ΑΡΧΙΚΗ  |   BODYBUILDING FORUM |   
   
   

Κατηγορίες Άρθρων

  Γενικά
  Διατροφή
  Συμπληρώματα Διατροφής
  Προετοιμασία Αγώνων
  Απώλεια Λίπους
  Προπονήσεις
  Αγώνες Bodybuilding
  Φωτογραφίες Αγώνων
  Ασκήσεις Bodybuilding
  Γυναικείο Fitness
  Για Αρχάριους
  Επιστήμη & Έρευνα
  Συνεντεύξεις
  Videos
  Bodybuilding News

Bodybuilding Forum
  Αρχική Σελίδα Forum
  Φόρμα Εγγραφής
  Επικοινωνία

Γνώμες Μελών
  Πατήστε εδώ για να
δείτε τι λένε τα μέλη
μας για την ιστοσελίδα
και το forum μας!


 


 
Γιάννης Μάγκος - Έτοιμος Για Την IFBB Pro League
Γιάννης Μάγκος: Έτοιμος Για Την IFBB Pro League
Από Την Αγωνιστική Ομάδα Bodybuilders.gr
10
Ιανουαρίου, 2014


Γιάννης Μάγκος - Συνέντευξη Bodybuilders.gr

KM: Να σε καλωσορίσω καταρχάς Γιάννη και να σου ευχηθώ καλή χρονιά. Θα ήθελα να ξεκινήσουμε λίγο από τα τελευταία νέα σου, από την απόκτηση της επαγγελματικής κάρτας. Θα ήθελα να μου πεις λίγο τις σκέψεις σου και το πώς αισθάνεσαι γιατί όπως και να το κάνουμε, είναι μεγάλη τιμή να είσαι Έλληνας επαγγελματίας πλέον.

Γιάννης: Καταρχάς κι εγώ θέλω να σας ευχαριστήσω για το κάλεσμα που μου κάνατε και που ανοίγετε την χρονιά του Bodybuilders.gr με μία συνέντευξη δική μου. Τώρα, για την απόκτηση της κάρτας αυτής, σίγουρα για έναν σοβαρό αθλητή είναι ευθύνη. Ευθύνη με την έννοια ότι θες να περάσεις στο επόμενο στάδιο, εντάξει; Οι σκέψεις οι δικές μου είναι ότι θέλω να περάσω στο επόμενο στάδιο, στο επόμενο επίπεδο. Άλλοι αθλητές την παίρνουν απλά γιατί θέλουν να λένε ότι έχουν μία pro-card. Οι σκέψεις τώρα οι δικές μου είναι ότι καταρχάς έχω κλείσει δύο αγώνες, το Nordic Pro στις 11/10 στην Φινλανδία και έναν στις 24-26/10 στην Αριζόνα. Προς το παρόν αυτές είναι οι σκέψεις και οι βλέψεις, γιατί έχουμε μπροστά μας σχεδόν ένα χρόνο προετοιμασίας, και ό,τι καλύτερο μπορούμε, θα το δώσουμε.

KM: Μάλιστα. Με ποια τακτική αποφάσισες τους συγκεκριμένους αγώνες;

Γιάννης: Επειδή είναι οι δύο σχεδόν τελευταίοι επαγγελματικοί αγώνες της IFBB που γίνονται, κι επειδή έχουμε και ένα χρόνο δουλειά μπροστά μας. Ας μην ξεχάσουμε ότι ο Βάκης δεν ήξερε καλά το σώμα μου, δηλαδή έπιασε κατευθείαν να με ετοιμάσει σε έξι μήνες για τον αγώνα, οπότε δεν είχε πιάσει να το ξεκινήσει από την αρχή, να ξεκινήσουμε περίοδο όγκου, να γνωρίσει το σώμα μου, να ξεκινήσουμε να χτίζουμε έτσι όπως θέλει εκείνος και όλες τις υπόλοιπες διαδικασίες. Οπότε αυτοί οι αγώνες ήταν πιστεύω οι κατάλληλοι μετά από ένα χρόνο προετοιμασίας με τον Βάκη, κι επειδή είναι και οι δύο τελευταίοι αγώνες ως επαγγελματικοί, πιστεύω ότι θα είναι λίγο πιο εύκολοι.

ΚΜ: Οπότε ποια είναι η στρατηγική που θα ακολουθήσεις τώρα που θα ξεκινήσεις μέσα στην επόμενη εβδομάδα;

Γιάννης: Η στρατηγική μας δεν έχει αλλάξει πάρα πολύ από αυτήν που ακολούθησα και πριν με τον Βάκη. Απλά επειδή ο Βάκης είναι λίγο αυστηρός στο θέμα της διατροφής bodybuilding και στο θέμα της προπόνησης, να σου πω την αλήθεια, δεν με αφήνει να χαλαρώσω και πολύ. Απλά συνεχίζουμε αυτό που κάναμε, λίγο πιο αυστηρά. Στο θέμα της διατροφής, θέλει να κρατήσω κάποια κιλάκια, να τα κρατάω καθαρά, και στο θέμα της προπόνησης συνεχίζουμε αυτό που κάναμε, γιατί βλέπουμε ότι δουλεύει και πάμε καλά.

ΚΜ: Οκ, ωραία. Να πάμε λίγο πίσω τώρα. Θέλω να μου πεις λίγο την εμπειρία σου από το Arnold Classic. Από όσο θυμάμαι, κέρδισες το κύπελλο πρώτα, έτσι;

Γιάννης: Πρώτα πήγα στο Arnold Classic.

KM: Ωραία, πες μου λίγο την εμπειρία σου από το Arnold. Πως ήταν;

Γιάννης: Η εμπειρία μου από το Arnold ήταν ότι, εκτός του ότι είναι ένα πάρα πολύ μεγάλο event, είδα ότι εξελίσσεται το άθλημα με ταχύτατους ρυθμούς. Δηλαδή, είδα αθλητές που πέρσι δεν ήταν σε τόσο καλή κατάσταση, και φέτος τους είδα να ξεφεύγουν. Γενικά είδα πάρα πολύ καλούς αθλητές, πολλούς και καλούς αθλητές για ερασιτεχνικό επίπεδο. Αυτά προς το παρόν για το Arnold Classic.

