ΑΡΧΙΚΗ  |   BODYBUILDING FORUM |   
   
   

Κατηγορίες Άρθρων

  Γενικά
  Διατροφή
  Συμπληρώματα Διατροφής
  Προετοιμασία Αγώνων
  Απώλεια Λίπους
  Προπονήσεις
  Αγώνες Bodybuilding
  Φωτογραφίες Αγώνων
  Ασκήσεις Bodybuilding
  Γυναικείο Fitness
  Για Αρχάριους
  Επιστήμη & Έρευνα
  Συνεντεύξεις
  Videos
  Bodybuilding News

Bodybuilding Forum
  Αρχική Σελίδα Forum
  Φόρμα Εγγραφής
  Επικοινωνία

Γνώμες Μελών
  Πατήστε εδώ για να
δείτε τι λένε τα μέλη
μας για την ιστοσελίδα
και το forum μας!


 


 
Μένιος Σεράνης: Αγάπη & Θέληση Για Το Bodybuilding
«Το Bodybuilding Απαιτεί Αγάπη Και Θέληση»
Συνέντευξη Με Τον Αθλητή Της IFBB, Μένιο Σεράνη.

By Kostas Marangopoulos,
M.Sc., CPT.
6
Ιουλίου, 2013


Μένιος Σεράνης - Αθλητής Bodybuilding Της IFBB
Photo by Manos Petridis

Γειά σου Μένιο και καλώς όρισες στo Bodybuilders.gr. Πες μου σε παρακαλώ λίγα λόγια για σένα, πως ξεκίνησες και τι σε έκανε να ασχοληθέις με τα βάρη και τη σωματική διάπλαση.

Είμαι 28 χρονών, το ύψος μου είναι 1,76 και το βάρος μου σε αγωνιστική κατάσταση είναι περίπου 90 κιλά, εκτός αγώνων κυμαίνεται μεταξύ 105-112 κιλά. Άρχισα λίγο μετά τα 17, στο Λύκειο. Ο λόγος ήταν ότι ήμουν πολύ αδύνατος, μόνο 62 κιλά. Σοβαρό κίνητρο αποτέλεσε και ένας φίλος μου ο οποίος μόλις είχε πάρει μέρος σε έναν αγώνα Bodybuilding και μου άρεσε η μυϊκή ανάπτυξη που είχε.

Στο γυμνάσιο και στο λύκειο ήσουν από τα παιδιά που ασχολούνταν με τα σπορ π.χ. στίβο κλπ;

Όχι ιδιαίτερα, εκτός από τα συνηθισμένα αθλήματα που έπαιζα ως παιδί (ποδόσφαιρο, μπάσκετ) και μια σύντομη ενασχόληση με το μοτοκρός.

Είχες και έχεις κάποια άτομα που θεωρείς αθλητικά πρότυπα για σένα στο άθλημα μας;

Ο Μανώλης Καραμανλάκης είναι για μένα το μεγαλύτερο πρότυπο αθλητή στην Ελλάδα έχοντας μια συμμετρική και καλαίσθητη εμφάνιση, αλλά και για το ήθος του και την προσπάθεια που έχει κάνει μόνος του μέχρι εδώ. Ειλικρινά αποτελεί μεγάλη έμπνευση για μένα. Από αθλητές του εξωτερικού θαυμάζω τον Dorian Yates και γενικά τη φιλοσοφία του και την συνολική του προσέγγιση στο άθλημα.

Υπήρξε κάποιο άτομο που σε βοήθησε στα πρώτα σου βήματα και ανακάλυψε οτι έχεις το ταλέντο για να φτάσεις σε ένα καλό επίπεδο;

