα σαν αθλητή, αυτό σου δίνει το κάτι παραπάνω, να είσαι πιο συνεπής στην προπόνησή σου, να προσπαθείς πιο σκληρά από ότι προσπαθούσες, και να έχεις στο μυαλό σου ότι «Ναι, θέλω να πετύχω περισσότερα. Θέλω να τους φτάσω, θέλω να ακουμπήσω».

ΚΜ: Άρα είναι πολύ μεγάλη πηγή έμπνευσης και δύναμης, έτσι;

Ηλίας: Ναι, πάνω απ’ όλα.

ΚΜ: Μάλιστα. Τώρα θα ξαναγυρίσεις στην Κω ή εξαρτάται από τη δουλειά σου; Ποια είναι τα σχέδιά σου;

Ηλίας: Αυτή τη στιγμή, η δουλειά μου είναι εδώ. Όπως ήμουν στην Κω, τώρα είμαι εδώ. Και αν κάποια στιγμή ξαναγυρίσω, αυτό δεν το ξέρω. Ωστόσο, οι επαφές με το νησί δεν χάνονται, και όποτε βρίσκεται η ευκαιρία θα κατεβαίνουμε κάτω, γιατί με αυτούς τους ανθρώπους είμαστε πλέον φίλοι. Έχω ζήσει τέσσερα χρόνια μαζί τους επί καθημερινής βάσης, με τους πιο πολλούς είμαστε οικογενειακοί φίλοι, έχουν έρθουν σπίτι, έχουμε φάει, με τον Μιχάλη και τον Δαυίδ έχουμε κάνει και Πάσχα μαζί. Αυτούς τους ανθρώπους δεν τους έχω κόψει επειδή έφυγα από κει, αυτό δεν σημαίνει τίποτα. Το σημαντικό είναι ότι κρατιούνται οι επαφές. Τώρα για να απαντήσω στην ερώτησή σου, είναι δύσκολο. Η δουλειά μου είναι λίγο απρόβλεπτη, μπορεί να καθίσω εδώ και πάνω από τέσσερα χρόνια ή μπορεί και λιγότερο, ο στρατός είναι αναλόγως με τις ανάγκες και σε στέλνει και σε άλλα σημεία.

ΚΜ: Ναι βεβαίως, καταλαβαίνω. Τα αγωνιστικά σου σχέδια για το μέλλον ποια είναι; Προφανώς δεν κατεβαίνεις τώρα στο Hellas, έτσι;

Ηλίας: Τώρα στο Hellas, όχι, δεν κατεβαίνω γιατί τώρα ήταν η μετάθεση και η μετακόμιση με τη γυναίκα μου στο σπίτι μας. Τα αγωνιστικά μου σχέδια είναι να ξεκινήσω την προετοιμασία μου πάλι για τον Νοέμβριο, για το Μίστερ Οδύσσεια για το κύπελλο, και πρώτα ο Θεός αν πάνε όλα καλά, θα ξαναπαίξουμε έξω στο Universe ώστε αν μπορέσουμε και καταφέρουμε το επιθυμητό να πάρουμε επαγγελματική κάρτα. Θα προσπαθήσω να χτυπήσω και να πάρω την επαγγελματική κάρτα.

ΚΜ: Της WABBA εννοείς;

Ηλίας: Ναι.

ΚΜ: Μάλιστα. Τα τελευταία χρόνια που ασχολήθηκες αγωνιστικά, και πιο πριν που προσπαθούσες για ένα καλύτερο επίπεδο, είχες κάποια είδωλα ή πρότυπα από Ελλάδα ή από εξωτερικό;

Ηλίας: Από Ελλάδα κυρίως αυτός που είχα δει ήταν ο Μιχάλης, που τον γνώριζα μέσω του διαδικτύου κυρίως και των περιοδικών. Τώρα από το εξωτερικό, ξέρεις ήταν τα καλύτερα χρόνια που διαβάζαμε στα περιοδικά του bodybuilding τα ονόματα του […] και του Lou Ferrigno, όλα αυτά τα μεγάλα τα ονόματα. Κυρίως αυτά ήταν τα πρότυπα και οι αθλητές που βλέπαμε πιο πολύ. Στην μετέπειτα ιστορία του bodybuilding όμως πάνω απ’ όλα ήταν ο Ronnie Coleman και ο Jay Cutler.