ΚΜ: Η διοργάνωση πως ήταν γενικά; Πιστεύω πως έχεις παίξει και σε άλλα παγκόσμια πρωταθλήματα, ευρωπαϊκά από ό,τι θυμάμαι.

Γιάννης: Η διοργάνωση...Πιστεύω ότι επειδή ήταν ένα πολύ μεγάλο event και ίσως δεν περίμεναν τόσο κόσμο -αν και πέρσι είχε κόσμο-, σαν θέμα οργάνωσης δεν μπορώ να πω ότι ήταν όλα στα καλύτερα, γιατί ήταν όλα πάρα πολύ γρήγορα. Ήταν όλα πάρα πολύ γρήγορα, το οποίο σήμαινε ταλαιπωρία, και ένας αθλητής δεν προλάβαινε να ευχαριστηθεί όλη τη διαδικασία του stage, του αγώνα, των αποδυτηρίων, του backstage. Ήταν όλα πάρα πολύ γρήγορα επειδή είχε πάρα πολλές συμμετοχές.

ΚΜ: Ναι, ναι. Εσύ έπαιξες στην +100, έτσι;

Γιάννης: Ναι, στην super heavy weight.

KM: Πόσες συμμετοχές είχε, ξέρεις;

Γιάννης: Ήμασταν γύρω στις 25 συμμετοχές.

ΚΜ: Και γενικά πως είδες το επίπεδο των αθλητών στην κατηγορία; Την περίμενες κάπως αλλιώς; Πώς την περίμενες και πώς ήταν;

Γιάννης: Όχι, το επίπεδο των αθλητών όπως σου είπα ήταν πάρα πολύ καλό και επειδή παρακολούθησα και το επαγγελματικό το Arnold Classic, μπορώ να σου πω ότι από κάποιους αθλητές που δεν πέρασαν στην πρώτη δωδεκάδα στο επαγγελματικό, στο ερασιτεχνικό είχε αθλητές καλύτερους από κάποιους επαγγελματίες.

ΚΜ: Ναι, αυτό είναι αλήθεια, γίνεται πολλές φορές.

Γιάννης: Πολύ ανεβασμένο το επίπεδο. Πάρα πολύ.

ΚΜ: Μια και μου είπες για το επαγγελματικό κομμάτι, πώς σου φάνηκαν οι αθλητές που θα παίξεις μαζί τους σίγουρα κάποια στιγμή στο μέλλον;

Γιάννης: Καταρχάς, είχαν την εμπειρία. Θα ήθελα να ευχαριστήσω πάρα πολύ την Ελένη, γιατί μας έβαλε μέσα στα backstage, και εντάξει, ήταν δύο εβδομάδες μετά το Mr. Olympia και συμμετείχαν στο Arnold Classic ακριβώς οι ίδιοι αθλητές, και ο Jay Cutler. Οπότε τους είδα όλους από κοντά. Και σου πω την αλήθεια οι μόνοι που με εντυπωσίασαν, πραγματικά με εντυπωσίασαν, ήταν ο Kai Greene και ο Dennis Wolf.

ΚΜ: Εννοείς από άποψη όγκου;

Γιάννης: Από άποψη μεγέθους, και γενικά αυτοί οι δύο οι αθλητές στην κυριολεξία με εντυπωσίασαν όταν τους είδα από κοντά. Εντάξει, τώρα το επαγγελματικό είναι επαγγελματικό, βλέπεις άλλη ποιότητα πάνω τους, άλλα μπαλαρίσματα, φαίνεται ο επαγγελματίας, όταν είσαι γνώστης δηλαδή και είσαι του χώρου τον ξεχωρίζεις τον επαγγελματία, φαίνεται. Τώρα τα πράγματα είναι δύσκολα. Δεν μπορώ να μιλήσω για μένα που θα παίξω, δεν ξέρω καν αν έχω την τύχη να σταθώ σε αυτούς δίπλα κάποια στιγμή, αλλά εντάξει, είναι δύσκολα, δεν είναι εύκολα.

ΚΜ: Γιάννη, ο απώτερος σου στόχος τώρα που είσαι ο επαγγελματίας, ποιος είναι; ΟΚ, θα κάνεις τους αρχικούς αγώνες τέλος του χρόνου, αλλά πως βλέπεις τα επόμενα τρία, τέσσερα, πέντε χρόνια για τον εαυτό σου; Έχεις κάποιο απώτερο στόχο;

Γιάννης: Καταρχάς, δεν θα θεωρήσω τώρα ότι είμαι επαγγελματίας γιατί πιστεύω ότι παίρνοντας μία κάρτα, δεν λέγεσαι επαγγελματίας. Όταν ξεκινήσεις να παίζεις επαγγελματικούς αγώνες και κατά κάποιον τρόπο να ζεις από αυτό, πιστεύω ότι είσαι επαγγελματίας. Τώρα ο απώτερός μου στόχος δεν είναι κάτι συγκεκριμένο. Είναι να παίξω κάποιους επαγγελματικούς αγώνες, να είμαι κάθε φορά καλύτερος και ό,τι καλύτερο προσπαθήσουμε. Δεν έχω βάλει κάποιο συγκεκριμένο στόχο. Προχωράμε, να είμαι καλά, σε κάθε αγώνα θέλω να πιάνω την καλύτερή μου φόρμα, να είμαι καλύτερος από τον προηγούμενο και προχωράμε.

ΚΜ: Πολύ ωραία. Αυτός είναι ένας πολύ εφικτός στόχος ειδικά όταν έχεις προπονητή τον Δαυίδ Μπαλάσα.