Θα ξεκινήσω απαντώντας πρώτα στο δεύτερο σκέλος της ερώτησής σου Κώστα. Στην αρχή δεν φαινόταν ότι έχω ιδιαίτερο ταλέντο, σίγουρα όμως έχω κοπιάσει πάρα πολύ και έχω θυσιάσει πολλά σε κάθε τομέα για να φτάσω ως εδώ. Το κάνω με μεγάλο πάθος και αγάπη από την πρώτη μέρα! Όσον αφορά στο πρώτο σκέλος, λίγα χρόνια μετά την αρχή της ενασχόλησής μου με το bodybuilding γνώρισα τον Μανώλη Καραμανλάκη ο οποίος με συμβούλεψε όχι μόνο σχετικά με το άθλημα, αλλά και σε διάφορα προσωπικά θέματα. Φέτος συνεργάστηκα για την προετοιμασία μου με τον πολύ καλό μου φίλο και αθλητή του bodybuilding, Βαλάντη Ντόκο. Ζει στη Γερμανία και πέρυσι κέρδισε το Γερμανικό Πρωτάθλημα. Ο ίδιος συνεργάζεται εδώ και 2 χρόνια με τον IFBB Pro Dennis James και είναι ένα βήμα πριν την απόκτηση της επαγγελματικής του κάρτας.


Στο 26ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Της IFBB - Κατηγορία -90kg

Ποιός είναι ο απότερος σου στόχο στο αγωνιστικό κομμάτι του αθλήματος;

Στόχος μου είναι να βελτιώνομαι συνεχώς, σωματικά αλλά και σε επίπεδο γνώσεων, γι’ αυτό άλλωστε και μελετάω πολύ, προσπαθώ να έχω μία συνεχή ενημέρωση σχετικά με το άθλημά μας. Αγωνιστικά, πάντα κυνηγάω το 110% στις εμφανίσεις μου και δεν είμαι ευχαριστημένος με τίποτα λιγότερο.

Θα ήθελες να αγωνιστείς και σε επαγγελματικούς αγώνες στο μέλλον;

Σίγουρα, αυτό αποτελεί μία μελλοντική μου επιδίωξη, η επαγγελματική σκηνή είναι η κορυφή του Bolybuilding. Γνωρίζω, παρ’ όλα αυτά, ότι κάτι τέτοιο είναι πάρα πολύ δύσκολο, ειδικά για εμένα που τη δεδομένη στιγμή δεν έχω κάποιο σπόνσορα, άλλωστε ποτέ δεν είχα και οφείλω να ομολογήσω πως ο δρόμος μέχρι εδώ δεν ήταν καθόλου εύκολος.

Το να κάνεις Bodybuilding ειδικά με δύσκολες συνθήκες, το θεωρώ μεγάλη πρόκληση για μένα και πάντα προσπαθώ να ανταπεξέλθω σ’ αυτό. Η κάθε μέρα αποτελεί και την επίτευξη ενός μικρού στόχου που με φέρνει πιο κοντά στο όνειρό μου. Ποτέ δεν σταματώ να βλέπω το μέλλον με αισιοδοξία και πάντα ελπίζω για το καλύτερο.

Ποιό είναι το ιστορικό των αγώνων σου μέχρι στιγμης;

- ΕΟΣΔ-IFBB Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 2010 στη Θεσσαλονίκη, κατηγορία -85 κιλά, 5η θέση (σύνολο 5 αθλητών).
- WABBA Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 2010 στην Αθήνα, κατηγορία junior, εκτός 6άδας.
- ΕΟΣΔ-IFBB Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 2011 στη Θεσσαλονίκη, κατηγορία -90 κιλά, 2η θέση (σύνολο 7 αθλητές).
- ΕΟΣΔ-IFBB Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 2013 στην Αθήνα, κατηγορία -90 κιλά, 2η θέση (σύνολο 9 αθλητές).
- ΕΟΣΔ-IFBB Διασυλλογικό Πρωτάθλημα 2013 στη Θεσσαλονίκη, κατηγορία -90 κιλά, 1η θέση (σύνολο 5 αθλητές).