ΚΜ: Ποια είναι η γνώμη σου για την επιτυχία του Μιχάλη; Τον έχεις ζήσει από κοντά, ήσουν εκεί όταν είχε τις επιτυχίες, όταν κατέβηκε στο πρώτο Olympia, όταν πήρε την πρόκριση.


Ηλίας: Εγώ αισθανόμουν πάρα πολύ τυχερός που ήμουν δίπλα σε έναν τέτοιο αθλητή. Αισθανόμουν τυχερός γιατί δεν είναι λίγο να έχεις δίπλα σου στο ίδιο γυμναστήριο και να μιλάς με έναν άνθρωπο ο οποίος έχει πάει δύο φορές στο Mr Olympia, στο Arnold Classic, ή που τις προάλλες πέτυχε την πρώτη του επαγγελματική νίκη. Πως μπορείς να εκφραστείς και τι να πεις. Το λιγότερο αισθάνεσαι τυχερός και υπερήφανος σαν Έλληνας.

ΚΜ: Συζητώντας με τον Μιχάλη και τον Βάκη τόσα χρόνια εκεί που ήσουν στο γυμναστήριο, ποια είναι τα πιο σημαντικά πράγματα που έχεις μάθει; Και δεν εννοώ μόνο από προπόνηση και διατροφή, εννοώ και πιο πολύ από ψυχολογία, με τα βάρη, αγωνιστικά, ποια είναι αυτά που έχουν μείνει μέσα σου και στο μυαλό σου;

Ηλίας: Αυτό που μου ‘χει μείνει είναι το πόσο πειθαρχημένοι ήταν στην προπόνησή τους και στο φαγητό τους, ο ήπιος τόνος των χαρακτήρων, ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν υπεροψία του στυλ «εμείς είμαστε και άλλος δεν είναι», ότι ποτέ δεν παραπονιόταν. Ειδικά ο Μιχάλης ποτέ δεν παραπονέθηκε για τίποτα και ποτέ, έστω και αν πονούσε ή είχε τραυματισμούς ή όταν ήταν σε δίαιτα. Αυτό μου ‘χει μείνει, ότι ποτέ δεν παραπονιόταν για κάτι. Ερχόταν, έμπαινε προπόνηση, συζητούσε μαζί μας, και έφευγε. Ποτέ δεν τον άκουσα να παραπονιέται, πότε δεν τον άκουσα να φωνάζει μέσα στο γυμναστήριο, πάντα ήταν χαμογελαστός, και πάνω απ’ όλα, τα έδινε όλα στην προπόνησή του. Μου ‘χει μείνει και το πόσο πολύ άκουγε γύρω του, τι έλεγαν οι άνθρωποι, και το πόσο ανοιχτόμυαλος είναι σαν άνθρωπος.

ΚΜ: Βλέπουμε ότι όσοι αθλητές ζητούν τη βοήθεια του Βάκη ή του Μιχάλη, κατεβαίνουν πάντα σε απίστευτη φόρμα, το έχω προσέξει κι εγώ αυτό. Υπάρχει μία συχνότητα δηλαδή. Ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας κατά τη γνώμη σου; Είναι η πειθαρχεία; Είναι η δύναμη που δίνει η εμπιστοσύνη στον προπονητή; Ή είναι συνδυασμός όλων αυτών που δημιουργεί αυτήν την επιτυχία που βλέπουμε σε όλους τους αθλητές του Βάκη και του Μιχάλη;

Ηλίας: Είναι ο συνδυασμός, και πάνω από όλα βλέπεις ότι αυτοί οι δύο άνθρωποι δουλεύουν. Και όταν βλέπεις αυτούς τους δύο ανθρώπους να δουλεύουν, όπως είπα και πριν, σε κάνει και σένα να προσπαθείς. Είναι ο συνδυασμός. Είναι η εμπιστοσύνη, είναι ότι τους βλέπεις πως δουλεύουν, ότι είναι εκεί, δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάτι, δεν μπορώ να πω ότι υπάρχει ένα μυστικό.