Γιάννης: Ε ναι, γιατί αυτοί είναι οι στόχοι του Βάκη. Το έχει ζήσει με τον Μιχάλη, το ξέρει, το ζει και συνεχίζει φυσικά, οπότε εντάξει, δεν είναι κι αυτός απροετοίμαστος απέναντι σε όλα αυτά. Έχει την εμπειρία του.

Ο Γιάννης Μάγκος Με Τον Προπονητή Του
Δαυίδ Μπαλάσας και Γιάννης Μάγκος

ΚΜ: Ωραία, λοιπόν, πες μου λίγο τώρα, να πάμε λίγο ακόμα πιο πίσω, γιατί έχεις μία αρκετά μεγάλη καριέρα στην Ελλάδα. Δεν είσαι ‘χθεσινός’ που λένε, έχεις παίξει σε πολλούς αγώνες, έχεις παίξει σε ευρωπαϊκά, σε παγκόσμια, έτσι; Πως ξεκίνησες εσύ την καριέρα σου με το bodybuilding;

Γιάννης: Πως ξεκίνησα το bodybuilding. Λοιπόν καταρχάς εγώ ήμουν αθλητής του kick boxing και της πυγμαχίας. Είχα ασχοληθεί αγωνιστικά με αυτό το κομμάτι. Κάποια στιγμή σταμάτησα το συγκεκριμένο άθλημα και αμέσως μετά την επόμενη μέρα βρήκα ένα γυμναστήριο, μπήκα μέσα και ξεκίνησα τη γυμναστική με τα βάρη. Δεν ξέρω, το αγάπησα το άθλημα αυτό αν και πριν παρόλο που έκανα kickboxing και πυγμαχία, επειδή ήμουν πολύ αδύνατος, πάντα αγόραζα περιοδικά bodybuilding γιατί πάντα με εντυπωσίαζαν, όπως εντυπωσιάζει και τον κάθε αθλητή ένα ωραίο μυώδες σώμα.

Αμέσως όταν ξεκίνησα τη γυμναστική με βάρη, τα επόμενα δυο τρία χρόνια είχα βάλει στόχο να κατέβω αγώνες. Οπότε ξεκίνησα βάρη τον Απρίλιο του ’99, και Μάιο του 2004 κέρδισα το πρώτο μου Mr. Hellas που ήταν και ο πρώτος μου αγώνας. Από κει και πέρα, οι εξελίξεις ήρθαν μόνες τους. Εγώ γλυκάθηκα από την πρωτιά ξέρεις, από την μαγεία της διαδικασίας, από όλα αυτά εδώ πέρα, οπότε οι εξελίξεις ήρθανε μόνες τους.

ΚΜ: Και όταν ξεκίνησες να γυμνάζεσαι, ξεκίνησες επειδή σου άρεσε, όπως είπες. Είχες κατευθείαν αγωνιστικούς στόχους ή απλά το έκανες για να δυναμώσεις και να έχεις ένα πιο όμορφο κορμί;

Γιάννης: Όχι, στην αρχή, τον πρώτο χρόνο, το έκανα για να δυναμώσω για να φτιάξω ένα ωραίο κορμί και μετά από κει και πέρα ξεκίνησα να σκέφτομαι για αγωνιστικά. Φυσικά επειδή ήμουν πολύ αδύνατος, στην αρχή όταν το είχα πει γελάσανε πολλοί, και εντάξει, ήταν λογικό. Όταν έρθει ένας άνθρωπος 70-71 κιλά με ύψος 1.85 και σου πει ότι θέλει να κατέβει σε αγώνες bodybuilding, έχοντας ασχοληθεί για ένα χρόνο με γυμναστική με βάρη, λες εντάξει, που θα πάει τώρα αυτός, και τι θα κάνει. Εντάξει, τα κατάφερα!

ΚΜ: Σε όλη αυτή τη διαδικασία με τα βάρη που έχεις τόσα χρόνια, βρήκες δυσκολίες να γεμίσεις το σώμα σου, δηλαδή να αυξήσεις τη μυϊκή μάζα σου επειδή είσαι τόσο ψηλός και ήσουν τόσα λίγα κιλά; Ξέρεις αυτό το πρόβλημα το έχουν αρκετά παιδιά, είναι ας πούμε 1.80 και είναι 70 κιλά.

Γιάννης: Εννοείται ένα ψηλό σώμα γεμίζει δύσκολα. Το θέμα είναι ότι ακόμη δεν έχω φτάσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα και ακόμη έχω να γεμίσω πολύ. Οπότε ακόμη είμαστε στο δρόμο αυτό.

ΚΜ: Πόσα κιλά ήσουν στο Arnold Amateur;

Γιάννης: Στο Arnold ήμουν γύρω στα 108 κιλά.

ΚΜ: Μάλιστα. Οπότε τι συμβουλές θα έδινες στα παιδιά αυτά που έχουν τον ίδιο σωματότυπο πριν ξεκινήσεις εσύ τα βάρη, ψηλός και λιγνός, τι συμβουλές θα τους έδινες προπονητικές ή διατροφικές;

Γιάννης: Προπονητικές συμβουλές θα έδινα καταρχάς να σταματήσουν να βλέπουν ό,τι έχει σχέση με youtube και ίντερνετ. Μεγάλο λάθος. Γιατί το συναντώ καθημερινά στο γυμναστήριο, να βλέπουν κάποιον επαγγελματία και να πάνε να τον μιμηθούν σε μία άσκηση ή κάποιο στίλ προπόνησης. Στην ερώτησή μου γιατί το κάνει αυτό, μου λέει «μα είδα τον Jay Cutler». Του λέω, εσύ είσαι ο Jay Cutler; Λοιπόν, κάπου πρέπει να σταματήσει αυτό το πράγμα.