Ποιά είναι η γνώμη σου για την επιτυχία των πρόσφατων αγώνων της IFBB και τη μεγάλη προσέλευση νέων αθλητών;

Θεωρώ πως είναι φυσιολογική η εξέλιξη αυτή. Οι αθλητές πλέον αντιλαμβάνονται ότι η επίσημη οδός για την υλοποίηση των στόχων τους είναι η ΕΟΣΔ-IFBB. Ειδικά οι αγώνες που έγιναν στη Θεσσαλονίκη στο Βελλίδιο το 2010 και το 2011 αποτελούν σταθμό στο Ελληνικό Bodybuilding. Επίσης, να προσθέσω πώς καλό είναι οι αθλητές να συμμετέχουν σε αγώνες με δύσκολο ανταγωνισμό και να συγκρίνονται με τους καλύτερους. Έτσι βλέπουν ποια είναι η πραγματική αξία της σωματικής τους κατάστασης, αλλά και η οποιαδήποτε επιτυχία τους έχει σοβαρή υπόσταση. Όσον αφορά στους ηλικιακά νέους αθλητές, είδαμε όλοι μας ότι ο πήχης έχει ανέβει πολύ ψηλά, πράγμα απόλυτα θετικό για το μέλλον του Ελληνικού Bodybuilding.

Στους δύο τελευταίους αγώνες της IFBB κατέκτησες μια δεύτερη και μια πρώτη θέση. Που οφείλεις αυτές τις αγωνιστικές σου επιτυχίες;

Κυρίαρχο συστατικό για την επιτυχία μου και στους δύο αγώνες φέτος ήταν η καθοδήγηση του προπονητή μου Βαλάντη Ντόκου τους τελευταίους 3 μήνες .Υπήρξε λεπτομερής σχεδιασμός μέχρι τη στιγμή που ανέβηκα στη σκηνή και δεν χάθηκε καθόλου χρόνος. Ήδη 2 εβδομάδες πριν τον πρώτο αγώνα ήμουν έτοιμος. Ακόμη, θα ήθελα να τονίσω τη σκληρή και συνεχή προσπάθεια τόσων χρόνων. Γνωρίζω ότι στο άθλημά μας η επιτυχία έρχεται μετά από πολύ κόπο και απαιτείται υπομονή. Γι’ αυτό διαβάζω, ψάχνω και γενικά ενημερώνομαι όσο μπορώ σχετικά με την προπόνηση, τη διατροφή, τα συμπληρώματα και τις προετοιμασίες αθλητών, ώστε να είμαι σε θέση να βγάζω τα δικά μου συμπεράσματα για το τι δουλεύει καλύτερα για μένα τη δεδομένη στιγμή.


Βίντεο Συγκρίσεων Της Κατηγορίας -90kg Στο 26ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Της IFBB

Ποιά σημέια θεωρείς ότι υπερτερούν και ποιά θέλουν βελτίωση;

Από το ξεκίνημα, φάνηκε ότι η πλάτη μου ήταν το σημείο που θα αναπτυσσόταν πιο γρήγορα σε σχέση με τα υπόλοιπα. Επίσης, τα πόδια μου είχαν καλό ρυθμό ανάπτυξης στην αρχή. Στη συνέχεια έμειναν πίσω, δεδομένου ότι επί 2 χρόνια δεν μπορούσα να τα προπονήσω βαριά λόγω έλλειψης βασικών μηχανημάτων στο γυμναστήριο που έκανα προπόνηση, το οποίο ήταν και το μοναδικό στην πόλη. Κύριος μου στόχος είναι να βελτιώσω τα χέρια μου και τα πόδια (ειδικά μηριαίους δικεφάλους). Κυρίως πρέπει να βάλω κάποια μυϊκά κιλά σε όλο το σώμα και να μεγαλώσω για να μπορώ να είμαι ανταγωνιστικός από δω και πέρα. Τέλος, σαν θετικό στοιχείο σε μένα θεωρώ πως είναι η συμμετρία, ο καλός διαχωρισμός μεταξύ των μυϊκών τμημάτων και η καθαρή εμφάνιση των μυών.