ΚΜ: Τι συμβουλή θα έδινες στα παιδιά που είναι τώρα ας πούμε σε μια ηλικία 13-15 ετών και ασχολούνται με το αθλητισμό, έχουν ενδιαφέρον για τα βάρη και το γυμναστήριο, και για όλο αυτό το fitness που λέμε. Τι συμβουλή θα τους έδινες εσύ με την εμπειρία σου, γιατί κι εσύ είχες αρχίσει νέος, τι θα τους συμβούλευες, τι να αποφύγουν.

Ηλίας: Σε όλα αυτά τα νέα παιδιά που είπες, δηλαδή στους πιτσιρικάδες που ξεκινούν τώρα, θα έλεγα να είναι πάντα προσεκτικοί στην προπόνησή τους, πάντα μα πάντα να μην βιάζονται, να προσέχουν. Η υπομονή και η επιμονή ειδικά στο κομμάτι του bodybuilding και στα βάρη, είναι αυτό που θα σου φέρει τις μεγαλύτερες επιτυχίες. Να μην βιαστούν. Ούτε να παρασύρονται από αυτά που δείχνουν τα περιοδικά και να βιάζονται να γίνουν έτσι σε έξι μήνες ή σε ένα χρόνο. Αυτό που βλέπουμε στα περιοδικά, και αυτό που λέει εμένα η εμπειρία μου, είναι ότι θέλει χρόνια, θέλει επιμονή, θέλει πολύ κόπο και σωστή δουλειά.

Να μην βιαστούν και να μην παρασύρονται από διάφορους τριγύρω που τους λεν ότι μπορούν μέσα σε έξι μήνες ή σε ένα χρόνο να τους κάνουν κάτι που δεν είναι. Και αυτό που κάνουν να το κάνουν από αγάπη. Να πηγαίνουν στο γυμναστήριο πρώτα απ’ όλα από αγάπη. Να θέλουν οι ίδιοι να γυμνάσουν το σώμα τους, να δείχνουν ωραίοι, να είναι υγιείς, και να εκπέμπουν μετά όταν βγαίνουν από το γυμναστήριο, αυτή την ζωντάνια και την ομορφιά του ωραίου και του καλλίγραμμου.

ΚΜ: Συμφωνώ Ηλία, πολύ ωραία απάντηση. Έχεις εσύ κάτι άλλο να προσθέσεις;

Ηλίας: Εγώ αυτό που θα ‘θελα να γράψεις, είναι ότι τα περισσότερα από όλα αυτά που έχω καταφέρει, τα τόσα λίγα, τα χρωστάω στην γυναίκα μου, στη σύντροφό μου, γιατί αυτή με έχει στηρίξει από την πρώτη στιγμή, στις διατροφές μου, στις προπονήσεις μου, στην ψυχολογική μου στήριξη, στο πόσο βελτίωσε το στυλ της προπόνησης, στις χορογραφίες μου για το stage. Τα οφείλω στη σύντροφό μου, το καμάρι μου.

ΚΜ: Βεβαίως, κανένα πρόβλημα. Θέλεις να ευχαριστήσεις και κάποιους άλλους;


Ηλίας: Εντάξει πάνω απ’ όλα θέλω να ευχαριστήσω τους ανθρώπους που ήτανε γύρω μου, τον Δαυίδ Μπαλάσα, τον Μιχάλη Κεφαλιανό, τον πρόεδρο της WABBA τον Νίκο Τσουνάκη και τον φίλο μου τον Σταμάτη από την Κω, ο οποίος και αυτός είχε δουλέψει πάρα πολύ μαζί μου προπονήσεις, και με βοηθούσε.