Οι συμβουλές μου είναι καταρχάς να έχουν ένα σωστό άνθρωπο δίπλα τους που θα έχει τις σωστές γνώσεις, να μην κάνουν τίποτα μόνοι τους, να τους καθοδηγεί ένας άνθρωπος που έχει τις γνώσεις πάνω στο χώρο, να έχουν υπομονή, διατροφή δώδεκα μήνες το χρόνο, και να σταματήσουν να κοιτάνε τα κιλά στις προπονήσεις. Σωστές εκτελέσεις των ασκήσεων, ποικιλία της προπόνησης και να φύγουν πλέον από αυτό την προπόνηση των δύο επαναλήψεων, τεσσάρων επαναλήψεων, πόσα κιλά έβαλα, σήμερα δεν κάνω γιατί δεν μπορώ να τραβήξω.

Δώδεκα μήνες το χρόνο προπόνηση, δώδεκα μήνες το χρόνο διατροφή, να σταματήσουν να κοιτάνε τα κιλά, να παίζουνε τα σωστά κιλά και σωστές εκτελέσεις, ολοκληρωμένες και σωστές.

ΚΜ: Μάλιστα, πολύ ενδιαφέρον. Είναι παρόμοια και η δική σου στρατηγική; Δηλαδή, πολλά κιλά έτσι, πολλές επαναλήψεις, πολλές ασκήσεις;

Γιάννης: Δεν παίζω τις πολλές επαναλήψεις, παίζω τις επαναλήψεις που νιώθω. Συνήθως αν είμαστε στην περίοδο του off season, μπορώ να πω ότι κυνηγάω πιο πολύ οχτάρες, δεκάρες, αλλά είναι πως το νιώθω. Αν δω ότι τραβάει περισσότερο μπορεί να παίξω και δώδεκα, αν μου βγαίνει και δεκαπέντε, μπορεί να παίξω και δεκαπέντε. Το θέμα είναι ότι όπως ξέρουμε στη γυμναστική με τα βάρη, ο στόχος είναι η πλήρης αιμάτωση στο μικρότερο χρονικό διάστημα, εντάξει; Οπότε κοιτάω να έχω τελειώσει την προπόνηση και ο μυς μου να είναι πνιγμένος από το αίμα.

Δηλαδή να τελειώσω μία προπόνηση χωρίς να έχω αιματωθεί τόσο, τότε πάω για άλλο άθλημα. Δεν κάνω προπόνηση για να γίνω δυνατός, κάνω προπόνηση για να αυξήσω τη μυϊκή μου μάζα. Οπότε εμένα αυτή είναι η στρατηγική μου και πιστεύω ότι αυτή είναι ίσως η πιο αποτελεσματική γιατί σήμερα είμαστε δυνατοί, αύριο δεν φάγαμε καλά, δεν κοιμηθήκαμε καλά, ίσως δεν είμαστε τόσο δυνατοί. Οπότε τι κάνουμε; Δεν τραβάμε προπόνηση ή δεν πάμε; Το εκμεταλλευόμαστε αλλιώς. Κάθε μέρα την εκμεταλλευόμαστε αλλιώς.

ΚΜ: Πολύ σωστό. Στη διατροφή η στρατηγική σου ποια είναι; Ξέρω ότι παλαιότερα είχες άλλη στρατηγική, τώρα με το Βάκη έχεις άλλη, πες μας τον τελευταίο χρόνο και ας πούμε τι θα κάνεις στο μέλλον σε γενικές γραμμές.

Γιάννης: Καταρχάς οι απόψεις μου έχουν αλλάξει πολύ από τον καιρό που είμαι μαζί με το Βάκη, οπότε η στρατηγική μου εδώ και τόσο καιρό από τον περασμένο Απρίλιο (2013) που έχω ξεκινήσει, είναι αυστηρή διατροφή και χαλάω τη διατροφή μου μόνο μία φορά την εβδομάδα, ένα γεύμα. Αυτό. Παρ’ όλα αυτά δεν ξεφεύγω καθόλου, όχι όμως με αποτέλεσμα να πεινάω. Τρώμε σωστά, και επίσης τις σωστές ποσότητες που πρέπει να παίρνουμε. Τώρα από κει και πέρα, μία φορά την εβδομάδα ένα γεύμα το κάνω αυτό που θέλω να το ευχαριστηθώ, αν και θα σου πω ότι επειδή σε αυτό τον καιρό το σώμα μου έχει μάθει να τρώει τόσο πολύ καθαρά, δεν το δέχεται πολλές φορές αυτό που θα φάω.

ΚΜ: Δεν θες να φας σαβούρα.

Γιάννης: Ναι, δηλαδή μου δημιουργεί στομαχικά προβλήματα και πολλές φορές δεν το δέχεται. Είναι σχεδόν ότι έτρωγα στην αγωνιστική μου δίαιτα, λίγο παραπάνω με μία έτσι περισσότερη ποικιλία, αλλά δεν ξεφεύγω καθόλου και βλέπω ότι αυτό δουλεύει πολύ καλά, κρατάει το σώμα συνέχεια γεμάτο, στις προπονήσεις έχεις καλύτερες αιματώσεις και το βλέπω εγώ στην προπόνηση, και νιώθω καλύτερα. Νιώθω πάρα πολύ καλά.

ΚΜ: Από συμπληρώματα τι χρησιμοποιείς; Αν χρησιμοποιείς.

Γιάννης: Συμπληρώματα χρησιμοποιώ, τα κόβω συνήθως γύρω στον ένα με ενάμιση μήνα πριν από τους αγώνες αλλά απλά πράγματα. Μία πολυβιταμίνη, πρωτεΐνη, αμινοξέα, κρεατίνη και γλουταμίνη, τίποτα παραπάνω. Και βασικά μου αρέσει να χρησιμοποιώ πολύ τα μεμονωμένα, βιταμίνες, σύμπλεγμα Β, flaxseed, grapeseed, οτιδήποτε έχει σχέση με αντιοξειδωτικά και τα μεμονωμένα. Αυτά εδώ πέρα τα χρησιμοποιώ και πιστεύω πρέπει να τα χρησιμοποιεί και ο κάθε μέσος άνθρωπος, δεν χρειάζεται μόνο να γυμνάζεσαι για να χρησιμοποιείς αυτά.