Ποιές είναι οι αγαπημένες σου ασκήσεις και κάνεις κάποιες από αυτές με διαφορετική εκτέλεση; Σε τι σε βοηθούν κατά τη γνώμη σου;

Πάντα προτιμώ τις βασικές ασκήσεις όπως σκουώτ, πιέσεις πάγκου και άρσεις θανάτου, αυτές αποτελούν τη δομή του προγράμματος προπόνησής μου. Από κει και πέρα, προσθέτω διάφορες ασκήσεις σε κάθε σωματικό τμήμα, τις οποίες εναλλάσσω σχεδόν σε κάθε προπόνηση. Αυτό έχει ως στόχο να γυμνάζεται η κάθε μυϊκή ομάδα από όλες τις γωνίες. Όσον αφορά στην εκτέλεση των ασκήσεων, έχω στο μυαλό μου πού ακριβώς θέλω να στοχεύσω και αναλόγως εκτελώ την άσκηση. Για παράδειγμα όταν κάνω κωπηλατική τροχαλίας στο μηχάνημα καθιστός, βάζω μία καρέκλα ή έναν πάγκο έτσι ώστε να κάθομαι 20-30 πόντους ψηλότερα και τραβώντας την λαβή χαμηλά στην κοιλιά και προσπαθώ να εστιάσω στο χαμηλό μέρος της πλάτης μου, εκεί δηλαδή που ήθελα βελτίωση. Θεωρώ ότι τέτοιες αλλαγές μπορούν να δώσουν ένα καλό αποτέλεσμα μετά από κάποιο διάστημα.

Τι στύλ προπόνησης χρησιμοποιείς συγκεκριμένα;

Ανέκαθεν μου άρεσε το ΗΙΤ το οποίο έκανε ευρέως γνωστό ο Dorian Yates. Από την αρχή προπονούμαι με αυτόν τον τρόπο, με αρκετή ένταση και πολλά βάρη, κάνοντας κάποιες προσαρμογές ανά διαστήματα για να σοκάρονται οι μύες, στοχεύοντας έτσι στη συνεχή δραστηριοποίησή τους.

Ποιά είναι η στρατηγική σου σε περίοδο εκτός αγώνων; Κρατιέσαι πάντα σε φόρμα ή βάζεις λίγα κιλά παραπάνω;

Πάντα στην περίοδο εκτός αγώνων έβαζα παραπάνω κιλά απ’ όσα έπρεπε. Η γνώμη μου είναι ότι αυτή η μέθοδος είναι απόλυτα λανθασμένη, διότι μόνο αρνητικά επηρεάζει το σώμα και την υγεία, με αποτέλεσμα να επιβαρύνεται η καρδιά, οι αρθρώσεις, να αυξάνεται η πίεση κλπ. Επίσης, τα υπερβολικά κιλά δυσκολεύουν κατά πολύ μια αγωνιστική προετοιμασία. Στρεσσάρεται πολύ το σώμα μέχρι να χαθεί το περιττό βάρος (λίπος, νερά) και δύσκολα χάνεται το τελευταίο υποδόριο λίπος ώστε να λεπτύνει το δέρμα για να πετύχεις την τέλεια εμφάνιση στη σκηνή.

Ποιές θα ήταν οι συμβουλές σου στα παιδιά που θέλουν να ασχοληθούν σοβαρά με το bodybuilding;

Κατ’ αρχάς, απαιτείται αγάπη και θέληση για τη σοβαρή ενασχόληση κάποιου με το bodybuilding. Να οπλιστούν με πολλή υπομονή, με όρεξη για δουλειά και να είναι έτοιμοι πρώτα για την αποτυχία και μετά για την επιτυχία. Όπως πολύ σωστά μου έχει πεί ο Μανώλης Καραμανλάκης, το Bodybuilding είναι άθλημα αντοχής. Επίσης, πιστεύω ότι οι αθλητές πρέπει, πλέον, να ακολουθούν μια πιο επαγγελματική προσέγγιση εννοώντας με αυτό ότι πρέπει να απευθύνονται για τις προετοιμασίες τους σε αθλητές-προπονητές που όντως είναι γνώστες του αντικειμένου (είτε επιτυχημένοι αθλητές είτε προπονητές επιτυχημένων αθλητών) και όχι σε “αρπακτικά” που στοχεύουν μόνο στην τσέπη του αθλητή. Έτσι, τελικά, οι ίδιοι οι αθλητές θα βγούνε κερδισμένοι γλυτώνοντας αρκετό χρόνο και χρήμα, αποφεύγοντας άσκοπους πειραματισμούς με το σώμα τους.