ΚΜ: Τώρα για το Hellas πώς τα βλέπεις τα πράγματα; Έχεις ακούσει κάποιους που θα κατέβουν; Ποια είναι η γνώμη σου;

Ηλίας: Εγώ πιστεύω ότι πάλι ο Μάιος θα είναι πάρα πολύ δυνατός αγώνας. Ωστόσο, εγώ δεν θα ήθελα να ξεχωρίσω κάποιον αθλητή, ποτέ δεν το κάνω αυτό, γιατί όσοι αθλητές κατεβαίνουν έχουν πεινάσει, έχουν διψάσει, κι έχουν δουλέψει. Δεν θα ήθελα να ξεχωρίσω κάποιον αθλητή. Απλώς αυτό που θέλω να πω είναι ότι πάντα ο Μάιος είναι ένας πολύ δυνατός αγώνας, γι’ αυτό να ευχηθώ καλή επιτυχία σε όλα τα παιδιά που θα πάνε και σε όλες τις κατηγορίες, τους εύχομαι τα καλύτερα.

ΚΜ: Θα είσαι εκεί σαν θεατής;

Ηλίας:
Τον Μάιο, ναι. Θα είμαι εκεί και σαν θεατής, όχι για τους αγώνες, γιατί θα υπάρχει και βράβευση από μέρους της ομοσπονδίας για το Δεκέμβρη που είχα πάει στη Γερμανία, στην Φρανκφούρτη.

ΚΜ: Καλή επιτυχία εύχομαι στα μελλοντικά σου σχέδια και ευχαριστώ για το χρόνο σου.

Ηλίας: Να'σαι καλά Κώστα μου, εγώ ευχαριστώ για την τιμή και την ευκαιρία της συνέντευξης μέσω της ιστοσελίδας σας.Copyright 2012 - Bodybuilders.gr
Bodybuilders.gr - Η Μεγαλύτερη Ελληνική Ιστοσελίδα Για Bodybuilding & Fitness