ΚΜ: Έχεις κάποια εταιρεία που είναι η αγαπημένη σου;


Γιάννης: Η αγαπημένη μου εταιρεία και αυτή που με βοηθάει εδώ και τόσο καιρό είναι η Nutrytec, η αλήθεια είναι ότι είμαι πολύ ευχαριστημένος και αυτό έχω δει μεγάλη διαφορά στις πρωτεΐνες της στο θέμα των στομαχικών διαταραχών. Η αλήθεια είναι αυτή, ότι τις πρωτεΐνες της μόλις τις πίνεις, αυτομάτως τις χωνεύεις και δεν σου δημιουργούν στομαχικά προβλήματα.

ΚΜ: Είναι ευκολοχώνευτες.

Γιάννης: Δηλαδή την πίνεις και σε ένα τέταρτο τρως. Οι πρωτεΐνες της είναι πάρα πολύ καλές.

ΚΜ: Και η Nutrytec βγάζει όλη τη γκάμα των προϊόντων, έτσι;

Γιάννης: Έχει δύο τρεις σειρές. Έχει την professional, έχει την extreme και άλλη μία σειρά. Έχει δύο τρεις σειρές. Όπως ήταν και μεγάλος χορηγός του Arnold Classic στην Ισπανία.

ΚΜ: Θα ήθελα τώρα να μου πεις λίγο γι’ αυτό που βλέπουμε τον τελευταίο χρόνο, τους τελευταίους 16-18 μήνες, την θεαματική άνοδο στην IFBB. Κατά τη γνώμη σου πού οφείλεται αυτό στην Ελλάδα, διότι βλέπουμε ότι οι συμμετοχές είναι απίστευτες και στο πρωτάθλημα και στο κύπελλο. Έχει πάρα πολλές συμμετοχές πλέον.

Γιάννης: Λοιπόν, πιστεύω ότι εκτός του ότι είναι πλέον αναγνωρισμένη ελληνική ομοσπονδία από τα Υπουργεία Αθλητισμού και από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού είναι η ΕΟΣΔ, η Ελληνική Ομοσπονδία Σωματικής Διάπλασης IFBB, θα ήθελα να πω ότι όσες ομοσπονδίες και να γυρίσω, όσα παγκόσμια και να πάρω, όσα πανευρωπαϊκά και αν πάρω από διάφορες υπόλοιπες ομοσπονδίες, όπως κι εγώ έχω συμμετάσχει παλιά στις υπόλοιπες ομοσπονδίες, στο τέλος καταλήγεις εκεί, γιατί αν θέλεις να έχεις μέλλον στο bodybuilding εκεί θα καταλήξεις.

Οπότε όσο ανεβαίνει και εξελίσσεται το bodybuilding στην Ελλάδα, τόσες περισσότερες συμμετοχές θα βλέπουμε στην IFBB. Γιατί όσο εξελίσσεται το bodybuilding και ο κόσμος θέλει να πάει, να ανέβει, να προχωρήσει σε άλλα επίπεδα, μόνο με την IFBB μπορείς να προχωρήσεις.

ΚΜ: Πιστεύεις πως έπαιξε ρόλο το Arnold Classic κατά κάποιον τρόπο που έδωσε την ευκαιρία σε Έλληνες αθλητές να παίξουν σε μία μεγάλη διοργάνωση;

Γιάννης: Από τότε που ξεκίνησε να γίνεται στην Ευρώπη από πρόπερσι, πέρσι όμως ξεκίνησε η πρώτη ελληνική αποστολή, είχε δελεάσει κάποιους αθλητές να πάνε να το ζήσουν. Οπότε, έπαιξε πολύ μεγάλο ρόλο το Arnold Classic, και ανοίγοντας τις πόρτες και δίνοντας ευκαιρίες τώρα ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, δίνοντας κάποιες κάρτες, ακόμα περισσότερος κόσμος θα έρθει. Αν και πιστεύω ότι αυτό είναι και καλό αλλά και κακό, γιατί θέλοντας ο κάθε ένας να γίνει επαγγελματίας, χαλάει το ελληνικό ερασιτεχνικό bodybuilding. Όπως και να το κάνουμε, δεν μπορούμε όλοι να γίνουμε επαγγελματίες. Περνάς μία διαδικασία, κάποιους αγώνες, να δείξεις ότι είσαι εκεί, ότι στηρίζεις την Ομοσπονδία, ότι έχεις παίξει αγώνες, είσαι της Ομοσπονδίας, και τότε γίνε όταν έχεις σκοπό να συνεχίσεις, όχι όμως να πάρεις μία κάρτα για να παίξεις έναν επαγγελματικό αγώνα και μετά να κάθεσαι να βλέπεις στις εξέδρες το Mr. Hellas. Ναι, γιατί όπως και να ‘χει, η κάρτα σε δεσμεύει. Να ακολουθήσεις ή την παίρνεις και κάθεσαι σπίτι σου και σταματάς το αγωνιστικό. Είναι παγίδα.

ΚΜ: Να σε ρωτήσω λίγο τώρα για την σύντροφό σου, την Σταυρούλα. Πως είναι να είστε και οι δύο αθλητές, πως είναι το lifestyle, πρέπει να στηρίζει ο ένας τον άλλον, έτσι; Πως είναι να είστε και οι 2 αθλητές, σε γενικές γραμμές;

Γιάννης: Λοιπόν θα σου πω πως είναι. Όταν γνώρισα την Σταυρούλα, ήμουνα εγώ σε αγώνες και μόλις τελείωσα τους αγώνες, ξεκίνησε εκείνη την δικιά της προετοιμασία, ή ήταν σε προετοιμασία, οπότε μετά από κανένα μήνα είχε αγώνες. Πρώτα τελείωνα εγώ, μετά ξεκινούσε εκείνη. Φέτος το κάναμε μαζί. Πράγμα που δεν θα το ξανακάνουμε ποτέ όσο καιρό είμαστε μαζί. Γιατί η αλήθεια είναι επειδή όπως ξέρουμε άμα θέλεις να κάνεις μία σοβαρή προετοιμασία, καλώς ή κακώς, είναι ένα άθλημα που σε απομονώνει, θέλοντας και μη.