Νικητής Της Κατηγορίας -90kg Στο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Alexander 2013 Της IFBB

Πιστεύεις οτι στα σχολεία θα μπορούσε να υπάρχει μια "ώρα για βάρη" ώπου τα νέα παιδιά υα μπορούν να μαθαίνουν τα βασικά περί προπόνησης;

Κατά τη γνώμη μου, θα έπρεπε αυτό να αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της εκγύμνασης των μαθητών. Να αρχίσουν τα παιδιά να διδάσκονται τα βασικά στοιχεία της ανατομίας του ανθρώπινου σώματος, τις λειτουργίες του, και να μαθαίνουν πόσο αποτελεσματική είναι η εκγύμναση με βάρη και πόσο γρήγορα βελτιώνουν τη σωματοδομή και το μεταβολικό ρυθμό μας. Όλα αυτά, βέβαια, σε συνδιασμό με τη διδασκαλία της ορθής διατροφής, για να αποκτούν τα παιδιά σωστές διατροφικές συνήθειες όσο το δυνατόν νωρίτερα στη ζωή τους. Είναι κρίμα να βλέπεις έξω τόσα παχύσαρκα παιδάκια σε πολύ μικρές ηλικίες.

Τι πιστεύεις οτι χρειάζεται το Ελληνικό bodybuilding για να ανέβει περισσότερο;

Θα ξεκινήσω από αυτό που απάντησα στην προηγούμενη ερώτηση. Πρέπει επιτέλους να περιοριστούν και στη συνέχεια να απομακρυνθούν από τον χώρο οι διάφοροι κερδοσκόποι που βλέπουν εμάς τους αθλητές σαν αιμοδότες και το bodybuilding σαν χρυσορυχείο, ενώ οι ίδιοι πλουτίζουν εις βάρος μας χωρίς να επιστρέφουν το παραμικρό στο άθλημα. Πρέπει να στηρίξουμε ανθρώπους και αθλητές με γνήσια αγάπη για το bodybuilding, που έχουν όρεξη να προσφέρουν και να το πάνε μερικά σκαλοπάτια παραπάνω. Ακόμη, κάθε αθλητής από μόνος του μπορεί να προωθεί με όμορφο και σωστό τρόπο το άθλημα είτε στο γυμναστήριο που προπονείται, είτε στον κοινωνικό του περίγυρο και στη δουλειά του, κάνοντας το bodybuilding πιο γνωστό και οικείο στους άλλους. Εξάλλου, συγγενείς, φίλοι και γνωστοί έρχονται σαν θεατές στους αγώνες οπότε είναι στο χέρι του καθενός μας να προσελκύσουμε περισσότερο κόσμο. Τέλος, η σωστή εικόνα του αθλητή παίζει σημαντικό ρόλο, ας ρίξουμε μια ματιά στην εμφάνιση των επαγγελματιών bodybuilders.

Ποιά είναι τα αγωνιστικά σου σχέδια για το μέλλον;

Ο στόχος μου είναι να κρατήσω μια σχετικά καθαρή σωματική κατάσταση κατά την εξαγωνιστική περίοδο και να κάνω βελτιώσεις συνολικά σε μυϊκή μάζα. Aυτό αποτελεί προτεραιότητα για μένα τη δεδομένη στιγμή. Όσον αφορά στα αγωνιστικά πλάνα μου, θέλω να συμμετέχω στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα της IFBB την άνοιξη του 2014 και έπειτα βλέπουμε. Θα ήθελα να πάρω μέρος και στο Arnold Classic Amateur τον Οκτώβριο του 2014 εάν δω ότι μπορώ να έχω μια αξιοπρεπή και ανταγωνιστική εμφάνιση. Όλα αυτά, όμως, συνδέονται άρρηκτα με την παρουσία ενός σοβαρού σπόνσορα, διαφορετικά θα παραμείνουν απλοί μελλοντικοί στόχοι.