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τη γραπτή συναίνεση των υπευθύνων της ιστοσελίδας Περισσότερες πληροφορίες στην κατηγορία
Συνεντεύξεις Ελλήνων & Ξένων Bodybuilder
  Συνέντευξη Με Μιχάλη Κεφαλιανό & Δαυίδ Μπαλάσα
  Συνέντευξη Μιχάλη Κεφαλιανού - Νέα & Σχέδια 2018
  Συνέντευξη Με Τον Νέο IFBB Pro Χρήστο Πιστόλα
  Μιχάλης Κάββαλος - Νικητής Mr. Κρήτη 2016
  Παρουσίαση Του Αθλητή Μιχάλη Βουτουφιανάκη
  Τα Αγωνιστικά Νέα Του Δημήτρη Στειακάκη!
  Τα Αγωνιστικά Νέα Του Μιχάλη Παπουτσάκη
  Τα Αγωνιστικά Νέα Του Παύλου Μπαρμπαδάκη
  Παρουσίαση Της Αθλήτριας Φλορίντα Χούτα
  Παρουσίαση Του Αθλητή Fitness Γιάννη Καφετζάκη
  Τα Αγωνιστικά Νέα Της Στέλλας Παπαποστόλου
  Παρουσίαση Του Αθλητή Bodybuilding Λευτέρη Πετράκη
  Παρουσίαση Του Αθλητή Στέφανου Κολιακουδάκη
  Συνέντευξη Με Τον Θανάση Αττιλάκο!
  Συνέντευξη Με Τον Αθλητή Physique Γιώργο Βυζανιάρη
  Συνέντευξη Με Τον Μιχάλη Κεφαλιανό, Νοέμβριος 2015
  Παρουσίαση Του Αθλητή Μιχάλη Παπουτσάκη
  Παρουσίαση Του Αθλητή Bodybuilding Μάριου Ζαχαράκη
  Παρουσίαση Του Αθλητή Δημήτρη Στιακάκη
  Παρουσίαση Του Αθλητή Bodybuilding Αχιλλέα Βεσάι
  Παρουσίαση Της Αθλήτριας Στέλλας Παπαποστόλου
  Παρουσίαση Του Αθλητή Γιώργου Σταμπουλή
  Παρουσίαση Του Αθλητή Βαγγέλη Καρουζάκη
  Ο Λευτέρης Σιδηρόπουλος Χαράζει Μια Νέα Πορεία
  Χρήστος Πιστόλας: Ταλέντο & Αγάπη Για Το Άθλημα
  Συνέντευξη Αβράμη Κυριακού: Το Κυνήγι Της Pro Card
  Συνέντευξη Δαυίδ Μπαλάσα & Γιάννη Μάγκου
  Συνέντευξη Παντ. Σταυρουλάκη & Παύλου Μπαρμπαδάκη
  Γιάννης Μάγκος - Έτοιμος Για Την IFBB Pro League
  Συνέντευξη Με Τον Έλληνα Πρωταθλητή Βαλάντη Ντόκο
  Συνέντευξη Πρoέδρου Της IFBB, Dr. Rafael Santonja
  Συνέντευξη Κων/νου Τσάφου - Ben Weider Diamond Cup
  Συνέντευξη Με Τον Παντελή Σταυρουλάκη
  Συνέντευξη Με Τον Δημήτρη Τριπολιτσιώτη - Μέρος 2ο
  Συνέντευξη Με Τον Δημήτρη Τριπολιτσιώτη - Μέρος 1ο
  Μένιος Σεράνης: Αγάπη & Θέληση Για Το Bodybuilding
  Δημήτρης Παπαντώνης: «Η Ομοσπονδία Είναι Μία»
  Τάσος Μηνίδης Μετά Τη Μεγάλη Επιτυχία Στη Γερμανία
  Συνέντευξη Με Τον Μεγάλο Δάσκαλο - Δαυίδ Μπαλάσα!
  Nick Anthony - Ready For The 2012 Arnold Amateur!
  Συνέντευξη Κεφαλιανού Μετά Το Mr. Europe Pro 2012
  Κων/νος Δημητρίου Συνέντευξη Πριν Το Flex Pro 2012
  Συνέντευξη Του Αβράμη Κυριακου Στο Bodybuilders.gr
  Συνέντευξη Της Ελένης Πλακίτση Στο Bodybuilders.gr
  Λευτέρης Σιδηρόπουλος - Συνέντευξη Bodybuilders.gr
  Con. Demetriou IFBB Pro Interview - Part 2
  Interview With IFBB Pro Constantinos Demetriou
  Γιάννης Αλιμπέρτης Συνέντευξη Στο Bodybuilders.gr
  Παντελής Σταυρουλάκης - Ένα Νέο Αστέρι Στο Χώρο
  Μανώλης Καραμανλάκης Συνέντευξη Στο Atlantic City
  Mr. Olympia 2009: Συνέντευξη Μπαλάσα - Κεφαλιανού
  Δηλώσεις Κεφαλιανού 7 Ώρες Πριν Το Mr Olympia 2009
  Αποκλειστική Συνέντευξη RONNIE COLEMAN Στην Ελλάδα
  Αποκλειστική Συνέντευξη Bodybuilders.gr Tom Venuto
  Συνέντευξη Bodybuilders.gr Με Τον Μιχάλη Κεφαλιανό
  Συνέντευξη Έλληνα Πρωταθλητή, Μανώλη Καραμανλάκη
   

    
    

 

Έλληνες Πρωταθλητές
Σπύρος Μπουρνάζος - Spyros Bournazos
Μιχάλης Κεφαλιανός - Michael Kefalianos
Μανώλης Καραμανλάκης - Manolis Karamanlakis
Αλέκος Σιατραβάνης
Σταύρος Παπαδόπουλος
Μανώλης Τζινίδης
Δαυίδ Μπαλάσας

Έλατε στην παρέα μας στο Bodybuilders.gr Facebook fan page. Πατήστε εδώ για να δείτε τα πιο πρόσφατα μας video στο YouTube!  

  

 
   
   


ΑΡΧΙΚΗ     |     ΑΡΘΡΑ     |     BODYBUILDING FORUM     |     ΝΕΑ BODYBUILDING      |     ABOUT US      

 Bodybuilding Resources - Αυτόγραφα Bodybuilding 

Προστασία Περιεχομένου Copyscape - Οι Παραβάτες Θα Διωχθούν Νομικά

All Rights Reserved 2004 - 2018 © Bodybuilders.gr  -  Designed by METAFORCE
Ιατρικό Disclaimer - Όροι Χρήσης - Πολιτική Απορρήτου - Cookies