Είναι η κούραση στο τέλος στους αγώνες, είναι το ωράριο με τα φαγητά σου, είναι κάποιες στιγμές που επειδή είσαι πολύ κουρασμένος και εξαντλημένος, θέλεις να είσαι λίγο μόνος σου, και λίγο ο εκνευρισμός της δίαιτας, οπότε δεν μπορούσαμε να έχουμε αλληλο-υποστήριξη. Ενώ όταν ο ένας είναι σε προετοιμασία και ο άλλος δεν είναι, είναι καλύτερα γιατί μπορεί να καταλάβει. Ενώ όμως όταν είναι και οι δύο σε προετοιμασία, ναι μεν καταλαβαίνεις αλλά επειδή είσαι και ο ίδιος το ίδιο κουρασμένος δεν μπορείς να αντεπεξέλθεις.

Οπότε κυριαρχεί ένας, όχι ψιλοεκνευρισμός, απλά ξέρεις τι, ναι μεν ο ένας καταλαβαίνει τον άλλον, αλλά επειδή έχεις να κάνεις και τα δικά σου δεν μπορείς να ανταπεξέλθεις. Οπότε πιστεύω ότι είναι δύσκολο, όσο και αν φαίνεται ωραίο και ότι επειδή και οι δύο κάνουν το ίδιο, όταν και οι δύο είναι σε προετοιμασία και θέλουν να πιάσουν τη μέγιστη απόδοση, πιστεύω ότι δεν είναι καλό. Δεν είναι, γιατί φέρνει το ζευγάρι σε άλλες καταστάσεις που για μένα δεν είναι υγιείς.

ΚΜ: Μια άλλη ερώτηση που ήθελα να σου θέσω σχετικά με τον τρόπο ζωής είναι, όταν δεν κοιμάσαι νορμάλ ώρες λόγω δουλειάς, πώς τα καταφέρνεις με τη διατροφή και την προπόνηση.

Γιάννης: Επειδή εμένα η δουλειά μου δυστυχώς δεν επιτρέπει να έχω την πολυτέλεια του βραδινού ύπνου, κοιμάμαι γύρω στις 5 – 5.30 το πρωί, και ξυπνώντας γύρω στις 9.30 με 10 το πρωί για να ξεκινήσω τα γεύματά μου γιατί 1.30 με 2 η ώρα είναι η ώρα που κάνω προπόνηση. Οπότε έχω όλη την υπόλοιπη μέρα να ξεκουραστώ πάλι και να καλύψω ώρες ύπνου. Το θέμα είναι ότι ναι μεν μπορεί να μην έχω την πολυτέλεια αυτή αλλά πιστεύω ότι είναι όπως προσαρμόσεις το σώμα σου. Αν προσαρμόσεις και το μάθεις σε κάποιους ρυθμούς, προσαρμόζεται και αυτό και ανταπεξέρχεται βάσει των ρυθμών που του χεις δώσει να ζει. Φυσικά θα ήταν ότι καλύτερο, αλλά τι να κάνουμε, αυτή είναι η δουλειά μας και αν δεν δουλέψουμε, δεν θα μπορούμε να κάνουμε και αυτό που αγαπάμε.

ΚΜ: Πες μου, με τον Βάκη, πως ξεκίνησε η συνεργασία σας, ποια ήταν η αφορμή;

Γιάννης: Γυρνώντας από το περσινό Arnold Classic, εγώ ήθελα να περάσω σε ένα άλλο επίπεδο, το οποίο δεν το έβλεπα. Ψαχνόμουν τι και πως πρέπει να κάνω, και ένα ωραίο πρωινό ήταν καλεσμένοι σε ένα γυμναστήριο εδώ πέρα ο Μιχάλης ο Κεφαλιανός με την Ελένη και πριν πάνε στο γυμναστήριο αυτό, χτυπάει το τηλέφωνο μου και ζήτησαν να με δουν και να πάμε για καφέ. Πήγαμε για καφέ, μου τα ‘χωσε εκεί πέρα ο Μιχάλης λέγοντάς μου ότι «έχεις μέλλον, κάνεις, κάνεις και τίποτα δεν κάνεις» και μου λέει ξέρεις τι; Δοκίμασε έστω μία φορά με τον Βάκη, τόσα χρόνια μου λέει πας σε αγώνες, μια φορά κάνε μία προετοιμασία με τον Βάκη, και αν δεν σου αρέσει μην το ξανακάνεις. Αυτό ήτανε. Φεύγοντας από τον καφέ, πήρα τηλέφωνο τον Βάκη, μιλήσαμε, και μετά από μία εβδομάδα πήγα στην Κω και ξεκινήσαμε.

Και το είχα στο μυαλό μου, ήρθε και ο Μιχάλης εδώ πέρα, ήταν μόλις είχε τελειώσει το Mr. Europe στην Ισπανία, και είχε έρθει αμέσως την επόμενη μέρα, μου τα χώνει και ο Μιχάλης και εντάξει. Έγινε αυτό. Και τον ευχαριστώ φυσικά γι’ αυτό και αν δεις σε όλες μου τις συνεντεύξεις πάντα ευχαριστώ την Ελένη και τον Μιχάλη. Γιατί είναι αυτοί οι πρώτοι δύο άνθρωποι που με ξύπνησαν και με ταρακούνησαν για κάποια πράγματα - που εντάξει είναι μεγάλη ιστορία τώρα - και μέχρι τώρα με στηρίζουν.