Ποιούς ανθρώπους που σου έχουν σταθεί θα ήθελες να ευχαριστήσεις μέσα από αυτή τη συνέντευξη;

Με την ευκαιρία αυτής της συνέντευξης θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον προπονητή μου Βαλάντη Ντόκο, τα αδέρφια μου για την ηθική αλλά και έμπρακτη υποστήριξη τις ημέρες των αγώνων, την κοπέλα μου για την εμψύχωση όλο αυτό το διάστημα, καθώς και τους φίλους μου Παναγιώτη Αναγνωστόπουλο και Αποστόλη Φυδάνη. Τέλος θα ήθελα να απευθύνω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ιδιοκτήτες του γυμναστηρίου Fitness Hall στο Διδυμότειχο που με φιλοξένησαν καθ’ όλη την προετοιμασία μου αλλά και συνολικά τα 2 τελευταία χρόνια.

Μένιο θα ήθελα θα σου ευxηθώ εκ μέρους όλων μας στο Bodybuilders.gr καλή επιτυχία στους αγωνιστικούς σου στόχους και να καταφέρεις να φτάσεις εκεί που θες. Θα ακολουθούμε την αγωνιστική σου πορεία σε κάθε της εξέλιξη.

Σχετικά Άρθρα
- Alexander 2013 - Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Σωματικής Διάπλασης ΕΟΣΔ-IFBB
- 26ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Σωματικής Διάπλασης ΕΟΣΔ-IFBB


Ελάτε στην παρέα μας στο Facebook και στο !


   
 