ΚΜ: Κάναμε κάποια βίντεο τον περασμένο χρόνο που είχες πάει στην Κω, πως είναι το κλίμα εκεί στο γυμναστήριο του Βάκη, πως είναι οι προπονήσεις;

Γιάννης: Θέλω να πω ότι μακάρι αυτό το κλίμα που κυριαρχεί στου Βάκη το γυμναστήριο να κυριαρχούσε σε όλα τα γυμναστήρια, γιατί είδα ότι όλα τα παιδιά είναι ένα εκεί πέρα. Εκτός του ότι αγαπάνε και σέβονται τον Βάκη, τους βλέπεις ότι ακόμη και κάποιον που δεν τον ξέρουν, την ώρα της προπόνησης, αν χρειάζεται βοήθεια θα έρθουν να τον βοηθήσουν. Δεν υπάρχει ο ανταγωνισμός, υπάρχει ο ωραίος ο ανταγωνισμός, όχι ο ανταγωνισμός της κόντρας. Υπάρχει ο ωραίος ο ανταγωνισμός, είναι ένα πολύ ζεστό και πολύ θετικό κλίμα. Και πάνω από όλα ξέρεις, μπαίνεις σε κάποια γυμναστήρια και σου κάνει το κλικ, και έχει άλλα γυμναστήρια που σου φέρνουν αρνητικότητα, δεν θες, και που πηγαίνεις το μυαλό σου είναι αλλού, ξέρεις. Του Βάκη είναι πάρα πολύ θετικό, είναι από την ώρα που θα μπεις θετικό το κλίμα.

ΚΜ: Και οι προπονήσεις σου με τον Μιχάλη και τον Βάκη πως ήταν;

Γιάννης: Οι προπονήσεις μου με τον Μιχάλη και τον Βάκη ήταν ακριβώς αυτό που είδαμε στο βίντεο. Μεγάλες οι εντάσεις, και πολλές ασκήσεις οπότε να χτυπάμε τον μυ από διαφορετικές γωνίες για να δώσουμε ποιότητα και ποικιλία ασκήσεων. Εντάξει, δυνατές, βαριές αν και πραγματικά ο Βάκης με εντυπωσιάζει γιατί εντάξει, κυνηγάει και πολλές φορές και είναι αυτός που παίζει τα περισσότερα κιλά και ενθαρρύνει και εμένα και το Μιχάλη. Ο Βάκης στις προπονήσεις του είναι εντυπωσιακός.

ΚΜ: Τελευταία ερώτηση, να μου πεις ποιους ανθρώπους που σε έχουν στηρίξει θέλεις να ευχαριστήσεις.

Γιάννης: Θα ήθελα να ευχαριστήσω πάνω από όλα τους γονείς μου, ξεκινάμε από κει, μετά τον χορηγό μου τον κ. Δημήτρη Παπαντώνη και την NUTRYTEC που με στηρίζουν ως τώρα, την Ελένη Μαγκαφά και τον Μιχάλη Κεφαλιανό, τον Δαυίδ Μπαλάσα φυσικά τον προπονητή μου και την Σταυρούλα την Γκασιάμη.

Τον κάθε ένα θέλω να τους ευχαριστήσω για το ξεχωριστό, γιατί ο κάθε ένας με έχει βοηθήσει ξεχωριστά με το δικό του τρόπο οπότε όλοι μαζί εδώ πέρα έχουνε καταφέρει το αποτέλεσμα αυτό το να μπορώ να κάνω και να συνεχίζω να κάνω το άθλημα που αγαπάω και να προχωράω και με όσο το δυνατόν τις καλύτερες επιδόσεις γίνεται. Και φυσικά να ευχαριστήσω την Ελληνική Ομοσπονδία Σωματικής Διάπλασης, τον πρόεδρο κ. Ιορδάνη Λεβεντέλη που μου ‘δωσε αυτή την ευκαιρία να μπορέσω να ανοίξω τα φτερά μου στο επαγγελματικό bodybuilding και να περάσω στο άλλο επίπεδο και να ζήσω εμπειρίες που ίσως λίγοι στο άθλημα μπορούν να τις ζήσουνε.

Και πάνω από όλα ευχαριστώ εσένα και το Bodybuilders.gr για την τιμή που μου κάνει να δώσω μια συνέντευξη με τον καινούργιο χρόνο.

ΚΜ: Δική μας είναι η τιμή Γιάννη, και να σε συγχαρώ πάλι για την επιτυχία σου και να σου ευχηθώ δύναμη και υπομονή στον δύσκολο αγώνα που έχεις μπροστά σου.

Γιάννης: Να είσαι καλά και σε ευχαριστώ πολύ.

Σχετικά Άρθρα Και Συζητήσεις:
-
19ο Πανελλήνιο Κύπελλο Σωματικής Διάπλασης IFBB
- Arnold Classic Amateur Europe 2013


Copyright 2014 - Bodybuilders.gr
Bodybuilders.gr - Η Μεγαλύτερη Ελληνική Ιστοσελίδα Για Bodybuilding & Fitness

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τη γραπτή συναίνεση των υπευθύνων της ιστοσελίδας Περισσότερες πληροφορίες στην κατηγορία
Συνεντεύξεις Ελλήνων & Ξένων Bodybuilder
  Συνέντευξη Με Μιχάλη Κεφαλιανό & Δαυίδ Μπαλάσα
  Συνέντευξη Μιχάλη Κεφαλιανού - Νέα & Σχέδια 2018
  Συνέντευξη Με Τον Νέο IFBB Pro Χρήστο Πιστόλα
  Μιχάλης Κάββαλος - Νικητής Mr. Κρήτη 2016
  Παρουσίαση Του Αθλητή Μιχάλη Βουτουφιανάκη
  Τα Αγωνιστικά Νέα Του Δημήτρη Στειακάκη!
  Τα Αγωνιστικά Νέα Του Μιχάλη Παπουτσάκη
  Παρουσίαση Της Αθλήτριας Φλορίντα Χούτα
  Τα Αγωνιστικά Νέα Του Παύλου Μπαρμπαδάκη
  Παρουσίαση Του Αθλητή Fitness Γιάννη Καφετζάκη
  Τα Αγωνιστικά Νέα Της Στέλλας Παπαποστόλου
  Παρουσίαση Του Αθλητή Bodybuilding Λευτέρη Πετράκη
  Παρουσίαση Του Αθλητή Στέφανου Κολιακουδάκη
  Συνέντευξη Με Τον Θανάση Αττιλάκο!
  Συνέντευξη Με Τον Αθλητή Physique Γιώργο Βυζανιάρη
  Συνέντευξη Με Τον Μιχάλη Κεφαλιανό, Νοέμβριος 2015
  Παρουσίαση Του Αθλητή Μιχάλη Παπουτσάκη
  Παρουσίαση Του Αθλητή Bodybuilding Μάριου Ζαχαράκη
  Παρουσίαση Του Αθλητή Δημήτρη Στιακάκη
  Παρουσίαση Του Αθλητή Bodybuilding Αχιλλέα Βεσάι
  Παρουσίαση Της Αθλήτριας Στέλλας Παπαποστόλου
  Παρουσίαση Του Αθλητή Γιώργου Σταμπουλή
  Παρουσίαση Του Αθλητή Βαγγέλη Καρουζάκη
  Ο Λευτέρης Σιδηρόπουλος Χαράζει Μια Νέα Πορεία
  Χρήστος Πιστόλας: Ταλέντο & Αγάπη Για Το Άθλημα
  Συνέντευξη Αβράμη Κυριακού: Το Κυνήγι Της Pro Card
  Συνέντευξη Δαυίδ Μπαλάσα & Γιάννη Μάγκου
  Συνέντευξη Παντ. Σταυρουλάκη & Παύλου Μπαρμπαδάκη
  Συνέντευξη Με Τον Έλληνα Πρωταθλητή Βαλάντη Ντόκο
  Συνέντευξη Πρoέδρου Της IFBB, Dr. Rafael Santonja
  Συνέντευξη Κων/νου Τσάφου - Ben Weider Diamond Cup
  Συνέντευξη Με Τον Παντελή Σταυρουλάκη
  Συνέντευξη Με Τον Δημήτρη Τριπολιτσιώτη - Μέρος 2ο
  Συνέντευξη Με Τον Δημήτρη Τριπολιτσιώτη - Μέρος 1ο
  Μένιος Σεράνης: Αγάπη & Θέληση Για Το Bodybuilding
  Δημήτρης Παπαντώνης: «Η Ομοσπονδία Είναι Μία»
  Τάσος Μηνίδης Μετά Τη Μεγάλη Επιτυχία Στη Γερμανία
  Συνέντευξη Με Τον Μεγάλο Δάσκαλο - Δαυίδ Μπαλάσα!
  Nick Anthony - Ready For The 2012 Arnold Amateur!
  Ηλίας Κατσαρός - Συνέντευξη Bodybuilders.gr
  Συνέντευξη Κεφαλιανού Μετά Το Mr. Europe Pro 2012
  Κων/νος Δημητρίου Συνέντευξη Πριν Το Flex Pro 2012
  Συνέντευξη Του Αβράμη Κυριακου Στο Bodybuilders.gr
  Συνέντευξη Της Ελένης Πλακίτση Στο Bodybuilders.gr
  Λευτέρης Σιδηρόπουλος - Συνέντευξη Bodybuilders.gr
  Con. Demetriou IFBB Pro Interview - Part 2
  Interview With IFBB Pro Constantinos Demetriou
  Γιάννης Αλιμπέρτης Συνέντευξη Στο Bodybuilders.gr
  Παντελής Σταυρουλάκης - Ένα Νέο Αστέρι Στο Χώρο
  Μανώλης Καραμανλάκης Συνέντευξη Στο Atlantic City
  Mr. Olympia 2009: Συνέντευξη Μπαλάσα - Κεφαλιανού
  Δηλώσεις Κεφαλιανού 7 Ώρες Πριν Το Mr Olympia 2009
  Αποκλειστική Συνέντευξη RONNIE COLEMAN Στην Ελλάδα
  Αποκλειστική Συνέντευξη Bodybuilders.gr Tom Venuto
  Συνέντευξη Bodybuilders.gr Με Τον Μιχάλη Κεφαλιανό
  Συνέντευξη Έλληνα Πρωταθλητή, Μανώλη Καραμανλάκη
   

    
    

 

Έλληνες Πρωταθλητές
Σπύρος Μπουρνάζος - Spyros Bournazos
Μιχάλης Κεφαλιανός - Michael Kefalianos
Μανώλης Καραμανλάκης - Manolis Karamanlakis
Αλέκος Σιατραβάνης
Σταύρος Παπαδόπουλος
Μανώλης Τζινίδης
Δαυίδ Μπαλάσας

Έλατε στην παρέα μας στο Bodybuilders.gr Facebook fan page. Πατήστε εδώ για να δείτε τα πιο πρόσφατα μας video στο YouTube!  

  

 
   
   


ΑΡΧΙΚΗ     |     ΑΡΘΡΑ     |     BODYBUILDING FORUM     |     ΝΕΑ BODYBUILDING      |     ABOUT US      

 Bodybuilding Resources - Αυτόγραφα Bodybuilding 

Προστασία Περιεχομένου Copyscape - Οι Παραβάτες Θα Διωχθούν Νομικά

All Rights Reserved 2004 - 2018 © Bodybuilders.gr  -  Designed by METAFORCE
Ιατρικό Disclaimer - Όροι Χρήσης - Πολιτική Απορρήτου - Cookies