Copyright 2013 - Bodybuilders.gr
Bodybuilders.gr - Η Μεγαλύτερη Ελληνική Ιστοσελίδα Για Bodybuilding & Fitness
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τη γραπτή συναίνεση των υπευθύνων της ιστοσελίδας Περισσότερες πληροφορίες στην κατηγορία
Συνεντεύξεις Ελλήνων & Ξένων Bodybuilder
  Συνέντευξη Με Μιχάλη Κεφαλιανό & Δαυίδ Μπαλάσα
  Συνέντευξη Μιχάλη Κεφαλιανού - Νέα & Σχέδια 2018
  Συνέντευξη Με Τον Νέο IFBB Pro Χρήστο Πιστόλα
  Μιχάλης Κάββαλος - Νικητής Mr. Κρήτη 2016
  Παρουσίαση Του Αθλητή Μιχάλη Βουτουφιανάκη
  Τα Αγωνιστικά Νέα Του Δημήτρη Στειακάκη!
  Τα Αγωνιστικά Νέα Του Μιχάλη Παπουτσάκη
  Παρουσίαση Της Αθλήτριας Φλορίντα Χούτα
  Τα Αγωνιστικά Νέα Του Παύλου Μπαρμπαδάκη
  Παρουσίαση Του Αθλητή Fitness Γιάννη Καφετζάκη
  Τα Αγωνιστικά Νέα Της Στέλλας Παπαποστόλου
  Παρουσίαση Του Αθλητή Bodybuilding Λευτέρη Πετράκη
  Παρουσίαση Του Αθλητή Στέφανου Κολιακουδάκη
  Συνέντευξη Με Τον Θανάση Αττιλάκο!
  Συνέντευξη Με Τον Αθλητή Physique Γιώργο Βυζανιάρη
  Συνέντευξη Με Τον Μιχάλη Κεφαλιανό, Νοέμβριος 2015
  Παρουσίαση Του Αθλητή Μιχάλη Παπουτσάκη
  Παρουσίαση Του Αθλητή Bodybuilding Μάριου Ζαχαράκη
  Παρουσίαση Του Αθλητή Δημήτρη Στιακάκη
  Παρουσίαση Του Αθλητή Bodybuilding Αχιλλέα Βεσάι
  Παρουσίαση Της Αθλήτριας Στέλλας Παπαποστόλου
  Παρουσίαση Του Αθλητή Γιώργου Σταμπουλή
  Παρουσίαση Του Αθλητή Βαγγέλη Καρουζάκη
  Ο Λευτέρης Σιδηρόπουλος Χαράζει Μια Νέα Πορεία
  Χρήστος Πιστόλας: Ταλέντο & Αγάπη Για Το Άθλημα
  Συνέντευξη Αβράμη Κυριακού: Το Κυνήγι Της Pro Card
  Συνέντευξη Δαυίδ Μπαλάσα & Γιάννη Μάγκου
  Συνέντευξη Παντ. Σταυρουλάκη & Παύλου Μπαρμπαδάκη
  Γιάννης Μάγκος - Έτοιμος Για Την IFBB Pro League
  Συνέντευξη Με Τον Έλληνα Πρωταθλητή Βαλάντη Ντόκο
  Συνέντευξη Πρoέδρου Της IFBB, Dr. Rafael Santonja
  Συνέντευξη Κων/νου Τσάφου - Ben Weider Diamond Cup
  Συνέντευξη Με Τον Παντελή Σταυρουλάκη
  Συνέντευξη Με Τον Δημήτρη Τριπολιτσιώτη - Μέρος 2ο
  Συνέντευξη Με Τον Δημήτρη Τριπολιτσιώτη - Μέρος 1ο
  Δημήτρης Παπαντώνης: «Η Ομοσπονδία Είναι Μία»
  Τάσος Μηνίδης Μετά Τη Μεγάλη Επιτυχία Στη Γερμανία
  Συνέντευξη Με Τον Μεγάλο Δάσκαλο - Δαυίδ Μπαλάσα!
  Nick Anthony - Ready For The 2012 Arnold Amateur!
  Ηλίας Κατσαρός - Συνέντευξη Bodybuilders.gr
  Συνέντευξη Κεφαλιανού Μετά Το Mr. Europe Pro 2012
  Κων/νος Δημητρίου Συνέντευξη Πριν Το Flex Pro 2012
  Συνέντευξη Του Αβράμη Κυριακου Στο Bodybuilders.gr
  Συνέντευξη Της Ελένης Πλακίτση Στο Bodybuilders.gr
  Λευτέρης Σιδηρόπουλος - Συνέντευξη Bodybuilders.gr
  Con. Demetriou IFBB Pro Interview - Part 2
  Interview With IFBB Pro Constantinos Demetriou
  Γιάννης Αλιμπέρτης Συνέντευξη Στο Bodybuilders.gr
  Παντελής Σταυρουλάκης - Ένα Νέο Αστέρι Στο Χώρο
  Μανώλης Καραμανλάκης Συνέντευξη Στο Atlantic City
  Mr. Olympia 2009: Συνέντευξη Μπαλάσα - Κεφαλιανού
  Δηλώσεις Κεφαλιανού 7 Ώρες Πριν Το Mr Olympia 2009
  Αποκλειστική Συνέντευξη RONNIE COLEMAN Στην Ελλάδα
  Αποκλειστική Συνέντευξη Bodybuilders.gr Tom Venuto
  Συνέντευξη Bodybuilders.gr Με Τον Μιχάλη Κεφαλιανό
  Συνέντευξη Έλληνα Πρωταθλητή, Μανώλη Καραμανλάκη
   

    
    

 

Έλληνες Πρωταθλητές
Σπύρος Μπουρνάζος - Spyros Bournazos
Μιχάλης Κεφαλιανός - Michael Kefalianos
Μανώλης Καραμανλάκης - Manolis Karamanlakis
Αλέκος Σιατραβάνης
Σταύρος Παπαδόπουλος
Μανώλης Τζινίδης
Δαυίδ Μπαλάσας

Έλατε στην παρέα μας στο Bodybuilders.gr Facebook fan page. Πατήστε εδώ για να δείτε τα πιο πρόσφατα μας video στο YouTube!  

  

 
   
   


ΑΡΧΙΚΗ     |     ΑΡΘΡΑ     |     BODYBUILDING FORUM     |     ΝΕΑ BODYBUILDING      |     ABOUT US      

 Bodybuilding Resources - Αυτόγραφα Bodybuilding 

Προστασία Περιεχομένου Copyscape - Οι Παραβάτες Θα Διωχθούν Νομικά

All Rights Reserved 2004 - 2018 © Bodybuilders.gr  -  Designed by METAFORCE
Ιατρικό Disclaimer - Όροι Χρήσης - Πολιτική Απορρήτου - Cookies